maanantai 11. kesäkuuta 2018

Jämistä hauska mekko

Maaliskuussa minulla kova kesä polte ja ompelin ja postailin kivan kesävaate- postauksen. Tämä postaus oli kuitenkin ajottautunut talveen ja kuvia vaatteet päällä oli turha silloin odottaa. Nyt aika moni vaate on päässyt käyttöön ja uudelleen esitelty blogissakin. Ja varmasti muuton jälkeen saatte nähdä vielä enemmän kaikkea kivaa, niin vaatteita kuin sisustustakin. Paljon tulee muuttumaan koti kun astumme tuohon hyvin erilaiseen ympäristöön mihin olemme tottuneet.

Mekkoni oli ensimmäisiä Lumppis-projektin tuotoksia ja en ollut aivan varma, että onko sellainen mitä olin ajatellut. Tosin nyt kun mekko on ollut päälläni, niin pitää sanoa, että kyllä on juuri sellainen kuin sen halusin ollakkin. Projekti ei ole tällä hetkellä paljoakaan edistynyt, sillä ompeluaika on erittäin rajallinen ja perjantaina pitää olla koneet pakattuna pois tieltä kun viedään isot huonekalut uuteen kotiin.

Kun oltiin lähdössä Tekasin-festareille, jouduin hetkeksi pysähtymään ja miettimään, että mikä sopisi kyseiseen tilaisuuteen kaikkein parhaiten ja aika nopeasti huomasin, että se on juurikin tämä mekko, joka sopii joka tavalla tuonne tapahtumaan. Kaikki vaatteen osat ovat jämiä, osat on trikoohametta (vuoreksi), t-paidan yläosa sekä shifonkikankaan palanen. Kaikki osat käytettiin, mitään ei jäänyt jäljelle, paitsi ompelujäte, minisilput, joista muuten voi tehdä vaikka lankaa halutessaan ja neuloa vaikka maton. Itse en ole siihen vielä ryhtynyt, mutta meinaan tehdä kun tyynyjä on jo niin paljon, ettei niitä enää halua tehdä.

Mutta palataampa vielä lauantain tunnelmiin ja Tekasin-festareille! 

Tähän postaukseen on myös hyvä laittaa pieni mainos pläjäys, nimittäin blogia voi seurata myös muiden somekanavien kautta, kuin bloggerin kautta. 


Ylläpidän Facebookissa myös muutamaa ryhmää, johon kaikki ovat tervetulleita. Siellä saa jutella itselle tärkeistä asioista ja esitellä omia töitään, kenkiään tai vaatteitaan muuten vain.


Löytyy myös kirppisryhmä, joka tällä hetkellä on täysin oman onnensa nojassa, sillä minulla ei ole ollut aikaa sille ollenkaan. Tarkoitus on kuitenkin myydä siellä VillaNannan vaatteita, kirppis ajatuksella. Saattaa myös myöhemmin tulla ihan myyntiä suoraankin kun kaikkia vaatteita ei voi itsellä pitää. VillaNanna second. Tervetuloa mukaan!
Ostokset jäivät laihanlaisiksi, en halunnut ostaa mitään kun on muutto käsillä mutta en halunnut lähteä ihan tyhjin käsinkään. Koska olen kenkähullu ja kenkiä ei voinut ostaa, niin korvissa koristelee nyt yhdet korkkikset. Tästä tunnistaa kenkäfriikin...Korvissakin keikkuu kengät.
Asia, jota en ole saanut itse aikaiseksi, vaikka olen osat leikannut muutama vuosi sitten, eli rusettipanta, sellainen lähti mukaan ja väri, joka puhutteli minua eniten. Tosin Härdelli sen ensin nappasi päähänsä ja käveli ympäsi Tamperetta panta päässään.
Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

-Melissa-

14 kommenttia:

 1. Tuo minttu pallokuosilla varustettu kangas on ihana. Alkaa tehdä mieli minttujäätetöä ☺️ -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli juuri niin mun näköinen, että oli pakko ottaa :)

   Poista
 2. Vanhojen vaatteiden kierrätys, arvostan! Kunpa itselläkin olisi joskus aikaa ommella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jossakin kohtaa pääset ompelemaan kaikkea ihanaa :)

   Poista
 3. Kuinka päädyitte uuteen kotiin, jossa ei ole parveketta? Sinulle kun näytti tuo parveke olevan aika tärkeä ja nätiksi sen olet laittanutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli todella raskas päätös ja aikaa päätökselle ei paljoa annettu. Meillä on kyllä pieni piha, josta on tarkoitus tehdä pieni keidas samalla ajatuksella mitä parveke oli. Toki olen aika surullinen tästä mutta yritän pärjätä :)

   Poista
 4. Ihana mekko, ja tosi söpöt nuo kenkäkorvikset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Nuo kenkäkorvikset on kyllä mun suosikit.

   Poista
 5. Tosi kiva mekko jälleen, hyvä kun ei mitään mene hukkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Niin paljon materiaalia maailma täynnä, mistä saa tehtyä vaikka mitä kivaa.

   Poista
 6. Tuossa mekossa on kyllä sitä jotain! Tykkäisin itsekin tuosta. Onko tuo mekon helma siis sitä sifonkikangasta ja sen alla sitten trikoovuori?

  VastaaPoista
 7. Hieno mekko. En voi olla ihailematta tuota sun kykyä loihtia vanhasta uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Tähän oppii kun tekee, en minäkään alussa meinannut millään keksiä mitä voisi mistäkin tehdä. Nyt vaan yhdistelee ja kokeilee kaikkea.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!