sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Keskeneräisiä ja lehtiäTämä ei ole mikään yhteistyöpostaus! Postaus sisältää minun omia ajatuksia sekä mielipiteitä!

En juurikaan lue lehtiä, jos kyse ei ole alani lehdistä, mutta jos lehdessä tosiaan on jotakin todella kiinnostavaa, niin kyseinen lehti löytää tiensä kotiini ja silloin luetaan lehti kannesta kanteen. Sellainen lehti käveli vastaan tämän kuun alussa, lehti on Kotivinkki ja numero on omistettu kokonaan pikkurahalle. On minibudjettia ruokaan, matkailuun ja pukeutumiseen, on langanjämien hyötykäyttö vinkkiä yms. Kaikkea kivaa, juuri sellaista mistä itse tykkään ja tykkään lukea. Toki minunkin naamari sieltä löytyy mutta se ei ole tässä nyt se oleellinen asia, vaan siellä on monta hyvää resepti-ideaa, joita haluan kokeilla sekä tietenkin nuo neuleohjeet.
On aina niin kummallista nähdä oma naamari lehdessä, en varmaan koskaan totu siihen. Vierastan sitä kovasti paljon ja sekin on yksi syy miksi en näitä juttuja yleensä lue, joissa minä näyn. Tällä kertaa olen lukenut lehden kannesta kanteen ihan siitä syystä, että kyse on nuukailuaiheesta, aihe, joka on minulle kovin rakas.

Tällä hetkellä en ole juurikaan ommellut, en vaan ole jaksanut, työviikot ovat niin voimia vieviä. En tarkoita sitä, että itse työ vie voimat vaan se, että introverttinä tällainen työ vaatii pitkät toipumiset myös ja minulla ei ole ollut sellaiseen kovin isoja mahdollisuuksia nyt. Siksi onkin puikot tikuttaneet aika kovaan tahtiin kaikenlaista ja se kaikenlainen on nyt sitten myös kesken. Mielialan mukaan kun tässä neulonkin vielä. Myös vaatekaapin suunnitteluun olen käyttänyt ison määrän aikaa ja kaappi tuntuukin nyt aika valtavan tyhjälle kun iso määrä tavaraa on jälleen kulkeutunut pois.


Suunnitelmissa on auttanut paljon Olipa kerran -sarja sekä ihana the Pinup Companion- vloggaaja, vaikka tyylimme on täysin erilaiset, niin olen napannut monta ideaa häneltä, vintage- tyyli sopii todella hyvin myös minun romanttiseen, Mori girl, boheemiin tyyliin. Vai mitä mieltä olette?

Mitä sitten minulla on kesken neulepuolella?

* Palmikkoneule
* pooloneule
* sukat

Yritän kovasti saada lankavarastoja nyt pieneksi, että voin hankkia uusia lankoja esimerkiksi kirppareilta, mutta on tässä ihan yhtä isot hommat kuin kangasvarastojen pienentämisessä. Vaikka miten tikuttaisi. Tässä kohtaa tosiaan näkee miten paljon on itselleen haalinut kaikkea ja vähän ajattelematta sen enempää, että mitä on hankkinut.  Se harmittaa paljonkin minua, oikeastaan moni asia harmittaa vaatekaapissani, sekä varastoissani. 
Mutta tämä on sitä kasvua, mitä tarvitsen jälleen kerran ja mikä avaa silmiäni syvemmälle vielä omiin kulutustottumuksiini, vaikka moni asia on parantunut, niin moni asia pitää vielä parantua omassa kulutuksessa. 
Mutta jatketaan keskustelua mistä pitikin, nimittäin olen vienyt paljon tavaraa ihan Kierrätyskeskukseen ja samalla tietenkin tehnyt aina kierroksen niin ilmaisosastolla kuin myymälässä, minulla kun on tarkoitus löytää eräs tietty kirja, niin en kävele minkään kirppiksen ohi tällä hetkellä ja koluan tarkkaan jokaisen kirjan mikä vastaan kävelee. Toki antikat pitää kiertää myös. Joka reissulla ostan myös pitsiä sekä käsityötarvikkeita, monesti on korista löytynyt myös lankoja mutta palautan ne aina takaisin ja syy siihen on nuo varastot. Ihania kaavalehtiä on löytynyt kivasti 0,20€ hintaan ja kaavoina paljon sellaisia vaatteita, jotka ovat minulle ajankohtaisia. Koska uusissa kaavalehdissä ei tunnu olevan oikein mitään kiinnostavaa, niin vanhoissa sitten onkin sitäkin enemmän. Myös vanhat aikakauslehdet löytää välillä meille kotiin. Monissa vanhoissa vintagelehdissä on myös käsityöohjeita sekä hyviä vaatteiden hoitovinkkejä. Muutama vintagekäsityölehtikin on löytänyt tiensä meille.

12 kommenttia:

 1. Pitääpä yrittää seuraavalla kauppareissulla napata tuo lehti mukaan luettavaksi :)

  VastaaPoista
 2. Pakko tunnustaa, että selasin Kotivinkkiä yhtenä päivänä kun itsepalvelukassalla oli ruuhkaa enkä jaksanut mennä sinne seisomaan jonoon. Ja yhtäkkiä sinun kasvosi olivat lehdessä. Olit mielestäni tästä jossain jo maininnut mutta pakkohan tuo juttu oli lukea. Kivasti kirjoitettu ja hyvät kuvat. Lopulta nappasin Kotivinkin kauppakoriin koska olin lukenut sitä niin kauan, että jo poskia kuumotti. Hyvä teemalehti numero ja muutenkin pidän Kotivinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hyvä kuvaaja, rentouduin todella nopeasti ja meillä oli tosi hauskaa :D

   Poista
 3. Varmasti oma kuva lehdessä aiheuttaa kaikenlaisia fiiliksiä, mutta oot kyllä ansainnut päästä lehteen. Onnittelut ja taidan itsekin käydä ostamassa tuon numeron.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia :) Tässä numerossa on kaikenlaista mielenkiintoista.

   Poista
 4. Pitääpä tutustua Kotivinkkiin! Ja miten kivoja neuleita sinulla onkaan kesken. Iloista syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on ihan hyvä, että sitä lankavarastoakin löytyy mutta välillä se harmittaa myös, kun tavaraa on niin paljon.

   Poista
 5. Pitääkin katsoa, jos tuo Kotivinkki vielä kaupasta löytyisi. Ymmärrän ja jaan tuskasi liikaa paisuneista lankavarastoista. Minulla on nyt kesken piirakkasukat sekä teen ryijiä lankatupsuista. Sitä varten jouduin kyllä ostamaan uutta lankaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun asuttiin ihan Lankamaailman lähellä ja olin töissä vielä vieressä, niin tuli haettua työreissulla aina lankoja...En suosittele :D

   Poista
 6. Pitää etsiä tuo lenti käsiinsä. Upeita neuleita olet tekemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olenkin ollut reipas ja saanut valmiiksikin jo tuosta parit :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!