torstai 16. marraskuuta 2017

Sukkaprojektin kolmas ja viimeinen osa

Nyt on mennyt aika paljon aikaa sukkaprojektin julkaisun kanssa. Niin paljon kaikenlaisia suunnitelmia ja tekemisiä, ettei ole oikein ehtinyt keskittyä itse projektiin ollenkaan. Mutta nyt on tehty sukkia ja kaikki on toteutettu tällä kertaa vanhoista paidoista. Sukkiin kelpaa siis vanhat paidat erittäin hyvin. Kannattaa vain muistaa se, että varsinkin neulepaidoista tehdyt eivät veny juurikaan pitkittäissuuntaan ja se pitää huomioida kunnolla kun tekee kaavaa. Olen siis siirtänyt leikkuu vaiheessa kantapään kohtaa ja näin on tullut parempi sukka.
Tämän kaavan kanssa oli muutenkin hankaluuksia vaikka näyttää hyvin yksinkertaiselle kaavalle. Mutta juuri tuo joustavuus ja muut asiat mitkä tulee vanhojen paitojen tuunauksessa vastaan aiheuttaa harmaita hiuksia, ainakin minulle. En siis oikeastaan tykkää tästä tavasta tehdä ollenkaan vaikka alun perin tapa näytti todella kivalle ja helpolle. Nämä sukat ovat kuitenkin hyvä niille, jotka eivät pidä sauman tunnusta jalan alla tai kantapään alla.
Olen myös jälleen ommellut sukat suoralla ompeleella ja näin saumat aukeavat ja eivät häiritse jalassa. Olen todennut tämän olevan kaikkein parhain tapa ommella sukat. Saumurin ommel tuntuu todella ikävästi jalassa.


*    *    *    *    *

Sukkaprojektin aikaisemmat osat löytyy linkeistä 1. ja 2.


*    *    *    *    *

Projekti sinällään oli mielenkiintoinen ja on ollut mahtava nähdä, että sukkia voi tehdä monin eri tavoin. Netti on täynnä erillaisia ohjeita ja niihin kyllä kannattaa tutustua jos kiinnostaa tehdä sukkia itse. Itse tehdyt sukat ovat tulleet jäädäkseen ja kaikkia kolmea tapaa tullaan jatkossakin käyttämään vaikkakin tuo kakkososa oli minulle kaikkein mieluisin tapa toteuttaa sukat. Varoitan myös teitä siitä, että sukkapostauksia saattaa tulla muutama tähän perään kun näitä on nyt tehty ja paljon ja eri materiaaleista. Joten silmät auki ja katselemaan mitä kaikkea on saatu aikaan.

HUOM!

Hyödynnän paidan resoriosan ettei tarvitse erikseen ommella kaitaletta sukan varteen. Mutta jos pelkää lörpähtämistä, suosittelen ompelemaan kuminauhakujan varteen ja pujottamaan kapean kuminauhan varteen.

Kaavan teko:

Asettele vanha sukka paperin päälle
Piirrä ääriviivat
asettele sukka uudelleen paperin päälle ja asettele niin, että kantapää on "avattu"
Piirrä ääriviivat

Mukavaa päivää kaikille!

-Melissa-

18 kommenttia:

 1. Tulipa hienoja sukkia! Minä olen tehnyt yhdet "unisukat" teepaidasta ja suunnitelmissa olisi tehdä lisää :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavat sukat:) Mun pitää kyllä joskus kokeilla tätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa :) Helppoja tehdä ja toteuttaa.

   Poista
 3. Kiva postaussarja. Kaikissa kolmessa mallissa on ollut erilaisia kankaita vinkiksi meille muille, mitä materiaalia voi käyttää ompeluun. Ne toisen postauksen villit kuviotrikoot olivat kyllä mahtavia. Mää tuun vierailemaan täällä nyt usein, kun alan tehtailemaan itselleni sukkia. Joten lukijaystävällisyyden parantamiseksi, voisitko laittaa myös noihin vanhoihin postauksiin linkit uudempiin, niin löytyy ohjeet helposti ja nopeasti. Ja kaikille muillekin ketkä tarvitsevat sukkaohjeita. Kiitos ohjeista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne löytyy kaikki alhaalta tunnisteella "sukkaprojekti".

   Poista
 4. Olet kyllä pätevä käsistäsi. Hienoja sukkia. Ei olisi tullut itselle mieleenkään tehdä niitä vanhoista paidoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat paidat on ihan paras materiaali sukkiin. Varsinkin villapaidat.

   Poista
 5. Onpas hienoja! :) kekseliäs idea :) Hyvää viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 6. Vau, mitä sukkia! Nyt tekisi kyllä itsekin mieli hankkia pitkävartiset sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Polvisukat on kyllä niin ihania.

   Poista
 7. Onpas hienoja! Mullakaan ei olisi tullut mieleenkään hyödyntää paitoja. :) Wau.
  /Riikka

  VastaaPoista
 8. Koko blogi on kuin "aarreaitta" aina unohtuu lukemaan��
  Sukkakaavan nro 3 kokeilu menossa, mutta nyt ei pieni järki leikkaa, mitä tarkoitat kantapää avattuna..?
  Kaavassa on leveämpi kohta, jep, mutta kuinka sen sitten ompelit, venyttämällä suoraa "yläkappaletta" ��
  Järki ei nyt leikkaa��

  Yt, Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse venyttää ollenkaan vaan neulaat sukan kappaleet vain yhteen, tuo levennys kohta menee kyllä nätisti myös. Tuo levennys kohta luo kantapäälle taskun ja näin sukka istuu nätemmin jalkaan. Olisin kyllä fiksuna tyttönä voinut myös tehdä ompeluvaiheestakin kuvat. No mutta...Älä venytä yläkappaletta, levennykseen tulee hiukan ryppyä mutta se suoristuu kun laittaa sukan jalkaan.

   Poista
 9. Noloa, mutta en kerta kaikkiaan ymmärrä miten tuo kaavasukka asetellaan että kantapää on "avattu"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukan pohja on aina isompi kuin yläosa on. Kun asettelet sukan paperin päälle niin asettele se niin, että kantapää aukeaa ja näin saat piirrettyä "siivet" toiseen kaavaan. Jos tämä on vaikea niin voi myös tehdä kantapään kohdalla laskoksen. Itse en pitänyt siitä miten se tuntui jalassa mutta jollekkin se voi toimia.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!