perjantai 25. toukokuuta 2018

Hauskat pöytätabletit

Tässä pakkaillessa osuu käsiin kaikenlaista tavaraa, josta sitten tekee jotain ihan uutta. Olenkin kertonut täällä miten saan äidiltäni kaikenlaista materiaalia käsitöihini. Säilytän näitä äidiltäni tulleita kankaita ja vaatteita omassa laatikossa kaapissa. Nyt otin sen esiin ja kävin läpi mitä kaikkea siellä oikein on. En vain siis käynyt läpi niitä mitä olen viimeksi saanut vaan näitä vanhempia juttuja.

Löysin paksuhkoa puuvillaa olevan pussin, pussi oli aika iso kokoinen ja sellaisenaan siitä ei ole minulle mitään hyötyä, joten otin sen seuraavaksi projektiksi. Siitä sai näppärästi pari pöytätaplettia, minulle ja miehelleni. Virkatut koristeet löytyi keittiöstä, nekin äitini nekemiä. Niitä on niin paljon, että pari voi hyvin hyödyntää näin myös. Silppulaatikosta löytyi pari lyhyttä pätkää pitsiä, joka sopii projektiin oikein hyvin. Ohjeet pöytätableteihin löytyy täältä. Helppo tehdä mutta ompelukonetta täytyy osata käyttää, sen verran paljon on ommeltavaa.
Myös servetit ompelin vanhhoista pyjamahousuista, en jaksanut alkaa korjailla housuja, joten leikkelin serveteiksi. Ja hyvät servetit tulikin. Meillä tykätään serveteistä ja pestävät servetit ovat yliveto tällaiselle perheelle kuin me olemme. Ne myös näyttää hienolle kattauksessa ja niitä voi tehdä yksiväriseksi tai värillisiksi kuten meillä on lähes kaikki servetit. Ne kuitenkin sopii kattaukseen kuin kattaukseen. Servettien koko on 40x40 cm ja reunat voi joko tuplakääntää tai sitten ommella saumurilla reunat. Mikä ikinä on paras sillä hetkellä. Molempia meiltä löytyy.

*    *    *    *    *

Mielestäni kesällä ruoka kuin ruoka maistuu ihan toiselle mitä se sama ruoka maistuu talvella. Johtuuko siitä, että sen voi syödä parvekkeella vai mistä moinen mahtaa johtua? Kuvasin meidän ihanat pöytätabletit paneroitujen seitifileiden ja pastettujen perunoiden kanssa. Parasta tässä on se, että kaikki on taas mitä kaapista löytyy ajatuksella tehty. Jääkaapissa oli keitettyjä perunoita muutama, salaatin loppu sekä katkarapumajoneesisalaatti. Yhsistin salaatinlopun majoneesisalaattiin ja näin sain ihan uuden salaatin. Pakkasesta löytyi muutama seitifile, jotka sulatimme ja paneroimme ne, samalla öljyllä paistoimme vielä parunat. Tilliä päälle ja valmis. Tuli kyllä niin hyvää ruokaa, että lapset kehuivat kilpaa... Kesä ja ruoka, paras yhdistelmä! 

*    *    *    *    *

Aurinkoista perjantaita kaikille!

-Melissa-

10 kommenttia:

 1. Kesällä kyllä varmasti ulkoilma antaa oman mausteensa ruokaan :)

  VastaaPoista
 2. Todella nätti tuo virkkauskuvio ja suloisen värisenä toteutettu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän erilainen kuvio, ettei ole aina kukkia tai vastaavia.

   Poista
 3. Ihan parasta kesässä on syödä ulkona��

  VastaaPoista
 4. Tosi hauskat tuli noista tableteista! ♥️ ulkona syömisessä on vaan sitä jotain - parhaimmat ateriat onkin syöty aina pihalla!

  VastaaPoista
 5. Todella kiva idea ja kauniit taas jälleen kerran sait aikaiseksi :)
  Toi teidän parveke on ihan huippu....
  Ulkona syöminen kuuluu kesään ja ruoka maistuu myös ihan erilaiselta ulkosalla.
  Ihana tipsu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä parveketta tulee kyllä todella ikävä kun muutetaan. En ole tottunut pihaan ja mietinkin miten sen saa niin suojaisaksi mitä parveke on...

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!