tiistai 9. lokakuuta 2018

Syksy, plääh vai vau?Minulle syksy on yksi hankalimmista kausista, vaikka miten koitan ottaa sen rennosti ja etsiä hyviäkin puolia siitä, niin se on hankala kausi. Ei vain siksi, että minun on vaikea irrottautua kesästä ja siirtyä kylmään ja pimeään kauteen vaan myös pukeutuminen on hankalaa. Onhan minulla kaikenlaista ihanaa mitä laittaa päälle mutta silti ahdistaa kun pitää pukea sitä ja tätä ja vettäkin sataa niskaan...Kyllä te tiedätte... Mieluiten kirmailisin puoli alasti vilpoisissa mekoissa kuin laittaisin päälleni takkia ja paitaa. Mutta silti on yritettävä vain jotenkin luoda itselleen sellainen olo, että isollakin määrällä lumppua olisi hyvä olla.
Sellaisia oloja koitan luoda kengillä, lämpimillä villapaidoilla ja takeilla. Tämän syksyn juttuja on selkeästi minulla tweed, villa, oxford kengät ja villakangashameet- sekä mekot. Tosin näissä kuvissa ei niitä hamosia näy kun en töissä käytä kuin housuja. Minulla on myös kovaa vauhtia tullut takaisin myös suorat housut, jotka olivat monta vuotta poissa kaapista. Olen juuri napannut ilmaisosastoilta muutamia miesten suoria housuja, jotka olen tuunaamassa itselleni sopiviksi, myös varastosta olen kaivanut vanhat housuni esiin ja osa niistä on muuttumassa myös hiukan tähän aikaan sopivammaksi.

Olen ottanut avukseni myös erilaiset tunnelmakuvat, joissa pyrin taltioimaan tunnelmaa, väriä tai mitä milloinkin. Näitä kuvia olette saaneetkin katsella useasti täällä. Se on jokin verran helpottanut muutoinkin tätä syysahdistusta, mikä minulle tulee aina, joka syksy. Olen niin kesän lapsi ja varsinkin viime kesän ihanien ilmojen jälkeen on todella suuria vaikeuksia päästä tähän syksyn vaativaan moodiin. Toivon, että pian tässä alkaa ompelu innostusta pukkaamaan päälle, jotta saan noita ihm ekasoja pois pyörimästä ja pääsen uudelleen käsiksi Lumppis-projektiini. Lähes kaikki kyseisen projektin materiaalit on appiukon asunnossa odottamassa parempaa huomenta.
Minun vaatevarastokin on keventynyt huomattavasti, vaikka muutossa jäikin karvas maku suuhun, kun oli pakko luopua kengistä ja vaatteista, kun kaikki eivät mahtuneet tänne uuteen asuntoon, niin tuo tyhjennys on jatkunut...Olen tarkaan käynyt läpi jokaisen nurkan ja laatikon, kaikki ylimääräinen ja käyttämätön on lähtenyt pois, eikä enää edes tunnu kurjalle luopua tietyistä asioista. Mutta uusille ihanuuksille on luotava tilaa, eikös vain...

Yritän siis kovasti tuoda elämääni kaikkea ihanaa ja kokea syksy kauniina ja nautinnollisena asiana, vaikka se välillä tuntuu kovin vaikealle. Onneksi apuja löytyy esimerkiksi juuri kengistä ja niistä ihanista lämpimistä villasukista ja villapaidoista. Elän siinä toiveessa, että pian voin sanoa heipat syksylle, taistella talven läpi ja avata ikkunat ihanalle keväälle ja nauttia jälleen kesän upeasta tarjonnasta.

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

10 kommenttia:

 1. Upeita vaateyhdistelmiä. Minä tykkään syksyn väreistä. Kamalinta kuitenkin on kellon siirtäminen ja pimeys lehtien pudottua. Ajan pitkää työmatkaa ja aina on pimeää ja märkää. Auton valot häviävät märkään asfalttiin. Odotankin aina kovasti ensilunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tuosta kellojen siirtelystä päästäisiin pian eroon :)

   Poista
 2. Syksy on kyllä aina pahin aika minulle kun pimeys iskee päälle. D-vitamiinia pitäisi popsia ja hyvä että jaksaa kammata hiukset. Tulisi jo kesä! Ihanat noi nahkakengät!

  VastaaPoista
 3. Kauniita vaatetuksia sinulla. Olet kivasti löytänyt myös paljon positiivisiä ajatuksia syksystä. Kyllä se talvi vielä tulee :D. Kiitos kivoista syyskuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko yrittää keksiä hyviä juttuja, ettei ihan ala valumaan maata pitkin :)

   Poista
 4. Olet löytänyt ihania kenkiä. Itse olen taas täysin syksyihmisiä, vaikka en ehkä enää niin pahasti kuin kesken. Olen "lämmennyt" myös muille vuodenajoille vanhemmiten enemmän. :D Mutta voin vaan kuvitella millaista tuskaa kesäihmiselle täällä Suomessa on asua. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, jos meinaa selviytyä pitkästä pimeästä ajasta Suomessa, on ihan pakko keksiä erilaisia hyviä asioita syksystä ja talvesta...

   Poista
 5. Pirteitä kokonaisuuksia, jotka varmasti valloittavat syksyn! :) Itsekin nautin lämmöstä ja auringosta, mutta ikävä myöntää ettei Suomen kesä ole kaltaiselleni lapsesta saakka vaikeasti allergiselle ja astmaiselle se kaikista helpoin... Siksi voisin ottaa äkkilähdön aina kesäisin jonnekin lämpöön, missä nämä sairaudet eivät vaivaa :D Mä itse suorastaan rakastan syksyä; musta se on yksi taianomaisimmista kausista (vaikka tämä stressimäärä aina vähän kammottaakin) vaikka toisaalta nautin kyllä muistakin -jokaisessa kaudessa on hyvät puolensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle taas kevät on ihan mahdotonta allergia-aikaa, tosin myös syksy, koska olen myös homeongelmallinen. Minulla alkaa jo aikaisin keväällä oireet kun tuuli tuo muista maista siitepölyt tänne.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!