perjantai 1. joulukuuta 2017

Joulukoristeet itse tehden kierrätysmateriaaleistaViime vuonna halusin kokeilla tehdä kaikki joulukoristeet kierrätysmateriaaleista, halusin nähdä saisinko aikaiseksi jotakin kivaa ja erilaista. Täytyy sanoa, että onnituin tässä hommassa todella hyvin ja lopputulokset ovat olleet todella hauskat. Viime vuonna joulun odotuskin oli toista luokkaa juuri tämän projektin ansiosta. Kuusikin oli koristeltu kierrätyskoristein, joita lapset ja oma isoäitini on joskus tehnyt, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Lopputulos oli täydellinen. Vielä kun lahjatkin paketoitiin sanomalehtiin ja itse tehtyihin laatikoihin ja pusseihin, oli ajatus juuri niin onnistunut kuin oli tarkoituskin. Ja mikään ei ole niin mukavaa kuin tehdä asioita itse, miten ihana olo tulee kun näkee lopputuloksen ja vain katselee omaa kädenjälkeään. Tulee niin hyvä olo. Kädentaidot ovatkin yksi itsetunnon nostajista.

Olen todellakin sitä mieltä, että joulukoristeet voi tietenkin tehdä aina monin eri tavoin ja parastahan on käyttää mielikuvitusta ja tehdä kaikki koristeet tekstiilijätteestä ja luonnonmateriaaleista, pois lukien puista repimisen tai maasta kaivamisen. Mielikuvitus on vain rajana kun alkaa tehdä näitä ihanuuksia. Samat koristeet tulee esiin tänäkin vuonna aivan varmasti. Osa koristeista tosin on ympäri vuoden mutta en pidä niissä muulloin juuri valoja päällä. Tästä postauksesta voi napata ideat talteen ja kokeilla itse miten fiilis kohoaa kun tekee koristeet tällä tavoin kuin minä tein viime vuonna.

Tänä vuonna en koristeita tee, enkä oikeastaan edes lahjojakaan. Muutama lahja on valmistunut. Vielä yhden lapaset ja pipo pitäisi ehtiä tekemään. Ne yleensä on muutaman päivän juttuja jos vaan on mahdollista istua tikuttamassa ne jokainen päivä, koko päivä...Tämä on meillä ympäri vuoden koristeena. Jos on oikein pimeää niin valot sysytetään tähän oksaan ja se saa valaista suloista tunnelmaa kotiin. Farkunpalasista sai hyvin tähtikoristeet oksille roikkumaan ja valkoisesta tyllistä tuli söpöjä palluroita.Nämä onkin ollut esillä enemmänkin täällä blogissa. Näistä pienistä neulepaitojen leikkuujätteistä tehdyistä koristeista tuli oikeasti todella suloisia koristeita. Nämä ovat ihan minunkin lemppareitani.Tämä kuusi oli kyllä huikea projekti. Näitä voisin tehdä enemmänkin erilaisia mutta ei ole järkeä moisessa. Koko asunto täynnä sanomalehdistä tehtyjä kuusia. Tätä koristetta kannattaa kokeilla. Otsikosta löytyy linkki ohjeeseen sekä videoon. Tämä koriste sai alkunsa siitä, että mielestäni olohuoneen ikkuna oli jotenkin paljas ja tylsä. Kesti hetken kun keksin mitä siihen haluan ja lopputuloskin on kiva. Tämä on varmasti roikkumassa samassa paikassa myös tänä vuonna.Olen monet vuodet keränyt joulukortit säästöön ja tietenkin niitä on paljon. Yksi hyvä tapa säilyttää kortteja on tehdä niistä paketti nimilappuja sekä vaikka kuusenkoristeita. Itse tein molempia. Ensin koristeet ja jämistä sitten nimilaput ja koristelaput paketteihin. Koska pääasiassa tein tekstiilijätteestä koristeita, halusin kokeilla jotakin muuta myös. Kirjojen sivuista tai nuottivihoista saa myös aivan ihania koristeita tehtyä, niin kuuseen kuin näin ikkunaankin. Näitä voi tehdä vaikka lasten kanssa yhdessä. Sen verran helppoja juttuja nämä.Kaikkea pitää kokeilla, ainakin kerran. Tämä pöytäkoriste on meillä ihan arkipäivää, on pöydällä kesät talvet. Ei kerätä pois ollenkaan ja valot loistaa tässä heti kun päivät pitenee ja alkaa oma harmistus ja valon kaipuu.


8. Kranssi tekstiilijätteestä ja rikkinäisistä joulukoristeista

Tästä ei ole ohjetta missään mutta tämä kranssi on tehty samoin kuin farkkukranssi, josta löytyy ohjeet täältä. 
Kranssiin on laitettu iso määrä myös samba-asujen kiviä, jotka saa loistaa ovessa niin pitkään, että uuden vuoden kellot kilisee ja vuosi vaihtuu. Silloin vaihtuu myös kranssi oveen. Oikein ihanaa viikoloppua teille kaikille!

-Melissa-

14 kommenttia:

 1. Nämä on kivoja! Etenkin farkkutähdet ja tyllipompulat ihastuttaa! ♥ Kivaa joulukuun ekaa päivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olenkin menettänyt sydämeni noille tyllipompuloille. Niitähän tästä huushollista löytyy vaikka minkä värisinä ja kokoisina :)

   Poista
 2. Minä olen myös tehnyt kierrätys-koristeita jouluksi, jouluisista kankaista kuusen koristeita, vanhoista joulukorteista seinä koristeen, palaneista lampuista kuistille koristeita yms, tosin on myös kirppikseltä ostettuja tavallisia...kierrätystä sekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain on. Ja kirppiksiltä löytyy todella ihania koristeita.

   Poista
 3. Todella kivoja ideoita, etenkin tykkäsin noista farkkutähdistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Nuo farkkutähdet on kyllä minunkin suosikkeja.

   Poista
 4. Onpas taas vaikka kuinka monta ideaa! Kierrätysmateriaaleista tekemällä tulee paras mieli :) Meidän blogin joulukalenterissa on muutama joulukoristeidea myös tulossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tulee, se on parasta kun saa tehdä kierrätysmateriaaleista asioita :) Pitää seurata teidän ideoita tiiviisti nyt myös.

   Poista
 5. Faekkutähdet oli mun suosikit! Tosi kivoja ideoita! Ei uskoisi, että sanomalehdestä saa noin kivan kuusen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanomalehdistä saa vaikka mitä kivoja juttuja :)

   Poista
 6. Hienoja, itsetehdyt ovat aina parhaita :)

  VastaaPoista
 7. Joulukorteista tehtiin ennen pieniä koreja rei'ittämällä reunat ja ompelemalla kortit yhteen pykäpistoin. Joskus kortit leikattiin soikioiksi ja silloin tuloksena oli pieni pussukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä tehdään edelleenkin. Niistä tulee tosi nättejä :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!