maanantai 7. toukokuuta 2018

Helsinki herää kesään


Ei taida olla sellaista hetkeä kun en ihailisi helsingin monimuotoisuutta, ympäriltä löytyy vaikka ja mitä mielenkiintoista ja monet lukijani ovat päässeet mukaamme moneen seikkailuun mitä olemme tehneet täällä Helsingissä. Tämä kaupunki ei ole vain kiireinen keskusta makkarataloineen ja äkäisine ihmisineen. Helsinki on rento kaupunki, joka kuhisee elämää, oli sitten kyse metsän ötököistä tai ihmisistä. Helsinki on hyvin kaunis ja upeinta on se, että täällä voi tosiaan nähdä sen makkaratalon, maaseudun, meren rannat tai metsää. Helsinki on kaikkea muuta kuin kolkko ja kylmä. 
Tämä saatiin jälleen tänään kokea kun päätimme miehen kanssa pitää taukoa arjesta ja hypätä pyörien selkään ja mennä katsomaan miten luonto herää eloon. Tällä kertaa minun oli ihan pakko päästä käymään Pasilassa mutta se matka ei sitten mennyt suunnitelmien mukaan vaan löydettiin tiemme ihan muualle.

Meillä on paras sukeltaa Keskuspuistoon Oulunkylän ja Maunulan välistä ja siitä lähteä sitten haluamaamme suuntaan. Suuntana oli siis alunperin Pasila mutta kun tulimme Keskuspuistosta ulos Kivihakaan, päätimmekin ajaa Ruskeasuolle tutustumaan alueeseen. Alue olikin aika hieno, oli asukaspuutarhaa ja hevosia. Mieletöntä, oikeasti! Keskellä Helsinkiä voi nähdä sellaisia asioita. Ruskeasuolta ajelimme hissuksiin Pikku-Huopalahteen, jossa pysähdyimme lepäämään hetkeksi. Syötiin ja juotiin hieman, jotta matka jatkuisi mukavasti jälleen. 
Pikku-Huopalahdesta onkin suora reitti Etelä-Haagan kautta Metsälän läpi kotiin. Mukava rento pyöräreissu kahdestaan. Olen kaivannut pyöräilyä kovasti ja harmittaakin vähän se, että on Espoossa töissä niin ei niin vain pääse pyöräilemään töihin ja takaisin. Pitää suunnitella miten edes osan matkaa pääsisi pyörällä.

Oli todella kiva nähdä miten luonto on herännyt eloon, puissa on lehtiä ja kukkien tuoksu alkaa olla jo aika huumaavaa. Kimalaiset ja mehiläiset kirmailevat ja linnut laulavat kilpaa. Lapset juoksee pihalla aamusta iltaan ja hyvä jos ne saa välillä syömään kun meno on niin kovaa. Kesä on kyllä Suomen parasta aikaa. Tästä lyhyestä hetkestä haluaa kyllä nauttia ihan täysillä ja olenkin jo ihan lomavaihteella vaikka matkaa lomaan on...

Se johtuu lämmöstä ja auringosta!

Pyöräilyn jälkeen parasta on kun on hetken levännyt ja saanut hien puskettua kaikki ulos ja antaa vilpoisen veden pestä lika pois, rasvaa ihon ja laittaa rennot vaatteet päälle ja vain olla sen jälkeen. Kasvoissa tuntuu auringon polte vielä pitkään ja kroppa nauttii pienestä rehkimisestä. 

Keskuspuisto on mahtava retkeilyalue

Feltbay ravintola tarjoili pikkunaposteltavaa

Veneitä on jo laiturilla
Päälläni on Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löytynyt oversize farkkumekko ja huomasin lehtiä selaillessani, että Käsityökerhon lehdessä on vähän saman tapaisen paidan kaavat. Kiva, ei tarvitse alkaa tekemään kun on jo kaapissa. Tarkoitus tosin olisi tehdä tästä sopivampi päälleni mutta katsotaan nyt. Tämä on aika kiva näin ylisuurenakin.
Mukavaa viikkoa!

-Melissa-

14 kommenttia:

 1. Helsinki <3 Sydän tulee aina olemaan siellä, vaikka kymmenen vuoden jälkeen nyt muutettiinkin pois. Ihanaa kesän odotusta teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinki on <3 Täällä on niin paljon kaikkea :)

   Poista
 2. Helsinki on kyllä hieno pyöräilykaupunki. Metsän rauhaa ja urbaania vilinää sopivassa suhteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. Hyvät pyörätiet ja joka paikkaan pääsee pyörillä :)

   Poista
 3. IHanasti on luonto herännyt noin viikossa, sillä tasan viikko sitten lähdin Helsingistä pois. Helsinki on niin muuttunut edukseen siitä kun itse muutin sieltä pois. Tunnistankin kuvissasi myös entistä rakasta asuinseutuani Pikku Huopalahtea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku Huopalahti on kyllä sellainen paikka, että kun sinne menee niin on ihan kuin ulkomailla olisi :)

   Poista
 4. Aivan mielettömän ihania kuvia olet ottanut! Tunnelmat välittyvät upeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Täällä pyöräily on kyllä niin ihanaa ja tunnelmallistakin :)

   Poista
 5. Ihana, rakas Helsinki! Huomenna taas päiväksi sinne.

  VastaaPoista
 6. Ihan uusia puolia Helsingistä mulle! :) Se on kyllä ihana kaupunki, ja joka kesä haluan vaikka väkisin lähteä Helsinkiin pariksi päiväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinki on aivan ihana ja monipuolinen kaupunki. Täällä on valtavan paljon nähtävää ja koettavaa :)

   Poista
 7. Ah, kesäinen Helsinki. Tänä kesänä ajattelin viipyä siellä hiukan pitemmän pätkän lasten kanssa, että nimenomaan ehtii nauttia sekä kaupungista että luonnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinki on ihana paikka. Minulla onkin tulossa ihan lähiaikoina vinkkejä missä kannattaa käydä (ilmaisia tietenkin)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!