torstai 10. toukokuuta 2018

Painot apuna leikkuussaMinulla on pari syytä miksi inhoan leikkuutöitä, yksi on se, että joudun tekemään ne poikkeuksetta lattialla ja selkä huutaa silloin hoosiannaa ja toinen on nuppineulojen kiinnittäminen kankaalle kun asettelee kaavoja paikalleen.
Koulussa meillä oli rautapainot, joita käytimme, nuppineuloja ei oikeastaan käytetty juuri mihinkään, nukkeen oli sitten omat neulansa mutta tavalliset nuppineulat olivat aika paljon poissa käytöstä. Niitä ei vain tarvittu mihinkään. Nyt kun kotona ei ole mitään vaihtoehtoa, enkä myöskään halua ostaa vaihtoehtoja niin tilanne on sitten tämä.

Yksi aamu kuitenkin tuli stoppi moiselle puuhalle ja aloin miettiä miten saisin sopivat painot käyttööni. Ei muuta kuin kaivelemaan kankaita ja löytyi joskus aikanaan Ikeasta ostettuja tilkkuja. Tilkut ovat jämäköitä ja paksuja, sopivat hyvin tähän projektiin. Tein painot käteen sopivaksi, sopivan mallisiksi ja täytin ne leikkuu -ja ompelujätteellä, näin sain niistä tukevat ja painavat. Toistaiseksi ovat olleet erittäin hyvät tähän hommaan. Painot ovat olleet käytössä muutaman kuukauden ja suunnitelmissa on ommella jossakin kohtaa näitä myös lisää. Myös pienempiä olisi tarkoitus tehdä. Saa silloin hyvin leikattua myös pieniä osia.
Mukavaa päivää!

-Melissa-

6 kommenttia:

 1. Hmmm... tuohan on mainio idea! En ole koskaan kuullut ennen moisista. Minäkin leikkaan kankaat yleensä lattialla ja inhoan sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattialla ei ole kovinkaan kiva tehdä leikkuita :/

   Poista
 2. Tosi hyödyllisiä! :) Olen katsellut Etsyssä erilaisia painoja, mutta nehän voisi tosiaan tehdä itsekin! Itsekin leikkelen kaavoja ja kankaita lattialla ja sitä ei tosiaan jaksa hirveän kauaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painoina voi oikeastaan käyttää mitä vaan. Vaikka työkalupakin sisältöä :)

   Poista
 3. Voi miten kivat! Minäkin tarvitsen tuollaiset! Niihinhän voisi laittaa vaikka hiekkaa sisälle? :)

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!