torstai 13. kesäkuuta 2019

Kenkä somisteetNiin kuin tiedätte, tykkään koristella kenkiä ja jälleen kerran tein jämistä samoihin kenkiini uudet koristeet. Tällaiset irroitettavat koristeet ovat hauksoja, sillä kun vaihtaa koristeita, niin kenkien tyyli muuttuu. Kengät on alunperin löytyneet Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Kengät eivät sellaisenaan oikein ole kivat mutta muutoksia saa aikaan juurikin tuunaamalla jotakin kivaa. Näihin voi käyttää mitä tahansa kaapeista löytyy, mielikuvitusta kehiin ja ei kun hommiin. Ompelu on helppoa ja nopeaa. kaksi aikaisempaa koristetta löytyy täältä ja täältä.
Kun olin Ommel-festivaaleilla pajalla, niin aloitin tekemään näitä. En kuitenkaan päässyt kuin vain suunnitteluun asti. Eikä sekään suunnittelu ihan putkeen mennyt. Mutta mitä siitä.. Nyt ovat koristeet valmiit ja olen myös itse valmiina. Ongelma on lähinnä nyt se, että lämpö on kadonnut ja aurinko mennyt unille. Miten nyt saataisiin aurinko lämmittämään meidän ihanaa Suomea?

Näistä uusimmista koristeista tulikin näiden aikaisempien koristeiden risteytys. Tarkoitus olisi tehdä vielä ainakin yhdet koristeet näihin kenkiin. Neljä on minusta riittävä ja voi vaihdella hyvin omien mieltymysten mukaan. Mutta koristeiden tekeminen muihin kenkiin jatkuu, vaikka nämä saankin kohta valmiiksi kokonaan. Näiden uusimpien kanssa voisin pukea hyvin vaikka farkkuhameen päälleni. Farkkuhame tuli ensimmäiseksi mieleeni, tosin myös valkoiset farkut, jotka tuunasin juuri erilaisiksi. Saatte nähdä ne myöhemmin.
Kaikki koristeiden materiaalit ovat jämäpaloja, nauhat on äidiltäni. Mitä enemmän koristelee, sen näyttävämmäksi ne saa. Mitä tahansa materiaalia voi käyttää. Farkkua, pitsiä, nahakaa, nauhoja ja nappeja ja sulkia. Kokeile ihan kaikkea. Näissä viimeisissä on käytetty pitsinjämää, vuoreksi leikkelin lakanan pätkän, vähän huonekalukoristetta ja hapsunauhaa. Muuta en näihin sitten halunnut laittaa. Halusin näistä mahdollisimman yksinkerataiset.
Mukavaa päivää kaikille!

-Melissa-

10 kommenttia:

 1. Tosi hienot! Mä tykkäisin myös koristella kenkiä..ehkäpä joskus.Hyvä muistaa että täältä blogista löytyy ideoita. Hyvää kesää ☀️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenkärositeita voi tehdä niin monenlaisia mihin kenkiin tahansa :) Seuraavaksi ajattelin alkaa kokeilla damaskeja :)

   Poista
 2. Vaaleat koristeet tekee niihin kivan kesäilmeen:) Sopii varmasti nyt monenlaisten kesävaatteiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, koitin tehdä mahdollisimman neutraalit mutta kuitenkin tyyliini sopivat.

   Poista
 3. Näistähän tuli tuunaamalla tosi hienot! Ihana kun jaksat edelleen tuunailla kaikenlaista :)

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
 4. Ei vitsi kuinka ihana idea! Sinulla on mielenkiintoinen blogi. Tutkinpa blogiasi hieman lisää ;)

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana ja luova idea! Näkisin noi niin jossain festareilla 😍

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!