maanantai 23. lokakuuta 2017

Djurgården


Olen lapsuudessani ja nuoruudessani käynyt paljon Ruotsissa ja siksi itseäni kohde ei oikeastaan juuri enää kiinnosta. Mutta muu väki meillä on aivan ihastunut Ruotsiin ja varsinkin Tukholmaan, että tällä hetkellä suunnataan paljon sinne. Nyt löytyi kuitenkin jotain, jossa itse en ole koskaan käynyt, nimittäin djurgården. Monet paikat on tuttuja mutta täällä en ole koskaan käynyt. Käyntikohteina meillä oli Aquaria sekä Nordiska museet. Näistä on hyvä aloittaa tämän paikan kiertäminen. Molemmat paikat ovat näkemisen arvoisia. Aquaria on todella pieni mutta kokemus on mieletön sateineen, ukkoskuuroineen ja sammakoineen. 
Saimme helposti tunnin menemään pelkkään kierrokseen ja sen jälkeen oli kiva istahtaa paikan kahvilaan, jossa on muuten herkkuja monenlaista. Sen jälkeen olikin kiva tutustua hiukan alueeseen ylipänsä ja lopuksi kiertää upea Nordiska museet. Museossa oli kaikkea kiinnostavaa eri aikakausien sisustamisesta eri aikakausien pukeutumiseen. Vinkkejä omaan pukeutumiseen tuli paljon ja ehkäpä muutamat tulen toteuttamaan jollakin tavoin. 

Aamu lähti aurinkoisena liikkeelle, laiva oli niin täyteen buukattu, että aamiainen oli laajennettu Fast Linelle. Oli kiva syödä aamiaista toisaalla kun yleensä aina syömme meriaamiaisen buffassa. Oli jotenkin rauhallisempaa ja vaikka vain perus sapuskat oli tuotu toiseen ravintolaan, niin valikoima oli erittäin hyvä ja onnistunut. Olin todella iloisesti yllättynyt kun lihapyörykät olivat kanaa, eivätkä sisältäneet sianlihaa. Ylipäänsä pitää nyt todeta se, että vaihtoehtoja oli enemmän mitä ennen ja sianlihan määrää oli vähennetty paljon. Sain todella hyvin vatsan täyteen ja jaksoin hyvin kiertää muutaman tunnin maissa.

Asuksi valitsin itse neulotun turkoosin neuleen (malli: Moda 1/09), itse ommallut leggarit, saapikkaat ja villakangastakki ilmaisosatolta, huivi Uff ja laukku Kierrätyskeskus. Asu oli mukavan rento ja oli helppo kulkea nämä päällä joka paikassa missä oltiin. 
Härdellin päällä oli minun tekemäni paita (tekstiilijätteestä sekin) ja Banskulla taas neule oli ilmaisosastolta. Molempien bandanat on löydetty ilmaisosastolta aikaa sitten. Kyllä vain meidän pojille kelpaa myös kirppisreleet hyvin. Myös mieheni mustat farkut on Uff myymälästä Arabian ostoskeskuksesta (on muuten erittäin valoisa ja miellyttävä paikka).
Mukavaa alkanutta viikkoa!

-Melissa-

12 kommenttia:

 1. Mukavan kuuloinen reissu ja vitsit, kuinka mahtava fiilis tuli näistä kuvista. Ilo tarttui kyllä kunnolla ruudun tällekin puolelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva. Parempi kuin laivan tubetour :D Jos saa näin sanoa...aikuisten kesken ;)

   Poista
 2. Kiva reissu! Vaikka onkin tuttu paikka, aina löytää jotain uutta ja näkee mikäs naapureilla on muotia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva matkustaa Ruotsiin. Tykkään Ruotsin ilmapiiristä ja tietenkin myös Tukholmasta.

   Poista
 3. Djurgårdenissa olen käynyt käsittääkseni joskus pikkutyttönä, mutta eipä siitä ole enää muistikuvia. Voisi itsekin käydä uudestaan pitkän tauon jälkeen! /Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä. Siellä on valtavasti nähtävää. Tuossa muutamassa tunnissa ei montaa kohdetta ehdi nähdä. Että kannattaa valita tarkkaan kohteet minne menee. Jos taas on muutaman päivän Tukholmassa niin ehtii kyllä hyvin pyörimään tuolla sekä lähteä keskustaankin shoppailemaan.

   Poista
 4. Ihanan syksyisiä kuvia Tukholmasta. Djurgårdenissa olen minäkin käynyt joskus muksuja mutta sinnehän voisi näin aikuisenakin mennä. Tukholma kaupunki kiinnostaa aina ja uusi Vikingliv museo on myös käymättä. Toisaalta syysmyrskyt, meri ja heiluva laiva ei ole mua varten. Mutta viikonlopun irtiotto olisi kiva...
  https://styleheaven-marjorie.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kiinnostaa meitäkin. Eli ei muuta kuin uutta risteilyä suunnittelemaan :D

   Poista
 5. Itse en ole käynyt Ruotsissa vuosiin. Pitäisi taas piipahtaa.:))))

  Taru
  stuffabout.fitfashion.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa käydä. Itsekkään en ollut käynyt vuosiin Ruotsissa ja nyt jo monta kertaa kun nuo lapset ovat innostuneet siitä.

   Poista
 6. Mukavan kuuloinen reissu ja kivoja kuvia :) Oon käynyt Ruotsissa vaan kerran, mieli tekisi kyllä uudestaan tutkimaan paikkoja vähän paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, tuolla Djurgårdenilla on valtavasti nähtävää. Keskustasta ja vanhastakaupungista puhumattakaan.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!