tiistai 10. heinäkuuta 2018

Korjaa pöksysiRakastan farkkua, rakastan risoja farkkuja mutta valitettavasti myös minulla on rajani ja joskus on ihan pakko korjata niitä risoja farkkuja enemmän itselle sopiviksi. Muuton tiimellyksessä hajoitin lopullisesti yhdet farkkuni, jotka ostin vuosi sitten Lanttilasta. Kivan rennot lötköpötkö farkut, joissa isot aukot joka puolella. Niistähän minä pidän mutta nyt aukot suurenivat ihan liikaa ja minä paikkasin ne, joistain kohdin.
Farkut ovat siitä hyvät kun ne voi paikata lähes miten tahansa ja millä tahansa. Yhden aukon paikkasin farkun palalla ja yhden valtavan suuren aukon, joka vielä hajosi lisää paikkasin pitsillä, tai oikeammin pitsiverholla. Tuli tosi hauskat ja ehkä vielä enemmän tyyliseni mitä ne olivat aikaisemmin. Helpoin tapa on se, että aukaisee sisäsauman kokonaan, näin saa enemmän "tilaa" ommella ja ei tarvitse ujutella farkkuja mitenkään vaan antaa palaa. Ja tosiaan voi paikata muutamalla eri materiaalilla niin farkut pysyvät mielenkiintoisina vaikka paikat tuleekin pöksyihin.Huomasin eilen kun käytiin retkellä, että meillä jokaisella oli jotakin kirppisvaatetta yllään tai itse tehtyä. Paitani olen tehnyt noin 10 vuotta sitten ja kaava on muistaakseni jossakin La Mia Boutiquen lehdestä. Kangas oli aika hauska, raitaa mutta raidat on tehty hopealangalla, aika ihanaa kangasta, puuvillaa. Härdellin housut ovat isoveljen vanhat ja ovat minun käsialaa, t-paita on kirppikseltä ja lippis isoveikan. Isoveljen vaatetus oli t-paidan ja farkkutakin osalta kirppikseltä ja lippiksen hän on tuunannut itse graffiti pajalla. Näin niitä voi sekoitella hyvin, noita vaatteita. Myös eväsreppu on hankittu Kierrätyskeskuksesta. Näppärän kätevä vehje.


Mukavaa iltaa kaikille!

-Melissa-

10 kommenttia:

 1. Tuollaista paikkaustapaa en itse ole hoksannutkaan. Pitääpä pistää mieleen! -Katta /Aeki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterestissä on lukematon määrä eri tapoja paikata farkkuja :)

   Poista
 2. Vitsit kun olisikin noin pätevä käsistään, sillä arvostan ajatusta ja kierrätystä ihan todella. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän oppii kun tekee vaan, eikä se minullakaan aina mene ihan niin kuin pitäisi :D

   Poista
 3. On kyllä mageet farkut tuunauksen jälkeen! Mulla tuppaa farkut aina hajoamaan haaravälistä. Kerran niitä yritin paikata, mutta lopputulos oli...no aika kamala :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hääräämön Lauralla on ihan super hyvät ohjeet farkkujen paikkaamiselle, kokoile hänen ohjeilla, uskon, että onnistuu :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!