tiistai 6. helmikuuta 2018

Pikku tirpan uudet UggitKoirien vaatteet puhututtaa ihmisiä. Toiset eivät ymmärrä yhtään miksi koiralla on vaatteet tai pitävät sitä eläinrääkkäyksenä. Vaikka koira olisi miten karvainen, niin sen kylmyyden sietotkyky on yksilön sietokyky. Meidän koirat ovat tiibetinspanieleita, tottuneet kylmiin keleihin mutta viima saa ne hytisemään kylmästä. Toinen koirista (Nuppu) Kestää hyvin kylmää mutta nuorempi (Söpö) ei sitten yhtään, ei sille kasva edes talviturkki toisin kuin Nupulle. Nupulla tosin on lähes aina myös tossut jalassa ja viiman tullessa Nupulle laitetaan myös suojaa päälle tai jos on kova kurakeli niin suojataan turkki kuralta (ihon vuoksi).
Mutta Söpö on sellainen vilukissa. Lämmintä pitää olla ihan koko ajan päällä. Välillä kotonakin on liian kylmä ja Söpö viihtyy peiton alla piilossa. Tällä kummallisella tavoin hölmö koira. Viihtyy myös yöllä minun peiton sisällä ja välillä tunkee itsensä paidan sisälle nukkumaan.
Miksi sitten tossut pitää laittaa jalkaan talvella? Yksi syy on se, että koira pysyy lämpimänä mutta ne suojaa myös anturoita terävältä lumelta ja pakkaselta. Kova pakkaslumi voi aiheuttaa anturoihin jäätymiä sekä haavoja. Kun koiralla on tossut jalassa, ei se välttämättä tarvitse muuta lämmikettä päälleen. Jos ei siis ole tällainen vilukissa kuin on meidän Söpö.

Minulla onkin nyt projektina tuottaa muutamia uusia vaatteita koirille, moni vaate mennyt huonoksi ja Nuppu kun on jo vanha tyttö ja lihonut, niin tarvitsee sopivampaa päälleen. Tämä projekti sopii hyvin myös tämän minun Lumppis-projektin kanssa, sillä nyt lumppua on niin paljon, että en halua sitä kaikkea omaan kaappiini. Pakko rajata johonkin tuota lumppumäärää. Tästä kelsistä olisi tarkoitus tehdä myös mantteli, materiaali on vain pinetä palasta, joten palat pitää ensin yhdistää, jotta saan sopivan kokoisen palan, josta manttelin saan. Kuvissa vilahtaa myös Söpön päällä oleva vaaleanpunainen villapaita, joka on muuten Söpön suosikki... Se on ommeltu vanhasta villapaidasta. Tällaisia paitoja olisi tarkoitus tehdä enemmänkin, jotta Söpöllä olisi hyvä paitavarasto, tykkää meinaan kaikkein eniten käyttää tämän tyyppisiä paitoja. Nuppu taas tarvitsee turkille suojavarusteita ja sadesuojaa. Myös sadetossut ovat tarpeen Nupulle.

Ihanaa tiistaita kaikille!


16 kommenttia:

 1. Mulla oli aikoinaan tiiberinterrieri. Sen anturat keskivät pakkaslunta ja jäätä hyvin. Sitten oli kaksi westietä, ja niillä oli anturat auki aina välillä, jos tehtiin pitkiä lenkkejä jäällä. En mä kuitenkaan niille töppösiä jalkaan laittanut. Ne anturat parani aina tosi nopsaan ja ongelmaa oli vaan talven alusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nupulla myös kestää hyvin mutta kovilla pakkasilla on pakko laittaa suojaa, Söpö taas ei kestä kylmää ollenkaan.

   Poista
 2. Suloiset tossut. Ei koirapukeutumiselle pitäisi naureskella. Kaikki koirat ei tykkää kylmästä. Vaaleanpunainen villapaita on tyylikäs valkoista karvaa vasten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Eikä kaikkien koirien iho kestä esimerkiksi likaa. Nupulla on ihosairaus ja sen siinä on yksi syy miksi pitää suojata iho ulkoilessa jos on esimerkiksi kuraista.

   Poista
 3. Siis minusta on niin ihana, kun koiria voi (ja saa!) pukea. Meillä on labradorinnoutajan pentu ja vain odotan, että hän kasvaa sopivaksi ostamaani paitaan, haha!
  Ihania tossuja pienillä, en näe syytä miksi ei voisi pukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä lähes kaikki koirat suojataan pakkasilla. Pystyvät paremmin liikkumaan vaatteet päällä.

   Poista
 4. Ihania vaatteita ja koiria!
  Meidän Bailarina on chihuahua ja kotoisin Amatsonian viidakosta joten tämä Quiton koleus ja suoranainen kylmyys on neidille ihan liikaa. Bailis on tottunut vuosien varrella paremmin mutta meillä on silti kunnon takkikokoelma ja usein illalla pitää laittaa lisävaatetta päälle ettei raasukka hytisisi koko yötä.
  Tosin meidän poika ottaa sen viereensä aina kun isän silmä välttää, missä peittojen alla Bailis nukkuukin ihan parhaiten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chihut ovatkin semmoisia, etteivät kestä kylmää yhtään. Naapurilla on chihu ja se on aina ihan kylmissään vaikka olisi mitä päällä.

   Poista
 5. Iiiik miten söpö Söpö! Ja miten Söpöllä söpö villapaita. Nupullekin paljon rapsutuksia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpö on kyllä söpö mutta luonne ei ole kovin söpö. Nuppu taas on niin ihanan kiltti, liikaakin ehkä. Tosin kyllä se sitten kun sen hermot menee Söpöön, laittaa Söpön taas aisoihin.

   Poista
 6. Hei, Olen seuraillut blogiasi aika ajoin ja välillä kommentoinut facebookin vaatteiden tuunausryhmässä. Itselläni bloggaus on vastikään päässyt alkuun, mutta samoja aihepiirejä minullakin, eli diy ja kierrätys erit. vaatetuksen saralla. Onko sinulla jotakin erityistä matskua, jota kaipailisit töihisi, esim. jtn. tiettyä kangasta tai vaatetta? Voisin tarvittaessa lähettää, mikäli sopivaa löytyy omista varastoista, joita en itse käytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä en tarvitse mitään. Varasto on niin täynnä, että en voi ottaa vastaan mitään materiaaleja ennen kuin osa varastosta on käytetty.

   Poista
 7. Voi raasua, jos palelee niin pitää voida laittaa tuplaturkki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ja tyttö tykkään erilaisista tuplaturkeista :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!