perjantai 3. marraskuuta 2017

Aikuinen pukeutuminenPaljon puhutaan iästä ja siitä miten pitäisi vanheta arvokkaasti ja pukeutua ikänsä mukaisesti. Mitä kaikkea tämä mielestäsi pitää sisällään? Onko vaatteille ikärajaa?

Omaa tyyliäni voin surutta kutsua Kassi-Alma lookiksi tai välillä jopa boho chic-tyyliksi mikä sopii minulle kuin nenä päähän. En välitä klassisesta pukeutumisesta, en ole kiinnostunut merkeistä enkä katso tarvitsevani panostustusta joihinkin tiettyihin peruspuvustoihin. Minulle Iris Apfelin motto: More is more less is a bore iskee syvälle sydämeen. Häntä ihailen suunnattomasti vaikka en itse samalle tasolle pystykkään. Mielettömän upea tyylilyyli, josta mielestäni monien kannattaisi ottaa opiksi.
Hän näyttää meille kaikille, että ikä on vain numeroita ja pukeutuminen on hauskaa, eikä mitään vakavaa. Tai pukeutumisen pitäisi olla hauskaa. Välillä kuitenkin tuntuu sille, että se on hyvin hyvin vakavaa ja kaikilla pitäisi olla samat lumput päällä ennen kuin sinut otetaan vakavasti.
Valtavasti sääntöjä pukeutumiseen luodaan koko ajan lisää ja suurimmassa osassa sääntöjä katoaa ihmisen persoona jonnekkin matkanvarrelle. Ei saisi olla harmaata hiuksissa ja pitäisi pukeutua tapetin mukaisesti. Missä hauskuus, missä nautinto? Onko silloin aikuinen ja vakavasti otettava kun vaatetuksessa ei ole mitään hauskaa?

Onko ok tällaisen keski-ikäisen laittaa pinkkiä ylleen? Entä minihametta tai mikroshortseja? Missä menee mauttomuuden raja? Vai onko se tyylikysymys? 

Minulle yksi tärkein elementti pukeutumisessa on värit. Mitä enemmän väriä, materiaalien yhdistelyä ja hauskuutta vaatteessa on, sen parempi fiilis minulla itselläni on. On todella harvinaista nähdä minut rauhallisissa ja "normaaleissa" vaatteissa. Vaikka asu olisi hyvin väritön niin jotain hauskaa siinä pitää olla, se minun juttuni, tekstiilijäte, tavalla tai toisella. Töissä en voi käyttää jakkupukuja tai korkokenkiä vaan pakko on olla päällä jotakin helppoa ja mukavaa. 

Pukeutumisesta pitää voida nauttia ja saa myös leikitellä ja hullutella. Pukeutuminen ei pidä olla vakavaa!

Minulle ei mikään aiheuta niin paljon kylmiä värinöitä kuin sana ikäpukeutuminen sekä tyylimoka. Sillä mitä enemmän näitä lukee, sen selvemmin näkee, että kaikki ovat käveleviä tyylimokia. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa. Suomalaiset pukeutuvat nykyään paremmin kuin koskaan ennen. Myös keski-ikäiset naiset uskaltavat olla omalle tyylilleen uskollisia, eikä alistua niihin muotteihin, joita koitetaan meille väkisin tyrkyttää. Tuntuu, että varsinkin tässä iässä sitä alkaa uskaltaa olla juuri minä itse ja näyttää sen maailmalle. Nuorempana pyrki pukeutumaan niin kuin muutkin ja hyvin vähän pukeutumisessa näkyi omaa persoonaa. Parasta on siis pukeutua juuri niin kuin itse siltä tuntuu, vaikka niihin mikroshortseihin ja napapaitaan tai jakkupukuun tai kaikkeen siltä väliltä!

Minun eilinen asu koostui minulle tyypillisistä elementeistä vaikka olikin aika väritön tällä kertaa (siksi asu on pakko näyttää teille kun poikkeaa täydellisesti nähdyistä vaatteistani)

* Pitkä kauluspaita, itse tehty
* Leggarit, 10 vuotta vanhat, jostain ostetut
* Pipo+tuubihuivi, tehty tekstiilijätteestä
* Saapikkaat, Fida
* Neuletakki, Kierrätyskeskus ilmaisosasto
* Oversize ysäritakki, Kierrätyskeskus ilmaisosasto

Omalle tyylilleen voi olla uskollinen monella tavalla. Tässä sitä oli tällä kertaa itse tehtynä sekä tekstiilijätteenä, kierrätettynä. Työasuni on lähes aina tällainen, yleensä värikäs sekopäinen mutta myös hillitynkin värinen. Mahdoinkohan pysyä edes aiheessa...Taisi mennä vähän yli aiheenkin. Eipä tuo haittaa yhtään!

Mukavaa viikonloppua!

-Melissa-

16 kommenttia:

 1. juuri noin, jokainen pukeutukoon siten että itsellä on hyvä ja mukava olla :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sitten katsojan ongelma jos ei pidä näkemästään. Laitaa reilusti sitten silmät kiinni :D

   Poista
 2. Mä en tajuu pukeutumisesta mitään muuta kuin että ollaan ja mennään niinkuin parhailta tuntuu. Eikä saa palella! :) Ja värit ilahduttaa elämää tietty myös!

  VastaaPoista
 3. Mun tyyli on kanssa aikalailla boho chic ja more is more! Tykkään kerrospukeutumisesta ja mielestäni pukeutumisen kuuluu olla hauskaa. Mielestäni jokainen saa pukeutua juuri miten itse tykkää riippumatta iästä ja sukupuolesta. Kuka laatii säännöt pukeutumiseen? Varmaan me jokainen itse, eli noudatetaan niitä sääntöjä, jotka tuntuvat itselle sopivilta.

  www.dailychic.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin samoilla aaltopituuksilla mun kanssa.

   Poista
 4. Minusta ihmisen pitää saada pukeutua niin että itsellä on hyvä olla. Oli minkä ikäinen tahansa. Mut silti minusta ihan on tärkeää myös kunnioittaa esim. juhlajärjestäjien pukeutumistoiveita. Omaa särmää voi siltikin asuunsa tuoda. Sitä en tosin oikein ymmärrä nykyisin et arki- ja juhlapukeutumisella ei saisi olla mitään eroa. Sulla on kiva ja persoonallinen pukeutumistyyli. Oma tyylini on klassisempi, mut esim. kesäisin pukeudun kyl hyvinkin värikkäästi ja käytän tukassa isoja huiveja sun muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, etiketti on sellainen mikä pitää muistaa.

   Poista
 5. Olen aika tylsä pukeutuja. Haluaisin ehkä hullutella enemmän. Koruja ja asusteita voisi käyttää enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään nyt töihin pukeudu kuin riikinkukko, vaikka muulloin näin teenkin. Töissä olen ilman koruja ja muita härpäkkeitä, tukka kiinni ja lähes aina leggarit jalassa.

   Poista
 6. Minä täytin keväällä 60 ja nyt olen ruvennut miettimään pitääkö pukeutumista muuttaa :) En kyllä siihen aio pahemmin ruveta. Ostan suurimman osan vaatteista kirppikseltä, tykkään väreistä...tuo värikkyys taitaa olla se joka minut erottaa tavis-pukeutujista, muuten pukeudun sekä farkkuihin, hameisiin ja kotioloissa college-housuihin yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä asenne. Älä muuta pukeutumista vaan nauti niistä mistä tykkäät <3

   Poista
 7. Mä olen sitä mieltä, että jokainen saa pukeutua just niinku tykkää ja se ei ole muilta pois :) Mun tyyli vaihtelee paljon mielialan mukaan, mutta tykkään paljon väreistä ja mukavista leggingseistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse myös mielialapukeutuja mutta töissä minulla on juuri leggari/tunika uniformu.

   Poista
 8. Ihan totta että on tärkeää pukeutua niin että on mukava, mutta myös tilanteeseen sopiva olo. Joskus ihan vaan hauska koru riittää piristämään päivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla se piristyskoru on yleensä pipo kun töihin en viitsi laittaa koruja. Ovat tiellä vaan kun puuhataan pihalla.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!