torstai 11. lokakuuta 2018

Astioiden maailmaLuin juuri Helsingin uutisista, että kirppiksilläkin on kova kilpailu ja esimerkiksi Hesyn kirppis joudutaan sulkemaan Hakaniemessä. Meillä oli tapana käydä Hesyn kirpparilla kun se oli vielä Maunulassa mutta Hakaniemessä ei olla oltu koskaan. Niin harvoin tulee käytyä siellä päin ja jos mennään, niin kohteet on muualla. Harmillista, että kirppuja menee konkkaan vaikka yhä enemmän ihmiset ostaa kierrätettyä tavaraa. Toivottavasti saavat myytyä kaikki myynnissä olevat tavarat uusiin koteihin ennen kuin sulkevat ovensa.

Minulle kirpputorit on enemmän kuin ostopaikkoja, ne ovat aikamatka menneeseen, vanhat tavarat kertovat mielenkiintoisia tarinoita ihmisistä, muodista ja sisustuksesta. Niin monista asioista. Joskus on kiva käydä hengailemassa kirppareilla, napata ideoita omaan pukeutumiseen tai tuunaukseen. Kirpparit ovat aarreaittoja, joissa tekee yllättäviäkin löytöjä. Oma mielikuvitus alkaa sykkiä ja keksii mitä mielenkiintoisimpia tarinoita tavaran ympärillä.

Jokin aika sitten, vanha soppakulho lauleli minulle kun astuin sisälle Nihtisillan tavarataloon. Pikkuinen, suloinen soppakulho. Näin heti sen suloisen kulhon meillä pöydässä, tarjoilemassa herkullista aurinkokeittoa. Kattauksen ei tarvitse olla pari paria, vaan voi hyvin sekoittaa muita vanhoja astioita, näin saa suloisen boheemin kattauksen, tällä kertaa myös aika romanttisen.
Vuosien etsiskelyn jälkeen ei juuri tarvita kuin pieniä ostoksia, joita hyödyntää.

Kierrätyskeskuksesta:

* soppakulho
* kannu
* rautainen pannunalunen
* lusikat
* servetit + servetinpidikkeet

On ihanaa laittaa ruoka kivasti esille ja tarjoilla erilaisista kulhoista ja tarjoiluastioista. Sen verran ollaan sievisteljöitä, että saadaan tästäkin hommasta hyvät fiilikset. Naama menee kyllä mutruun jos pöytään tuodaan pelkästään paistinpannu. Me tarvitaan myös silmille hiukan ruokaa ja sieluun mammonaa. Uudet astiat eivät myöskään meitä puhuttele, vaan vanhat, jotka kertovat tarinaa kaukaista. Toki joukossa on myös uudempia, joita löytyy kirppiksiltä mutta harvemmin niitä meille tulee. Niitä on kyllä muutamia.

Nyt kun kirpuilla menee huonosti, niin voisimme kerätä voimamme ja kertoa blogeissamme niistä kirpputoreista, joissa käymme ja nostaa muutama tärkeä löytö esiin. Kertoa miksi valitsemme juuri kirpparit aarteiden löytämiselle!

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

8 kommenttia:

 1. Nykyään varmaan kirppareidenkin myyntiä jossain määrin vie nettimyynti kirppareineen - itsekin kieltämättä kyllä näitä suosin vaikkakin ostajan roolissa ollessa livekirpparit ovatkin ehdottomasti parempia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Itselle se kirpulle meno on se juttu. Enkä niin muutenkaan halua tilata netistä kun aina käy vähän huonosti.

   Poista
 2. Mun tarvii kyllä tunnustaa, et tosi huonosti on tullut kirppareilla käytyä, mut ajattelin jatkossa panostaa siihen.. kun huomasin, et meijän kylällä on parikin kivaa ja vielä kauppamatkan varrella. Kirppareilta kyllä löytää kivoja astioita -sellasia helmiä, jotka on jo poistunut tuotannosta ajat sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan juuri niin, että kirpuilta löytää paljon sellaista mitä ei enää myydä :)

   Poista
 3. Mä rakastan kirppareita ja astiat on mulla kans aina rankan etsinnän alla :) vanhat astiat on niin kauniita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpparit ovat niin ihania ja varsinkin se kiertäminen on se juttu minulla.

   Poista
 4. Rakastaa myös kirppareita. Hyviä löytöjä olet tehnyt!

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!