sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Vuosaaren huippuTiedän kyllä, että blogini on käsityöblogi tai sellainen sen pitäisi olla. Siitä on kuitenkin pikku hiljaa muovautunut monen kirjava elämäntapahihhulin päiväkirja. Toki nyt kun muuttoa tehdään, niin ompelut ovat jääneet hiukan vähemmälle, tosin, olen minä ommellut mutta uuteen kotiin asioita, joita näette sitten myöhemmin. Minusta on ollut myös hienoa, miten moni on löytänyt blogini ja miten paljon tästä on monille ollut myös hyötyä. Te lukijat olette blogini suola. Minusta on ollut mukava kirjoittaa eri asioista ja julkaista kuvia niin monista eri asioista, eikä vain yhdestä.

Meillä alkoi koko porukalla eilen siis loma ja mikään ei ollut parempi tapa aloittaa lomaa kuin kiivetä Vuosaaren huipulle. Tästä paikasta on viime kesänä muodostunut minulle tärkeä paikka ja nautin täällä olosta paljon. Tällä kertaa ei menty pitkän kaavan mukaan vaan noustiin huipulle toista kautta mitä yleensä. Tämä on paljon lyhempi reitti mutta kiipeäminen on rankempaa. Huipulla olikin paljon liikettä, oli niin hyvä päivä retkeilyyn. Toivottavasti ottivat roskat mukaansa kun lähtivät.

Vuosaaren huippua voin suositella lämpimästi ihan matkailijoillekkin, on se senverran hieno paikka retkeillä. Eväät mukaan vain ja koska siellä ei ole roskista, niin ottakaa ne roskat mukaanne kun lähdette, älkää jättäkö niitä sinne luontoon. Pyyntö ei ole vain sen vuoksi, että eläimet eivät kärsisi niistä vaan ihan meidän kaikkien vuoksi. Vaikka paikka on entinen kaatopaikka, niin sitä se ei ole enää.

HUOM! Varoitukset kyykäärmeistä kannattaa ottaa vakavasti. Kivilaattojen alla on kyiden kodit ja varsinkin lämpiminä ilmoina, kyyt ovat aktiivisia! Ei häiritä niitä hyppimällä kivilaatoilla!

Vaikka huusin tuon varoituksen, niin kertaakaan ei olla törmätty käärmeisiin tuolla mutta olemme erittäin tarkkoina ja katsellaan jalkoihimme sekä kuljemme rauhallisesti siellä. Pikkuisen tömistellään maata, niin käärmeet ilmoittavat olemassa olostaan. Kunnioitetaan niitä, niin ne eivät tee mitään.
Eläimiä siellä on valtavasti ja varsinkin eilen nähtiin paljon lintuja täyyömäen yllä lentelemässä, haarapääskyjä meni ristiin rastiin minkä ehtivät ja linnut lauleli kunnon sirityksiä. Jokunen kukkakin oli jo avautunut ja pölyttäjät olivat ahkerasti työssään. 

Täyttömäellä on paljon nähtävää, koko pitkä matka on suuri seikkailu, vaikka tällä kertaa tosiaan kiivettiin toista kautta huipulle ja matka jäi todella paljon lyhyemmäksi. Oli myös hauska fiilis kun tuntui kuin olisi tullut ihan eri paikkaan vaikka vain kuljettiin eri suuntaan. En meinannut tunnistaa mitään aluetta sen vuoksi. Tämä on todella yksi ilmaisista retkikohteista minun ehdoton suosikkini monin eri tavoin. Todella odotin, että pääsen tänne taas. En tiedä pääsenkö toista kertaa enää tänä kesänä, ehditäänkö tänne mutta siksi tämä ensimmäinen nousu oli niin tärkeä. Tänne pääsee myös julkisilla oikein hyvin, itse tosin en ole tullut julkisilla tänne mutta jos olet reissussa niin metro alle ja vaihto linja-autoon. Tai jos haluaa seikkailla pyörällä niin hyppää pyörä kainalossa metroon ja jatkaa pyörällä (huipulle moni myös pyöräilee) 


Vaikka tämä postaus ei olekkaan asupostaus niin siitä huolimatta kerron vaatteideni alkuperän. Tammistossa on Suomen ainoa Adidas outlet, jossa meidän porukka vierailee aina välillä. Se on niitä harvoja liikkeitä, mistä ostetaan jotain uutena. Leggarini ovat siis sieltä ja maksoivat 9€. Takkini olen hankkinut viikko sitten, kun oltiin retkellä ja Siivouspäivä oli käynnissä samaan aikaan. Reissulla ostin siis kyseisen takin 5€ hintaan, ei paha. Paita on ilmainen. Lenkkarit on ostettu aikanaan Kierrätyskeskuksesta ja nekin maksoivat 5€, näin asuni hinta kokonaisuudessa oli 19€ (repun sain yhdeltä lapselta lahjaksi jouluna kun lopetin työssäni). Lippis on tyttäreni vanha.

Koska kiipeäminen on aina hiukan raskasta ja eilen oli vielä todella kuuma vaikka huipulla tuulikin niin, että en pysynyt edes kivellä seisomassa, niin kotiin kun pääsee, haluaa todella istahtaa syömään mutta jostain syystä ei mitään kovin raskasta vaan kevyttä, kuten nyt jättikatkarapusalaattia. Jälkkäriksi oli ihan pakko saada Fanny vanukasta, jota oli todella vaikea metsästää. Nyt sitä vihdoin löytyi ja täytyy sanoe, että maistuu ihan samalle kuin silloin joskus ennen.

*    *    *    *    *

Tämä on mahtava retkikohde koko perheelle mutta erittäin hyvä kohde ihan kahdestaankin. Näin saa hetkisen hengähtää arjesta, saa keskittyä toiseen kunnolla ja tehdä jotakin yhdessä. Tämä on paikka, jossa voi hoitaa omaa itseänsä ja omaa parisuhdettaan. 12 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! Täytyypä käydä tuolla kääntymässä, sen verran kivalta näyttää :)

  VastaaPoista
 2. Varmasti kiva retkikohde! 👍☉😎 Paljon kohteita mistä ei tiedä mitään, vaikka kyseisen kaupungin tietääkin! 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinki on täynnä erilaisia paikkoja, joista ei monet Helsinkiläisetkään tiedä...

   Poista
 3. Vitsi, olen asunut Helsingissä jo yli kymmennen vuotta, ja silti minulla on hirveästi vielä paikkoja käymättä, vaikka niistä olenkin kuullut. Vuosaaren huippu kuuluu niihin, vaikka Uutelassa tuleekin ulkoiltua usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täältä tosiaan paikat lopu :) Seuraava ulkoilu täällä...

   Poista
 4. Tuolla Vuosaaren huipulla en olekaan ollut, vaikka liikuin Vuosaaressa paljonkin ne pari vuotta kun poikani asui siellä.Uutelassa sen sijaan kävin ulkoilemassa. Hienolta näyttää. Minusta on kiva kun laitat tänne muitakin juttuja kuin käsityöjuttuja, etenkin kun en itse osaa oiken tehdä mitään sillä alueella;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Helsinki on niin upea, että sitä on pakko esitellä :)

   Poista
 5. Vau mitkä maisemat, onpa kiva paikka! Ja Fanny vanukas on edelleen herkkua, kaipailin vaan sitä vaniliaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihana paikka tuo huippu :) Saapi nähdä tuleeko sitä vaniljaa, vähän hassua jos ei tulisi..

   Poista
 6. Mielenkiintoinen retkipaikka! Kiitos kun vinkkasit😉 nyt tiedän mihin suuntaan nyt kesällä joku päivä. Kyyt eivät kuullosta kivoilta joten koira taitaa olla viisasta jättää kotiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tosi kiva paikka. Koiria tuolla on paljon, mutta en itse myöskään vie sinne koiria. Haluan kunnioittaa kuitenkin noita käärmeitä sen verran, etten vie noita tonttuja sinne.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!