maanantai 26. helmikuuta 2018

Kuvien stailaaminen arjen keskelläTuitui!

Olen aika huono stailaamaan kuviani ja teen sitä aika harvoinkin mutta välillä innostun ja haluan, että kuvissa on tietty ajatus. Koska blogi on käsityöaiheinen niin juurikaan mitään arkea ei nää blogissa vaan mielikuvia arjesta. Arjen ei tarvitse olla myöskään aina harmaata ja tylsää, vaan siitä voi tehdä pienillä asioilla kauniimpaa ja hauskempaa. Ei pidä olla niin vakava sen arjen suhteen.

Miksi kirjoitan tästä?

Sain eilen palautetta sukkakuvistani, että stailatut sukat ovat kauniita mutta ei kuvasta todellista arkea. Syy on se, että kuvat on stailattu tietynlaisiksi eikä todellinen elämä näy ympäriltä. 

Minun arkeeni tosin kuuluu miettiä niitä kuvia, miten kuvaan, missä ja milloin. Arkeeni kuuluu myös ompelu, neulominen ja ruoka. Ei ne kuvat ole pelkästään teitä varten vaan myös minua varten. Itse kuitenkin haluan nähdä kivan kuvan tuotteesta kuin arjen tiimmelyksessä otetun räpsyn. Toki minulla on paljon niitäkin mutta silloin ei kuvata mitään tiettyä asiaa tarkkaan, luoda asiaan kuuluvaa tunnelmaa.

Kumpia tykkää katsella mieluiten? 

Minulle on siis aika sama stailaanko kuvia vai en, sillä ne kuvat ovat arkeani siitä huolimatta. Miksi kuvien stailaamisesta on tullut monille ei arkinen asia? mitä tarkoitetaan sillä arjella? Meillä kaikilla on arki erillainen ja jokaisella on omat erilaiset tavat tehdä arjesta hieman värikkäämpää.
Meillä esimerkiksi katetaan aina pöytä kun mennään syömään, se on meidän arkea. Joskus kuvaan sitä, joskus taas en. Nyt ei ole ollut sellaista reseptiä mitä haluaisin esitellä täällä, joten ruokakuvia ei ole tullut yhtään pitkään aikaan. Tosin en ole juuri halunnut edes panostaa ruokapuoleen tällä hetkellä. on muita kiinnostuksen kohteita, joita haluan kuvata.

Nautitaan siis omasta arjesta, luodaan kuvia siitä. Kerrotaan kuvilla tarinaa, tarinaa siitä mitä kädet ovat saaneet aikaan. On kuvat sitten stailattu tai ei.

Kuvat on osa bloggaajan arkea, käsityöt on osa arkea, samoin kun se päivätyö ja päivän askareet. Käsityöt vaan poistaa tehokkaasti stressiä ja tuo hyvän fiiliksen kun näkee mitä on saanut aikaiseksi, joskus jopa ylittää omat rajansa ja tekee asioita, joita ei ole koskaan ennen tehnyt. Se nostaa itsetuntoa paljon.


Ei arkea tarvitse ottaa niin vakavasti...


Mukavaa alkanutta viikkoa!

-Melissa-

20 kommenttia:

 1. Hämmentävää että kuvasi nähdään "liian stailattuina", kun itse olen nähnyt ne sinun oman estetiikkasi ilmentymänä. Ja toisaalta blogissasi esiintyy niitä "tavallisia arkikuviakin" joten nämä eri tyyppiset kuvat ovat hyvässä balanssissa. Enemmän nämä kuvat toimivat itsellekin inspiraationa kuinka pienellä vaivalla kotia voi laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli aika hämmentävää kun sain sen viestin. Välillä jaksaa panostaa ja välillä ei sitten niin kuin tippaakaan. Toki se myös voi häiritä joitain, että ei voi aina tietää mitä odottaa mutta semmoinen minä olen.

   Poista
 2. Minusta on kiva kattoa kuvia, joissa on jotain hassua tai muutakin, kun ite kohde. Silti ite tykkään ottaa kuvia, joissa tekemäni käsityö on selkeästi kohde, koska käyn usein kattomassa myös mallia vanhoista tekeleistäni, että miten olenkaan ne toteuttanut. Eli kässäpäiväkirjatyyppisesti. Saatan jopa laskea kuvasta jotain silmukkamääriä kuvioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan totta, selkeä kuva auttaa hahmottamaan parhaiten miten jokin asia on tehty.

   Poista
 3. Mielestäni jokainen julkaisee juuri sellaisia kuvia kuin haluaa. Minulla on paljon asioita, joita en halua missään vaiheessa julkaista blogissani kuvissa. Ja niin on varmasti monella muullakin. Sinun kuvasi ovat kauniita ja tuovat mieleen juuri sinut. Ei kai jokaisen kuvan tarvitse kuvata tavallista arkea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mikä kenellekkin on arkea. Jokaisella kun on omansalainen arki.

   Poista
 4. Mielestäni jokainen julkaisee kuvansa sellaisina kuin haluaa, itse tykkään stailata kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla vaihtelee todella paljon tuo stailaaminen, nyt teen ja toinen kerta en. Riippuu mun fiiliksestä paljon.

   Poista
 5. Kivat kuvat: ) en itse kauheasti jaksa stailata kuvia, ja kaikki omalla tyylillään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun ruokakuvat on aika mahtavia ja välillä taidokkaasti stailattuja.

   Poista
 6. Hyviä pointteja! Jos kuvien stailaamisesta nauttii, niin go for it :)! Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Makunsa tietenkin kullakin, mutta itse tykkään että kuviin nähdään vaivaa eikä seku vaan räpsitä. Asetelmissakin pääsee kuitenkin luovuus valloilleen ja minusta on ilo nähdä miten hahmottelet sukkia. Aika yksitoikkoisia kuvista voisi tulla ilman asetelmia ja eri kuvauspaikkoja. Kiitos siis että jaksat nähdä kuviesi eteen vaivaa!

  https://vaylantyar.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta, että asetelmissa pääsee myös luovuus valloilleen. Kiitos paljon :)

   Poista
 8. Mä niiiiin niiiiin tykkään sun kuvista - ihan sama onko stailattu, arkea, juhlaa, hassuttelua tai mitä vaan :D Sinuna pitäisin just ton Nannamaisen linjan, koska se on sun tyylinen ja kuvistasi välittyy lämmin tunnelma. Kirjoitat myös tosi kivasti - mä oon aika huono lukemaan, mutta sulla on sopivassa suhteessa tekstiä ja kuvia ja sellanen tyyli kirjoittaa, että jaksan lukea koko postauksen! Love, Seija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että joku on myös tekstistäni tuota mieltä. ITse kun tuntuu, että kirjoitan niin kovin tönkösti ja sanat on väärin päin useasti.

   Poista
 9. Minusta sinun kuvat ovat elämänmakuisia ja ei mitenkään ylistailuttuja.

  Ne ovat juuri sinun näköisiä :) jatka vaan samaan malliin Melissa, ihana olet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen jatkossakin sellaisia kuvia joista itse tykkään :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!