tiistai 22. toukokuuta 2018

Kaapin kätköistä sienikeitto ja mokkapiirakka



Meillä on useasti niin, että kauppaan ei kannata mennä kun kaapeissa on erilaisia tarvikkeita, joista tekee herkullisen päivällisen, emme myöskään tee kauppalistoja, sillä ruokatarvikkeet menee vanhaksi ja jää tekemättä. Olemme niin fiilis syöjiä. Meillä siis säästyy rahaa näin, että kaapissa on kaikenlaista ja niistä tehdään mitä sattuu tekemään mieli.

Tällä kertaa päivällisen suunnittelu lähti parista asiasta:

Muutama herkkusieni ja kuivattuja torviksia (sain jauhoton taikina-blogin pitäjältä)
koskenlaskija paketti
Yli jäänyttä kahvia

Noista tarvikkeista aloimme rakentaa päivän herkullista päivällistä. Herkkusienet oli jääneet kun emme tehneet isoa määrää herkkusieniä grilli iltaan ja kuivatut torvikset olivat fiksu veto tähän hommaan. Kannattaa myös säästää kahvi, jos sitä sattuu jäämään yli. Sitä voi hyödyntää moneen ja tällä kertaa se sujahti jälkkäriin.

Keitot sopii erittäin hyvin ihanaan kesäpäivään tai tuuliseen syksyyn, ne lämmittää hyvin talvipakkasella ja maistuu herkulliselle keväällä. Keitot sopii siis mihin vuodenaikaan tahansa ja ovat todella hyviä, helppoja ja edullisia valmistaa. Tähän päivälliseen en erikseen ostanut mitään tarviketta vaan kaikki löytyi valmiiksi jo kotoa. Kannattaa siis aina katsoa mitä kaapista löytyy ennen kuin juoksee kauppaan. Kaapissa voi olla vaikka mitä herkullisia ruokia, jotka odottavat pataan pääsyä.

Erilaiset piiraat sopii täydellisesti kesään, varsinkin jos niiden kanssa tarjoillaan jäätelöä, kermavaahtoa tai muuta pehmeää. Olenkin tänne laittanut isot määrät erilaisia makeiden piiraiden reseptejä, jotka tuovat kesän huulille. Niin myös tämä mokkapiirakka. Tuoreena tämä piirakka maistuu todella hyvälle ja seuraavana päivänä voi tehdä vaikka jäätelöherkun lopusta piiraasta. Tulee jo vesi kielelle kun ajatteleekin tätä herkkua.

*    *    *    *    *

Kun meillä halutaan parantaa hiukan omaa oloa, niin meillä laitetaan ruoka kauniisti esille. Se parantaa ruoan makuakin kun se tarjoillaan tarjoiluastiasta ja pöytä on katettu nätisti. Tämän ei tarvitse tulla edes kalliiksi, kirpputorit on täynnä ihania astioita ja parasta kattauksessa on se, ettei tarvitse laittaa samaa sarjaa koko pöytään, vaan voi hyvin laittaa sekalaisen kattauksen. Se tekee kattauksesta mielenkiintoisen myöskin ja toki siitä saa hyvinkin boheemin halutessaan. Meidän kattaus sienikeitolle maksoi kokonaisuudessa noin 20€. 

*    *    *    *    *














Nautinnollista päivää kaikille!

-Melissa-

10 kommenttia:

  1. Ihanan simppeliä! Oon niin huono nyhjäämään tyhjästä. Olen kuitenkin opetellut sitä ihan aktiivisesti. Tässä on yksi kehittämäni sellaisen päivän ruoka. http://arkipaskaruokaa.blogspot.com/2018/03/seilaatikko-suksee-vai-fiasko.html

    VastaaPoista
  2. Minä teen usein (= melkein aina) siitä ruokaa mitä sattuu kaapissa olemaan. Mulla on sanontakin: "sitä otetaan mitä on :)" Usein kyllä olen ottanut edellisenä päivänä (jos olen muistanut) sulamaan pakastimesta jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on useasti näin mutta toki välillä ostetaan tiettyyn ruokaan tarvikkeet.

      Poista
  3. Sienet ei oo mun juttu, mutta mokkapiirakka lähtee testiin, kiitos ohjeesta :D

    VastaaPoista
  4. Rakastan sienikeittoa, tuo sulatejuusto toimii varmaan hyvin joukossa. Jälkkäri näyttää myös suoerherkulliselta. Nälkähän tässä taas tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulatejuusto toi siihen vähän jämäkkyyttä. Tuli tosi hyvää keittoa :)

      Poista
  5. Olipas ihana suklaakakku. Kiitos inspiraatiosta voisinkin tehdä viikonlopulla suklaakakun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on tosi helppo valmistaa myös. Ja aivan älyttömän hyvää...

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!