keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

SeitilaatikkoMuuttamisessa on monta hyvää puolta. Yksi puoli on se, että saa siivottua ja kunnolla. Tavaraa menee kierrätykseen sekä roskat saa roskiin. Tulee kovin kevyt olo silloin. Toinen hieno juttu on se, että alkaa tyhjentää järjestelmällisesti ruokakaappeja sekä pakastinta. Homma jota pitäisi tehdä useamminkin mutta jostain syystä se ei vain ole ikinä onnistunut. Mutta nyt on aika saada kaapit oikeasti tyhjiksi.

Tykkään siitä kun voin kaivautua ruokakaappiin ja kaivella sieltä esiin erilaisia tarvikkeita ja alkaa väsäillä mitä kummallisempia asioita, aina ne eivät kummallisia ole mutta useinmiten. Tällä kertaa kuitenkin sain kokattua jotain tosi tavallista. Seitilaatikko muodostui näistä aineksista ja hyvin maistui kaikille.
Meillä on tapana säästää kaikki mitä yli jää. Esimerkiksi joskus välillä sattuu niin, että tulee tehtyä pikkuisen liikaa muusin maustemaitoa, joten loppu menee pakkaseen, sitä voi käyttää moneen asiaan myöhemmin. Olikin kiva pitkästä aikaa tehdä näin hyvät löydöt kaapista. Välillä tulee hyvä mieli pelkästään siitä, että raaka-aineet ovat niin kivat ja värikkäät. Kuten nyt sipulin varret ja paprika.
Koska olen mikä olen, niin säästin perunankuoret myöhemmäksi ja maustoin ne suolalla ja laitoin seitilaatikon jälkeen uuniin ja sain meille herkulliset sipsit jälkkäriksi. Ohje sipseihin löytyy täältä.

Meillä seiti on sellaista ruokaa, seitä on aina kaapissa. Sellaista vararuokaa, toki ostetaan sitä myös ihan tarkoituksellakin, jos leivitetään kalaa yms. Seiti on lopultaan aika hyvä kala myös. Seitistä saa tehtyä vaikka millaisia ruokia halutessaan, maustamisen kanssa pitää olla aika varovainen, sillä seiti imee maut itsensä aika helposti. Me olemme tehneet erilaisia laatikoita, kiusauksia, pastakastiketta, leivitettyjä kaloja, keittoa, puhvejä, ihan mitä ikinä keksii.
Mukavaa päivää kaikille!

-Melissa-

14 kommenttia:

 1. Kiva kuulla muidenkin harrastavan näitä nyhjää tyhjästä ruokia. Mulla oli viime viikon teema sama, vaikka muuttoa ei ollutkaan edessä. Pakkaseen pitää saada tilaa marjoille. Kiva versio seilaatikosta. Tässä mun https://arkipaskaruokaa.blogspot.com/2018/03/seilaatikko-suksee-vai-fiasko.html
  - Katta/ Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen tätä paljon. Ruokahävikin vähentäminen on ihan mulla sydämen asia.

   Poista
 2. Enpä olekaan koskaan seitilaatikkoa tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla. Se on hyvää ja myös edullista.

   Poista
 3. Samaa mieltä, muuttamisessa on tuo hyvä puoli, kun saa kunnolla karsittua tavaraa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja onneksi meidän ei tarvitse muuttaa yhdessä päivässä, vaan meillä on kaksi viikkoa aikaa muuttaa :)

   Poista
 4. Herkullista ruokaa teit:)
  Olen muuttanut tosi monta kertaa, myös maitten välillä, ja todellakin hyvä puoli on se että pitää käydä kaikki kamat läpi ja huomaa ettei tarvitsekaan tuota eikä tätä. Onnea muuttoon teille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet muutto konkari. Itse muuttanut myös useasti mutta vain Suomen sisällä.

   Poista
 5. Näyttää herkulliselta ja ennen kaikkea ihanan värikkäältä. Omnomnom!
  Seitistä tulee jotenkin mieleen lapsuus ja äidin tekemät seiruoat. Pidin kyllä
  niistä ja varsinkin uunissa tehdystä kalaruoasta.
  Tsemppiä muuttoon! Toivottavasti koirat ottavat uuden asunnon heti kodikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan ole ihanan värikäs sapuska? Seiti on tosi hyvä arkiruoka ja edullinen. Hiukan jännittää tuo Söpö mutta Nuppu ei ole milläskään, tottunut muuttaja sekin.

   Poista
 6. Nam!
  Mä tykkään myös seitistä <3
  Ystävän mies väittää sitä kissanruoaksi, mutta meidän perheessä se on hyvää ruokaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mies ei ole saanut hyvää seitiruokaa sitten, jos on tuota mieltä :)

   Poista
 7. Seitistä tulee aivan liian harvoin tehtyä mitään, mutta nyt on niin herkun kuuloinen resepti, että menee testiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on vähän hassu resepti :D Mutta meillä sei on tullut jäädäkseen arkikalaksi.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!