perjantai 14. syyskuuta 2018

Olen farkkuhullu - Farkkutakki farkkujen paloistaSyksyllä on ihanaa pukea päälleen paksuja neuleita sekä ihania takkeja. Farkkuhulluna tyyppinä, pukeudun tietenkin johonkin farkkutakkiini useimmiten mitä mihinkään muuhun takkiin. Farkku myös antaa aina mahdollisuuden lentävälle mielikuvitukselle kun sen saa käsiinsä ja alkaa suunnitella jotakin uutta näistä farkuista. Vaikka Lumppis- projekti ei samalla tavalla ole projektina mitä ennen, niin olen silti välillä tehnyt siihen liittyviä juttuja kun kätösiini vain saan projektin materiaaleja. Niitä kun on yksi pieni laatikollinen saatu tuotua tänne uuteen asuntoon.
Varsinkin farkkua on mitä voi käyttää ja tuntuu aina sille, että vaikka ompelisi kassin sisältöä miten paljon tahansa, ne farkut eivät vain katoa kassista. Nyt halusinkin tehdä sellaisen farkkutakin, jossa on lähes kaikki palat leikattu jämistä ja kaikki vetoketjuista lähtien on otettu hyötykäyttöönn ja tarkoitus onkin ommella merkkejä lisää sitä mukaa kun otan niitä farkuista pois. Kaikkia merkkejä kun en missään käytä, takista tuleekin siis merkkitakki.
Koska minulla on kasari villitys, niin on aika itsestään selvää, että takki on kuin suoraan kasariluvulta, lyhyt leveä ja alle mahtuu paksumpikin neule, tosin silloin takki ei mene kiinni, mutta se taas ei haittaa mitään kun lämpöä saa isoilla kaulahuiveilla. Kuvissa esiintyvät mustat housut ovat myös tuunatut. Lahkeet vain lyhyeksi ja se siitä, poolopaita on myös ompelemani vaate ja kuuluu niihin minun perusvaatteisiin. Tällaisilla vetimillä liikuin 80-90- luvuilla paljon. Valkoista, mustaa ja farkkua... Vieläkin menee täydestä kuin väärä raha.

Kun asuani katsoo, niin voi taas hyvällä omalla tunnolla sanoa, että tässä on taas Lumppumaakarin ekstaasi, mutta ei ihan, sillä paita on tehty uudesta kankaasta, sillä kotona ei ollut yhtään sellaista kangasta, josta tehdä yksinkertainen poolopaita. Paloista olisi voinut tehdä mutta tummista trikoopaloista. Eikä se nyt ollut tämän asun tarkoitus ja tarve. Tarvitsen ihan perus poolopaitoja kun kaikki ovat menneet huonoon kuntoon. Mutta muutoin tämä asu on melkein ekstaasi.

Kengät: Kierrätyskeskus
Housut: Kierrätyskeskus, ilmaisosasto. Tuunatut
Farkkutakki: Materiaalit ovat Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta
Poolopaita: Ommeltu

Mielestäni takki kuvastaa minun mieleikuvitusta hyvin ja myös tyyliäni, vaikka se on hyvin rönsyilevä. Kasari lookki pukee minua erittäin hyvin ja toimii näinkin. Poikani on pyytänyt itselleen myös farkkupaloista tehtyä farkkutakkia ja tietenkin teen sen, joko nyt syksyksi tai sitten kevääksi. Katsotaan miten homma etenee ja miten löydän materiaaleja siihen. Takkiin tulee vähän muutakin kuin farkkua, tämä oli pyyntö. 


Rentoa perjantaita kaikille!

-Melissa-

12 kommenttia:

 1. Hieno takki! Oot kyllä taitava ompelija ja ideanikkari. Mä oon ompelutaidoissa niin perus kun vaan olla voi. Ei kyllä näillä taidoilla syntyisi tuollaista. 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pikku hiljaa kun tekee ja aloittaa helpoista, niin kyllä pian osaa tehdä vaikka mitä kivaa.

   Poista
 2. Ihana farkkurotsi, tykkään tosi paljon sellaisista. Täällä saa vielä pitkään odotella farkkurotsisäitä. Mukavaa viikonloppua Melissa:)

  VastaaPoista
 3. Oot kyllä tehny upeen takin ja vielä jämäpaloista, vau. Farkkutakit on kyllä ihan mun suosikkeja. Millaista on ommella farkkukangasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan helppo on ommella farkkua, kunhan on farkkuneula :)

   Poista
 4. Vau! Kaunis tuo takin muoto takaa! Tykkään. Onko tähän joku vanha kaava olemassa? Tulee mieleen Bogart co ja siis sairaan hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti noista 80-luvun kaavoista löytyy tähän projektiin sopiva kaava. Vähän juuri sitä tässä hainkin, että olisi hiukan Bogartin tyyliä :)

   Poista
 5. Tuli mieleen, et tuleeko sulta ihmiset kyselemään jostain tekemistäsi vaatteista mistä ne on? Esim. tää takki on niin upea, että varmasti ainakin pohtivat asiaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, useasti kysellään ja myös halutaan ostaa päältä vaatteet :D Näinkin on käynyt...

   Poista
 6. Todella hieno takki! Minulla oli 80- ja 90-luvuilla useampikin farkkutakki, joita käytin paljon. Nykyään jalassa on melkein aina farkut, mutta farkkutakkia ei ole ollut enää vuosiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en voisi olla ilman farkkutakkia ja sen huomaa...Niitä kun on monenmoista ja joka lähtöön.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!