tiistai 8. tammikuuta 2019

Vuoden 2019 projektitAlunperin minun ei pitänyt tänä vuonna pitää mitään projektia mutta tarkemmin kun aloin miettiä, niin olisi syytä astua askeleen eteen päin näissä hommissani. Aloitin Vuosi ilman uusia vaatteita -haasteen vuonna 2013 ja silloin lähdin liikkeelle siitä, että lopetan kaupoissa kiertelyn ja lopetan älyttömän shoppailun, eka vuosi mentiin sillä tavoin ja seuraavana vuonna alkoi pelkkä tuunaus ja vanhojen korjaus. Viime vuonna en osallistunut enää ollenkaan ja asiat muuttui muutoinkin aika valtavasti. Koskaan en täällä kuitenkaan ole noita asioita jakanut ja se onkin yksi asia miksi haluan pyörtää päätökseni olla osallistumatta mihinkään ja tehdä asiat ihan eri tavoin kuin silloin 2013.

" Käsityblogit -ryhmässä myös nyt kiivaasti suunnitellaan omaa vuoden kestävää projektia, johon olen osallistumassa. Julkaisen siitä tiedot kunhan on päätetty mitä vuosiprojekti pitää sisällään."

Minun lupaus tänä vuonna on se, että en osta vaatteita edes kirppareilta. Pyrin myös tekemään tarkempaa kirjaa tästä hommasta. Mutta siitä huolimatta, että en osta kirpparilta juttuja (paitsi jos on ihan pakko), ompelen siitä mitä minulla kotona on. En hae materiaalia ilmaisosastolta kuin äärimmäisessä hädässä, jos on tarvetta. Nämä raportoin aina tänne. Yritän tosin tässäkin hommassa kaivaa omia kaappeja ihan ensin. Pakko saada nämä kaapit tyhjäksi.
Raportointi olisi jokaisen projektin kohdalla jokaisen kuukauden viimeinen päivä. Ja minun on pakko pysyä tässä projektissa koko vuosi. Samalla avaan muutoinkin ajatuksiani meidän ekologisesta elämästä ja vaatteista ylipäänsä. Avaan teille koko vaatekaappini, näyttää sen ilot ja surut.
Tämän lisäksi tulen keskittymään myös Zero Waste -ajatteluun kunnolla. Vaikka tähän asti olen tehnyt paljon tuolla ajatuksella vaatteita sekä myös ruokaa, niin nyt olen päättänyt kirjoittaa aiheesta enemmän, mennä syvemmälle aiheeseen. Huh, monta projektia samaan aikaan...
Sain juuri ison määrän tavaraa äidiltäni ja keräsin uuden projektin, jossa on erinäisiä materiaaleja niin äidiltäni kuin sellaisesta materiaalista, jolle ei ole ollut paikkaa ja ovat jääneet pyörimään hallin lattialle. Tähän kuuluu niin tilkut, kaverilta saadut vaatteet sekä äitini rättikassi.


Vuoden 2019 projektit:

En osta mitään vaatetta
Zero Waste
Kasaprojekti

Kolme projektia saa riittää tänä vuonna ja jos kasan saan tehtyä ennen vuoden vaihdetta, niin sekään ei kyllä haittaa yhtään mitään. Aina parempi niin. Tämä kasa onkin aika pieni verrattuna viime vuoden Lumppis -kasaan, joka oli valtava. Siitä on edellee jäljellä iso laatikko+farkkukassi. Mutta nämä projektit ovat sellaisia, että voin ottaa muitakin materiaaleja apuun, jos itse laatikossa ei ole kaikkea tarvittavaa, joten tuo farkkukassi saattaa pienentyä kyllä. Mutta pelkästään tuosta kassista en voi tehdä, koska silloin se on Lumppis -projektia, ei kasaprojektia.

Luulen, että tulee kiireinen vuosi myös blogissa, niin paljon kaikenlaista olisi tiedossa sen lisäksi mitä linjaa jatkan, eli ruokahävikin vähentämistä, ilmaisia / halpoja retkivinkkejä ja tapahtumavinkkejä. Niin paljon mahtuu pieneen blogiin. Huh, toivottavasti en haukkaa liian isoa palasta.
Takki: Kierrätyskeskus, ilmaisosasto
Saapikkaat: Kierrätyskeskus
Puuvillapaita: Kierrätyskeskus
Farkkuhame: Itse tehty
kassi: Tyttären vanha
lapaset: Itse tehdyt14 kommenttia:

 1. Lähden mielenkiinnolla seurailemaan noita sun projekteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän jännittää menenkö ojasta allikkoon tämän hommani kanssa.

   Poista
 2. Huh, pakko ihailla vauhtiasi ja aikaansaannoksiasi! Minullakin on epäviralliset "en osta mitään" ja "käytän vain olemassa olevia materiaaleja" -projekteja käynnissä. Nyt pitäisi olla lankalaihiksellakin... Tsemppiä tähän vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun lankalaihis jatkuu. Vaikka miten neulon, niin tuntuu, ettei lankavarasto pienene ollenkaan...

   Poista
 3. Jään seuraamaan projektejasi. Itse en osallistu mihinkään haasteeseen enkä tehnyt uuden vuoden lupauksia. Järkevä kuluttaminen ruuassa ja tavaroissa perusajatuksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pitänyt minunkaan...Nyt toki vähän jo kaduttaakin mutta mulla on vähän se, että tarvitsen haasteita ja tässä niitä olisi oikein roppakaupalla. Haasteita tulee myös työmaailmassa, joten kiva vaihtelua kun kotona on erilainen haaste.

   Poista
 4. Mä jäin odottamaan kuvaa siitä farkkukassista ehkä laatikostakin eli paljon materiaalia oikein olikaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vissiin jossakin kohtaa tehtävä ihan oma postaus tuosta kasasta. Sitä en ole aikaisemmin edes tehnyt mutta nyt voisi omistaa yhden postauksen aiheelle.

   Poista
 5. Mielenkiinnolla jään seuraamaan projektejasi!

  https://itserakkausjuttui.blogspot.com/

  VastaaPoista
 6. Mahtavat projektit ja uuden vuoden lupaukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapi nähdä, meneekö tässä ojasta allikkoon :)

   Poista
 7. Mielenkiintoinen projekti! Onnea "matkaan"!

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!