lauantai 23. syyskuuta 2017

Minä ja minun tyylini

Minun tyyli, mikä se on? Itse luonnehdin tyyliäni Kassi-Alma tyyliksi tai Lumppumaakarin tyyliksi. Minulle vaatteet on leikkikalu, jolla tuon esille persoonaa, luonnetta sekä mielialoja. Tästä syystä minulla on paljon vaatteita, enkä häpeä sitä. En varsinkaan nyt kun lähes kaikki on kierrättämällä hankittu sekä vanhoista vaatteista tehtyjä. Joukossa on edelleen joitain vanhoja ostettuja vaatteita, joita en edes laita pois. 
Monet oppaat sanoo, että vähällä vaatteella tulee toimeen ja voi olla onnellisempi kun on simppelisti kaikkea. Minulla ei näin ole, ja syy on juuri se, että pukeudun mielialojen mukaan ja tuo minimallistinen oleminen ja eläminen ei toimi silloin. En saa siitä mitään irti tai se ei tyydytä omaa mielikuvitustani tarpeeksi. Tylsistyn ja masennun. On hyvä, että meitä on erilaisia, toisille sopii toinen kun taas toinen valitsee toisen. Mikään valinnoista ei ole väärin, jos kuitenkin edes hiukan pysähtyy miettimään miten voi itseään toteuttaa eettisemmin ja ekologisemmin. 
Siksi en itse sano, että nyt pitää jokaisen toimia niin kuin minä, enkä halua, että minulle, kulmakunnan Homsulan Hemsulle sanotaan, että minun pitää toimia toisin mitä toimin. Koitetaan jokainen tehdä paremmin omalla tavalla. 

Kirpputorit antavat aina haastetta, varsinkin jos etsii jotakin tiettyä asiaa. Voi joutua etsimään pitkäänkin ennen kuin juuri se ihanuus on löytynyt tai sitten se tulee heti vastaan. Tuunauksessa taas on ihanaa toteuttaa kaikki hulluimmatkin suunnitelmat mitä maa päällään kantaa ja jos epäonnistuu voi tehdä aina uudelleen ja jotakin muuta. Aina. Nytkin minulla on työn alla vaatteita, joita olen täällä esittänyt mutta lopulta ei ole ollut käytössä, niistä tulee ihan jotakin muuta, uutta kivaa. 
Pitää myös mainostaa sen verran, että olen perustanut Facebookkiin nyt VillaNannan oman tuunaus ryhmän, jossa voi esitellä omia tuunauksiaan, jutella ja pyytää apua. Kaikki ovat tervetulleita sinne!! 

Mitkä ovat sitten minun tämän syksyn must have- vaatteet?

- kuviolliset leggarit
- oversize neuleet
- oversize mokkapaidat (takiksi)
- Isot kaulaliinat
- Ihanat neulemyssyt
- itse neulotut kynsikkäät
- kaksiväriset kassit
- erilaiset nilkkurit

Monet ovat tottuneet siihen, että minulla on paljon isoja, neuleita joihin tykkään kääriytyä näin syksyisin ja se ei tule koskaan muuttumaan mihinkään. Ihan paras tapa pukeutua kerroksittain kun laittaa päälleen lopuksi oversize jakun tai paidan. Parhaat löytyy aina miesten osastoilta. Tällainen on minun tyypillinen työasuni ja näissä viihdyn todella hyvin. Tämä asu on enemmän Kassi-Alma tyyliä kuin Lumppumaakarin. Lumppista voi käydä katsomassa täältä.
Nautitaan meidän omista vaatteista ja tyylistä, ei oteta niin vakavasti kaikkien pukeutumisia.


Leggarit: itse ommellut
Oversize neule: ilmaisosatolta alunperin mutta tytön käytössä ollut
Mokkajakku: Fida outlet
Huivi: tyttären vanha
Nilkkurit: Vantaan Lanttila
Kassi: tyttären vanha
Pipo: itse neulottu
Kynsikkäät: Itse virkatut
Laukun turkissomiste: itse tehty jätteestä 


Virkatut kynsikkäät on tehty Suuri Käsityölehden ohjeella, valitettavasti en muista minkä numeron, mutta jos joku
tunnistaa, saa kertoa niin lisään tiedon postaukseen.

Mukavaa lauantaita!

-Nelli-

10 kommenttia:

 1. Ihania teet<3 ja ihanan idearikas olet <3

  VastaaPoista
 2. Sulla on ihan oma kiva tyyli,ja on mahtavaa kun pystyt itse tekemään vaatteita ,joilla luot tyyliäsi. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, etten voisi rakentaa tätä tyyliä pelkästään kirppisvaatteiden kanssa. Tarvitsen ne hassut hörhelöt ja rimpsut ympärilleni.

   Poista
 3. Nuo kynsikkäät onkin tosi kauniit:) Minusta on kiva, että ihminen osaa ja uskaltaa pukeutua niin kuin itse tahtoo. Toivoisin itsekin sitä osaavani enemmän. Huomaan toisinaan, että vaikka kotona katson, että ihan hyvä asu, saatan kaupungilla ollakin jossain vaatetuksessa vaivaantunut ja viipyillä mieluimmin jonkun hyllyn takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :( Tuo on kurjaa jos noin käy. Toivottavasti saat karistettua vaivaantuneisuuden pois ja nautit omasta tyylistäsi!

   Poista
 4. Aivan upea tuo takki! <3 Asukin on ihanan pirtsakka ja erilainen :) Itselle sopii mainiosti juurikin sellainen minimalistinen lähestymistapa, mitä vähemmän vaatteita, sitä vähemmän päänvaivaa! Hankkiuduin juuri aika isosta osasta vaatteita eroon ja nyt on parempi hengittää... Vielä kun saan synttärilahjaksi upouuden ompelukoneen, niin pääsen vihdoin ompelemaan itselleni juuri sellaisia vaatteita kuin haluan ja hyvin istuviakin vielä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että jokainen toimii oman temperamentin mukaan. Toiselle sopii minimalistinen ja toiselle taas runsaampi. Kumpikaan ei ole väärin. Niin kauan kun sen tekee järkevästi ja mahdollisimman ekologisesti.

   Poista
 5. Sulla on aivan oma, ihana persoonallinen tyyli<3 Hurjan nätit nuo kynsikkäät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tällainen kassi_alma tyyppinen tyyli :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!