torstai 8. helmikuuta 2018

Härdellin pyjamapöksyt vanhoista t-paidoistaTuossa jokin aika sitten esittelin täällä päiväpeiton, jonka tein Härdellin vanhoista t-paidoista. Paidoista jäi osia ja palasia yli, kuten hihoja. Myös leikattuja tilkkuja jäi yli. Näistä tein kankaan yhdistelemällä osia toisiinsa. Pyjamapöksyistä tuli hauskat ja poika tykästyi niinhin täysin. Ei muita pylamapöksyjä eneää käyttäisikään.
Päällitikkasin jämät toisiinsa ja kun housut pesee, saumanvarat rullautuu hauskasti tikkauksen päälle. Housut ovat isotöiset, koska palasia on paljon ja kaikki pitäisi saada ommeltua housuiksi. Itse housut on helppo toteuttaa. Käytin Suuri käsityölehden 2/2016 kaavaa housuissa. kaavassa iso määrä kokoja ja olenkin miettinyt tekeväni itselleni samanlaiset. Noita t-paitoja kun löytyy.

Olen tässä miettinyt, että pitäisikö näitä housuja pitää myös lumppis-projektin aikaansaannoksena, sillä heitin kaikki tuunausjätteet lumppis-laatikkoon. Vai pitäisikö näitä pitää ihan erillisenä juttuna juuri sen vuoksi, että materiaali tuli niin paljon myöhemmin laatikkoon mitä se materiaali, jonka sinne keräsin erikseen. Ehkä tämä on erillinen juttu.
Olen nyt päättänyt, että lumppis-projektissa teen paljon enemmän muuta kuin vaatteita. Tässä huushollissa kun näitä vaatteita on valtavasti ja vanhoista pitäisi päästä ensin eroon. Olen tällä hetkellä todella innostunut ompelemaan koirille vaatteita ja sillä tiellä jatkan. Koitan myös pian saada ensimmäisen siivousaine reseptin julki mahdollisimman pian.
Mahtavaa päivää!

-Melissa-

18 kommenttia:

 1. Mahtavaa tällainen kierrättäminen! Täällä myös toinen innokas koiranvaatteiden ompelija 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin noista koira vaatteista kun ostin ompele koiralle kirjan :)

   Poista
 2. Kiva kun poika tykkää, niin ompeleminen on palkitsevaa! Mukavaa päivää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Tulee niin ihana olo kun toinen innostuu kunnolla näistä äidin höpsötyksistä.

   Poista
 3. Kivan värikkäät pyjamapöksyt teit:) Mukavaa iltaa sinulle Melissa:)

  VastaaPoista
 4. Todella kivan näköiset pyjamapöksyt. Ja ne on varmaan tosi pehmoiset myös. Terkkuja täältä kauempaa!

  VastaaPoista
 5. On kyllä hauskat ja värikkäät.
  Mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 6. Palahousut on tosi hauskan näköiset ja varmasti myös mukavat kiitos pehmeäksi kuluneiden kankaiden! :)

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!