maanantai 14. toukokuuta 2018

Minun päiväniEn vielä aamulla herätessäni osannut ajatella, että äitienpäiväni tulisi olemaan niin erilainen mitä aikasemmat päiväni ovat olleet. Tiedän, että kaikki lukijani eivät tykkää kuvaoksennuksesta mutta sitä on nyt luvassa. Nimittäin, yleensä äitienpäivänä toivon vain omaa rauhaa ja ompeluaikaa mutta toisin kävi kun aurinko kiipesi taivaalle ja lämpötila alkoi kohota kohti taivaita. Mieheni myös tietää miten kovasti kaipaan menoa ja meininkiä, seikkailuja ja matkustelua. Tämä kesä kun tulee olemaan todella erilainen, koska muutamme uuteen kotiin. Ei juuri ehditä matkustella tai seikkailla kun asunto on ensimmäinen asia, mikä pitää saada laitettua, varsinkin piha, koska me haluamme viettää siellä kuitenkin niin paljon aikaa kuin mahdollista.

Rakkaimpani siis päättivät viedä minut minilomalle Rivieralle ja sen jälkeen vanhan kaupungin idylliin syömään. Sen jälkeen olinkin jo niin väsy, etten kyennyt oikein edes miettiä mitä pitäisi ommella seuraavaksi. Helsingin oma upea Riviera on mahtava matkailukohde niin Helsingissä asuville kuin myös muualta tuleville. Olen todella tykästynyt alueeseen ja voisin hyvin asua siellä myöskin. Upea paikka monin tavoin. Olimme viime kesänä ensimmäistä kertaa aurinkolaaksossa ja siitä kirjoitin täällä. Jos kaipaa minilomaa niin tämä on se kohde, on kuin olisi ulkomailla kun tulee tänne ja täällä kävely todella paransi fiilistä paljon. Toki se ei poista matkaintoa mutta hellii silti sydäntä ja tulee parempi mieli.

Patikkareissun jälkeen olikin kiva mennä Koskenrantaan virvokkeille, tosin pojat ilmoittivat olevansa nälkäisiä, eikä auttanut muu kuin tilata myös syömiset pöytään. Koskenranta oli aivan täynnä ja olikin ihme, että saimme varjoisan pöydän kun juuri yksi perhe lähti kun huomasivat meidän tulevan ja etsivän pöytää. Tällaisen reissun voi tehdä ilman rahaa mutta me ei oltu varauduttu lähtemään mihinkään vaan kotona odotti ruokatarpeet. Ihan kivaa vaihtelua.


Mitä kaikkea ihanaa minulle onkaan tehty? On korua, liinaa ja kestokassia. Kyllä minun nyt kelpaa!
*    *    *    *    *

Yksi helpoimpia tuunauksia on leikata housuista lahkeet pois ja tehdä shortsit. Näin tapahtui myös minun vanhoille pöksyille. Tosin kavensin niitä myös hieman, kun ovat olleet hivenen liian löysät. Shortsien lahkeet voi kääntää tai jättää huolittelematta kokonaan, ei si siis haittaa vaikka lahkeet rispaantuu. Itse ompelin päärmeen, jotta housut pysyisivät siistinä. Tämä on erittäin helppo ja nopea tuunaus. Alkuperäisistä housuista voi käydä katsomassa kuvia ja nappaamassa kaavatiedotkin täältä. Kaava on aika iso myös minulle muodokkaalle likalle. 

*    *    *    *    *
10 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Tuollaisia kalliorantoja on ikävä. Niitä ei täältä kotiseudulta löydy enää. Vielä Helsingissä asuessa niillä tuli vietettyä useitakin kesäpäiviä. Tsemppiä teille muuttoon! Se vaatii sisua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkolahti on kyllä sellainen nähtävyys, että oksat pois. Sunnuntaina koko paikka oli täynnä ihmisiä ja meno oli aivan mieletöntä :) Oltaisiin oltu pidempäänkin mutta nälkä alkoi polttaa vatsoja.

   Poista
 2. Mitä? Rakastan kuvaoksennusta! :D Parempaa kuin mikään. Ihanalta näytää päivänne ja kauniita kuvia. :) Uskomatonta, millaiset helleaallot teillekin jo tullut sinne Suomeen. Terveiset Tanskan Jyllannista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut aivan mielettömät kelit nyt. On tullut todella nautittua näistä päivistä, huomisesta pitäisi alkaa jo viilentyä.

   Poista
 3. Mahtavaa että saitte äitienpäiväksi niin upean sään:)
  TUo Aurinkolahti on tosiaankin ihana; poikani asui siinä ihan lähistöllä muutaman vuoden,ja kun kävin hänen luonaan kylässä niin aina kävelin tutkimassa aluetta,alussa oli vielä keskeneräistä, esim. nuo talot tuossa sillan takana eivät silloin vielä olleet olemassa. Oikein ihania säitä teille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies googletteli hiukan ja 60-luvulla on viimeksi ollut näin lämmin äitienpäivä.
   Itse tykkään todella paljon nyt tuosta alueesta ja siellä on valtavasti nähtävää. Ihan varmasti mennään kesällä tutkimaan tuota toista puolta vielä.

   Poista
 4. Voi miten ihanan kuuloinen äitienpäivä! Ja kauniita kuvia, joista välittyy aurinkoisen kesäpäivän lämminhenkinen fiilis. Merikään ei näytä yhtä kylmältä kuin mitä se varmaan todellisuudessa vielä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika kylmää kyllä. Upeinta on nähdä miten nopeasti luonto on alkanut heräillä ja pian saadaan upeaa loistoa :)

   Poista
 5. Kivoja kuvia.
  Tuo aurinkolahti on kyllä upea paikka, etenkin tällaisilla säillä.

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!