torstai 18. tammikuuta 2018

Lumppis-projekti 2018Läjäprojekti on ohi ja tarvitaan uusi lumppis-projekti tälle vuodelle. Tänä vuonna laatikoissa on enemmän erilaisia materiaaleja, on tilkkuja, kankaita, vaatteita ja tuunausjätettä. Laatikoita on tänä vuonna kaksi ja yksi kestokassi. Myös tänä vuonna saatan myös yhdistää näihin muita matskuja, jos tarve vaatii, ihan niin tein viime vuonnakin. Nyt vain ei ole pelkästään kaikkia jämiä tai "en tiedä mitä tästä tekisin" materiaaleja vaan ihan kaikkea mitä nyt varastostani laatikkoon heitin. Ihan tarkkaan en siis itsekkään tiedä mitä laatikoista löytyy. Jännitellään siis ihan kunnolla tätä hommaa.

Laatikoita on tutkittu ja suunnitelmia joistain jo tehty. Ihan ensimmäisenä silmäni osui paksuun puuvillaneuleeseen. Tästä olisi käytännössä saanut vaikka mitä kivaa mutta viitta ja poncho ihmisenä halusin kietaista paidan viittamaisesti päälleni. Lopputuloksena on suloisen romanttinen viitta. Vielä tosin mietin, että laitanko käsiaukot vielä tuohon sivuille.
Paidasta on helppo tehdä viittoja sekä ponchoja, leikkaa ensin paidan sivut sekä hihojen saumat auki, yhdistä paidansauma sekä sivusauma toisiinsa ja ompele kiinni. Muista suoristaa kainalon kaari pois, jotta viittaan ei tule kulmia. Kappaleen eteen, jossa on sauma voi jättää kädentieaukot. Tuota asiaa tässä nyt vähän pähkäilen. Mietin myös koko vaatteen lyhentämistä. Aina ei vaate olekkaan valmis kun sen saa valmiiksi vaan saattaa vielä muotoutua toisen näköiseksi. Tai näin on ainakin minulla.Puuvillapaita on Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, pitsipaita Pelastusarmeijan kirpputorilta, kengät Kontista "
Voiko nainen pukeutua koskaan liian tyttömäisesti? "

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

12 kommenttia:

 1. Oijoi, ihanan luovaa ja hyödyllistä hommaa! Kyllä aina vaan kadehdin tällaista taitoa kun itsellä ei ole minkäänlaista kykyä keksiä vanhasta vaatteesta jotain uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän kyllä oppii kun vaan lähtee tekemään. Ihan samoja ongelmia mulla oli aikanaan kun halusin testata tätä hommaa...Ja tälle tielle jäin.

   Poista
 2. Minullakin olisi tuolla odottamasta kaikenlaista tuunattavaa mutta kun ei oikein meinaa aika riittää... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika on minuakin vastaan...Mielelläni voisin omistautua tälle hommalle mutta työt häiritsee :)

   Poista
 3. Mukavasti keksitty, itsellä ei riitä aika tälläiseen vaikka mielenkiintoa silloin tällöin olisikin!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun innostut niin tee jokin pikkuinen juttu vain..jonka voi tehdä vaikka telkkaria katsoessa.

   Poista
 4. Todella nätit pehmeän pastelliset värit tuossa asussa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitää heittäytyä söpöilyn puolelle :)

   Poista
 5. Ihmettelen tuota sinun taitoasi nähdä vaatteissa uutta. Olet niin lahjakas siinä!

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!