maanantai 30. huhtikuuta 2018

Vanhasta lakanasta pestävät servetit - Siikalaatikko maistuu aina keväisinPäätin laittaa hiukan vipinää tähän lumppis-projektiini. Nyt on ollut aika kiva viikonloppu keskittyä ompeluun, tosin vain helppoihin ja vähän ajatusta vaativiin ompeluihin. Viikonloppu koostui myös pyöräilystä, asunnon katselusta ja vapun suunnittelusta. Ollut oikein rento viikonloppu ja voimia on saanut hyvin kerätä. 
Vaikka ompelu onkin ollut helppoa ja nopeaa, on se myös poistanut tehokkaasti stressiä ja olen saanut jälleen aika tärkeitä asioita ommeltua meidän kotiin. Pestävät servetit tuli heti käyttöön ja toimivat todella hyvin. Servetit ovat tehty meidän vanhoista lakanoista, tai oikeastaan niiden jämistä. Tästä lakanasta on tullut tehtyä jo vaikka ja mitä kivaa ja odotan kovasti, että pääsen niitä teille esittelemään. Nyt kuitenkin aloitan väärästä päästä niin sanotusti. Eli jämistä. Servettien koko on noin 40x40 cm ja servetinpidikkeet on tehty pitsin pätkistä. Näin saa aika helposti hyötykäyttöön kaikkea ns. jämää.

Yleensä tällaiset lakanat laitan Hope- yhdistykselle mutta nyt oli pakko vain ommella näistä, sillä nämä ovat yhdet minun lempparit vaikka en enää halunnut niitä lakanoina käyttää, vaan tehdä niistä jotakin muuta. materiaali sopii todella hyvin servetiksi ja kuosi on aivan mielettömän ihana ja tietenkin boho-tyylinen. Sopii minulle kuin nenä päähän. 
Tällaiseen boheemiin elämäntapaan sopii myös erittäin hyvin siikalaatikko ja salaatin- ja yrttien jämistä tehty salaatti. Katetaan parvekkeelle kivasti, istutaan rauhassa nauttimaan hyvästä suomalaisesta ruuasta. Siika on todella hyvää kalaa ja sopii niin moneen ruokaan. Toinen hyvä vaihtoehto on porkkanalohilaatikko. Jos siis mieluiten syö lohta kuin siikaa. Meille siika taas on yksi niistä kaloista, joita syömme paljon. Laatikot ja keitot kuuluvat kesään, kuuluvat myös syksyyn, talveen ja kevääseen. Sopii siis mihin vuodenaikaan tahansa. Vai mitä?

Ihanaa alkanutta viikkoa!

-Melissa-

10 kommenttia:

 1. Todella kauniit servietit. Ompelulankaa on nykyään aivan liian vähän aikaa. Saumuri ja ompelukone pölyttyvät rauhassa kaapissa. Nämä servietit voisivat ollakin sellainen sopiva pikkupuuha. Kuten sanoit, ommellessa mieli lepää. Ainakin kaunista ja uutta luodessa, vaikka edes lumpuista. Korjausompelussa ei ole mitään kivaa... ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjausompelu onkin ihan turhaa :D Mulla on vino pino korjattavaa mutta paljon kivempi tehdä ihan muita juttuja kuin niitä.

   Poista
 2. Todella kauniit servetit! En yhtään ihmettele, ettet raaskinut heittää pois lakanoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lakana on kyllä niin ihana ja on nyt päässyt moneen muotoon :)

   Poista
 3. Kankaiset servetit on aina kauniita ja juhlallisia, tulee ihan erilainen tunnelma koko kattaukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on totta ja tulee arkenakin ihan juhlallinen fiilis kun laittaa pestävät servetit pöytään.

   Poista
 4. Kauniit servetit. Nyt tuli kyllä ihan nälkä.

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!