keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Sumuisen hetken romanttinen pitsineule


Mikä erikoinen hetki taltioituikaan kameraan kun päätimme käydä seikkailemassa hiukan Aurinkolahdessa mieheni kanssa ja tietenkin kuvattiin samalla uusin työni. Oli todella satumainen fiilis kun käveltiin aallonmurtajaa pitkin toiseen päähän katsomaan näkyykö mitään. Sumu hälveni pikku hiljaa ympäriltä ja kun päästiin aallonmurtajan toiseen päähän, niin sumu oli jo lähes kaikonnut. Oli muuten aika upean näköistä vaikka sumusta onkin kyse.

Päälläni oli uuden tuunauksen lisäksi Lanttilasta aikoinaan ostettu paita sekä muutama vuosi sitten tuunattu baskeri. Baskeri kuuluu lempiasusteisiini, vaikka ei ole blogissa vilkkunutkaan kuin pari kertaa. Baskeri on niin täysin omaa hullua tyyliäni ja se aiheuttaa kyllä hauskoja keskusteluita pitkin kaupunkia. Baskeri on Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta napattu vuosia sitten ja hyvin pienellä muokkauksella se muuttui aika hauskaksi hatuksi.
Myös tämä ihana puuvillaneule on Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta napattu muutama vuosi sitten. Neule oli pitkään kaapissa, enkä käyttänyt sitä kuitenkaan, sillä se oli hieman venynyt muodottomaksi kauluksesta sekä vyötäröltä oli aivan liian väljä. Vanhat lakanapitsit ovatkin ihan huippuja tähän hommaan, nimittäin kun sellaisen ompelee kiinni kaulukseen sekä vytärölle, hiukan venyttäen, pitsi silloin tukee paremmin neuletta ja neule ei pääse venymään niin pahasti. Ompelin reunapitsiä myös helmaan sekä hihansuihin. Kaulukseen ompelin lisäksi ovaalin mallisen pitsiliinan, jonka olin ensin leikannut puoliksi. Toiseen hihaan ompelin myös pienen pienen pitsihärpäkkeen. Muutoksen ei tarvitse aina olla suuri kun vaate toimii ja "korjaantuu".

Päälläni on villakangastakki, joka on myös Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, saapikkaat taas on ostettu Kierrätyskeskuksesta aikaa sitten. Ainoastaan mustat leggarit on joskus ostettu uutena, nekin tuunattu ja kovassa käytössä. Käytän niitä useimmiten töissä.

10 kommenttia:

Kommenttia ihan estottomasti vain!