sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Tekasin-festarit 2018

Eilen oli valtava määrä erilaisia tapahtumia kuten samba karnevaalit Helsingissä ja Ommel-festarit Espoossa. Minut kutsuttiin Tampereen pakkahuoneelle Mielen ry:n järjestämiin Tekasin- festareille. Tarkoitus oli osallistua muotinäytökseen muutamalla omalla työllä ja tämä kokemus oli valtavan mahtava. Oli aika erikoinen fiilis saada omat vaatteet lavalle ja olla itse myös lavalla.
Uskomatonta oli se, että pari vaatettani pääsi ihan uuteen kotiin, en ollut mitenkään varautunut myymään vaatteitani mutta kaksi vaatetta köyhempänä palasin kotiin.

Kyse oli kahdesta sellaisesta vaatteesta, jotka olivat minulle kuitenkin aika tärkeitä, tunika oli ensimmäisiä tuunauksiani, joita tein kun aloitin tämän tuunaus villityksen ja toinen oli viimeisin farkkutakki, jonka tein tässä keväällä. Mutta vaatteet pääsivät oikeasti sellaiseen paikkaan missä niitä arvostetaan ja niistä tuli tälle henkilölle todella tärkeä osa elämää. Myös itse tein muutaman ostoksen, mutta niistä kerron toisessa postauksessa.

Tekasin- festarit oli monipuolinen kierrätysmateriaaleihin keskittyvä tapahtuma, jossa on eri käsityöläisiä myymässä ja esittelemässä tuotteitaan. Siellä pääsi tutustumaan myös pajoihin, joissa tehtiin rintanappeja, virkattiin polkupyörää uuteen uskoon ja paljon muuta. Itse ostin hyvin maltillisesti vaikka olisin voinut ostaa kaikki pois, niin mahtavia juttuja kädentaitoiset osaa tehdä.
Ohjelmassa oli myös Outi Pyyn luennot sekä tietenkin meidän muotinäytös.
Oli kyllä aika mahtavaa nähdä livenä oma idoli, jutella hänen kanssaan ja ehtiä kuuntelemaan hänen luentojaan, tai ensimmäisen ehdin kuunnella.
Lavalla nähtiin myös Hupsis-design ihania vaatteita sekä inspiksen hienot ideat. Oli todella mahtavaa nähdä miten kauniissa soinnussa mentiin, miten erilaisia ideoita jokaisella. Jokaiselle jotakin siis. Oli todella ihanaa olla mukana tässä. Sain paljon kokemusta tästä. Kiitos, että sain olla mukana.

Tähän postaukseen laitan muutaman kuvan muotinäytöksestä ja huomenna sitten hiukan muuta. Vähän millainen asu minulla oli päällä ja mitä kaikkea kivaa festareilla oli tajota. Huomioikaa myös juontajan tikkitakki, joka on tehty vanhasta täkistä.Mukavaa sunnuntaita kaikille!

-Melissa-

18 kommenttia:

 1. Ihan mahtavaa - voi jospa oisin saanut olla muuukaaanaa.. Kuulostaa aivan ihanalta tapahtumalta ja inspiksen nostattajalta. Onko tuo tapahtuma kerran vuodessa, aina Tampereella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapahtuma oli kyllä tosi kiva ja ideoita tuli paljon napattua mukaansa.

   Poista
 2. Voi että, olisipa ollut hauskaa olla itsekin tuota kaikkea katsomassa! Roppakaupalla varmaan ideoita olisi saanut. Juuri äsken luin siitä Ommel-festaristakin, on hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään. Vaikuttaa siltä, että ompeluhommelit olisivat nyt arvossaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, ideoita oli paljon. On kivaa, että nyt on myös ompelijoille oma festarinsa, kun aina se keskittyy lankatöihin. Täällä taas oli sekaisin kaikkea ja lähinnä kierrätysmateriaalia eri tavoin. Ompelua, kudontaa, neulontaa, virkkausta, koruja...vaikka ja mitä.

   Poista
 3. Hei! Kävin paikalla ja näin muotinäytöksen, joka oli hauska! Harmi ettei tavattu kasvokkain. Hyvää kesää!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Eikös ole taitavaa porukkaa? Ihan mielettömiä ideoita kaikilla.

   Poista
 5. Tämän muotinäytöksen olisin halunnut nähdä ja sinut lavalla myös! Olet kuvissa luontevasti kuin ammattimalli. Kivoja asuja ja ei todellakaan uskoisi, että juontajalla on päällään vanha täkki. Tätä luovuus on parhaimmillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo takki oli niin ihana ja mahtavaa, että juontaja pukeutui siihen myös. Se oli hänen kaverin tekemä takki.

   Poista
 6. Upeaa työtä Melissa! Ihan kuin olisit syntynyt lavalle. Tanssitausta auttaa varmasti. Harmi, etten kyennyt matkustamaan paikan päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lavan takana heitin pienet sambat kun se aina poistaa jännitystä. Ainoa asia mitä en siedä tehdä on puhuminen lavalla, johon jouduin ihan yllättäen :/

   Poista
 7. Mahtavia luomuksia! Voi kun osaisi itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemällä oppii, se on mun motto tässä hommassa. Ei se aina minullakaan ihan hyvin mene :D

   Poista
 8. Onpa hienoa, että pääsit mukaan muotinäytökseen vaatteillasi. Ja jos kerran "jouduit" vaatteita myymään päältäsi, niin mahtoivat muutkin tykätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä aika kokemus, että vaatteet lähti toisen mukaan. Olen tosin todella tyytyväinen, että ne osti juuri kyseinen henkilö. Hän osaa arvostaa niitä ja varmasti muistaa ikuisesti tämän tapahtuman.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kuvissa on eri käsityötaitajien taidonnäytteitä ja omani on myös kuvassa. Ja kaikki esillä olleet ovat itse tehtyjä ja kaikki on tehty vanhoista vaatteista.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!