perjantai 8. kesäkuuta 2018

Kirppikset kalliita?Aina puhutaan siitä, että Kierrätyskeskus on kallis paikka ja että uuden saa halvemmalla kuin käytetyn. Olen kiertänyt valtavasti eri kirppiksiä ja minulla on tietyt lempparit ja sitten ne vähemmän lempparit. Kierrätyskeskus kuuluu minun lemppareihin, tykkään käydä siellä, myymälät ovat muuttuneet paljon parempaan suuntaan ja mitä tulee hintoihin, niin hinnat ovat kohtuulliset edelleen.
Minulle kaikki nettikirppikset ja torit sun muun vastaavat ovat osta "sika säkissä" paikkoja. Ja vaikka useimmilla on hyviä kokemuksia, niin itse katson sen olevan sen verran iso riski saada mitä sattuu, että ostan mieluiten sen mitä voin koskea ja minkä nään heti luonnossa.

Hinnoittelu isoissa kirppiksissä on välillä todella hankalaa ja ylihinnoittelua näkee ihan joka paikassa. Oli sitten kyse mistä tahansa kirppiksestä. Mutta itselleni Kierrätyskeskus on ollut todella hyvä juttu ja koska en halua kuormittaa luontoa enää enempää uudella tuotteella, on valinta sen vuoksi aina kirpputorit. Kirppikset ovat myös erittäin mahtava vaihtoehto silloin kun harrastaa keräilyä.

Muutama kuukausi sitten huhtikuussa, kävimme Porttipuiston myymälässä hankkimassa pojalle vähän vaatteita ja samalla tarttui jotain minunkin kaappiini. Eikä maksanut edes paljon, ei samalla hinnalla saa sellaista asua mistään. Pojan paidat maksoi 1€ kpl ja minun löytöni ei paljoa enempää maksanut. Hinnoista kannattaa aina sanoa henkilökunnalle suoraan eikä huudella muualla. Itsekkin sanon suoraan kun googlettelen hintoja ja jos huomaan, että tuote on ihan liian hintava siihen nähden mitä se on uutena. Lähes jokainen kirpputori on siihen vastannut pienentäen hintaa.
Nyt toukokuussa kun saimme tuon uuden asunnon, lähdettiin jälleen kerran Porttipuiston myymälään hankkimaan pari tarviketta uuteen asuntoon. Tarvikkeet löytyi todella nopeasti mutta löysin myös kengät, käyttämättömät ihanat kengät, joiden hinta oli vaivaiset 5€. Ei mikään huono hinta niissäkään. Munun kipuraja kengissä menee 12€ mutta yhdet design kengät maskoi 25€, joka oli niistä todella halpa hinta. Kyllä, käyttämättömistä arvokengistä maksoin todellakin tuon hinnan mutta tavallisista kengistä raja menee tuossa 12€. Kallein vaate minkä olen ostanut, on ollut 30€ Torstain käyttämätön toppatakki. Merkistä voin hyvin maksaa muutaman kympin enemmän kuin rajani on. En tee sitä kuitenkaan jatkuvasti. Hinta vaatteissa on normaalisti 1-15€, riippuen mistä on kyse. Laadusta maksan mielelläni myös kirppiksillä.

Huonekaluja ostan todella harvoin mistään Kierrätyskeskuksista tai kontista yms. Hankin ne osto-myyntiliikkeistä, joissa on niihin enemmän perehtyneitä ihmisiä. Toki synttärilahjasohvani on Kontista ja Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta on löytynyt kaikenlaista tarpeellista mutta järkevintä on ollut ostaa juurikin osto-myyntiliikkeistä.

En sitten tiedä, että osaanko minä löytää ne halvat jutut vai johtuuko asia siitä, että kierrän pitkään myymälässä, ennen kuin löydän etsimäni vai mistä johtuu se, että minä en juurikaan niitä ylihintaisia tuotteita löydä. Ehkä yksi syy on se, että en vertaa uutta ja vanhaa tuotetta toisiinsa, sillä halpa uusi tuote on aina tuotettu hyvin epäeettisesti ja ekologisuuskin on iso kysymysmerkki. Minun vaakakupissa kun on eri asiat kuin halpa hinta ja ehkä sen vuoksi minun löytöni ovat halpoja.
16 kommenttia:

 1. Kirppiksillä kiertäjältä vaaditaan hermojen lisäksi silmää tehdä niitä löytöjä - ja aikaahan se vaatii myös. Itse nyt keväällä tein vaatteiden osalta huippulöydön nettikirpparin suhteen; Emmy.fi myy käytettyjä merkkivaatteita ja olen sinne jo useammankin tilauksen tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, tuo on totta. Hermot ja silmät ja monta muuta juttua mikä auttaa löytämään juuri ne jutut mitä etsii.

   Minulle yksi tärkeä asia kirppistelyssä on se, että minä menen sinne kirppkselle, kirppis on kokemus ja fiilis, ei pelkkä ostaminen. Tosin minulla on niin paljon huonoja kokemuksia nettikaupoista sun muista, että se on myös yksi syy miksi menen kirppikselle. On kuitenkin hyvä, että vaihtoehtoja on.

   Poista
 2. Oi, juuri tuollaista romperia olen kaipaillut, juuri tuossa värissä :D Ja tuo minutunvihreä/vaaleanpunainen matkalaukku kenkineen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä ihan ykkös löytö pitkiin aikoihin.

   Poista
 3. Minä olen vannoutunut kierrätyskeskuskävijä ja ihmettelen suuresti niitä, joiden mielestä kierrätyskeskukset ovat kalliita. Nykyisin näkee kirppareilla, kuinka pelkästä romusta pyydetään sikahintaa. Toki myös edullisia löytöjä voi tehdä, mutta silti itse olen kokenut kierrätyskeskukset paremmiksi aarreaitoiksi niin laadultaan kuin hinnoiltaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, että mielestäni Kierrätyskeskuksella on hyvin vähän ylihinnoittelua, sitä kyllä välillä törmää siihenkin mutta harvoin. Itse en tosiaan ymmärrä tuota, että Kiertis olisi jotenkin kallis kun vertaa UFF tai vaikka Konttiin.

   Poista
 4. Aivan ihanat kengät!!!!! Voi kun pystyisi vielä kävelemään korkkareilla.

  Kirpparit ja kierrätyskeskukset on tosi hyviä, kun vaan malttaa kierrellä, katsella ja vertailla. Olen mä tehnyt hyviä löytöjä nettikirppiksiltäkin, mutta ne ei tosiaan ole mitään halpoja. Vaan kun keräilee jotain, mitä on vaikeampi enää löytää mistään, olen valmis maksamaankin. Vähän niinkuin on valmis maksamaan antiikistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, että pitää malttaa kierrellä ja etsiä.

   Poista
 5. Kirppareilla on toki ylihintaisiakin, mutta esimerkiksi laadukkassta vaatteesta maksaa aina kuitenkin yleensä vähemmän kuin uutena kaupassa... (Mullakin on muuten tuo kirja ja se on tosi hyvä! Paljon kivaa virkattavaa...) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ja laatu on se mikä ratkaisee. Tuo kirja on todella hyvä ja tulen tekemään siitä kyllä juttuja :)

   Poista
 6. Kirppareilla on hinnat ihan laidasta laitaan, välillä näkee todella ylihinnoiteltuja tuotteita ja joskus onnistuu tekemään tosi hyviä löytöjä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä totta, eri hintaista löytyy, myös niitä ylihinnoiteltuja.

   Poista
 7. Kierrätyskeskus on mun suosikki. Etenkin se fillariosasto. Monia aarteita löytänyt erittäin sopuhinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ylipäänsä tuo urheiluosasto se juttu. On löytynyt kaikenlaisia tennismailoista sählymailoihin halpaan hintaan.

   Poista
 8. Kirppareilla näkee todella monelaista hinnoittelua. Itse olen lähinnä myyjän roolissa ja hinnoittelun kanssa pitää olla todella tarkka, ettei pyydä liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on, että on eri hintaa ja monesti myös ylihinnoiteltuja juttuja. Kierrätyskeskus on siitä huolimatta maltillinen niissä hinnoissaan.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!