lauantai 2. syyskuuta 2017

Kesäinen jämämekko

Alkaa tuo syksy kolkutella kulman takana ja pikku hiljaa pitää laitella kesän suloisuuksia kaapin perälle ja ottaa ihanat lämpimät syysasut esiin. Viime kevään aikana tyylini muokkautui enemmän rönsyilevään ja romanttisempaan suuntaan. Mori girl- tyyli ihastutti kovasti ja sopi hyvin myös boheemin tyylin rinnalle. Lisää on tulossa myös syksyn ja talven asuihin samaa sekoitusta. Työvaatteet ovat varmasti jälleen enemmän esillä mitä muut arkivaatteet mutta koitetaan pärjätä.

Minulla ei vielä ole tullut sitä syys fiilistä vaan koitan epätoivoisesti pitää kiinni kesästä, jota ei oikein koskaan tullut. En ole päässyt mukaan tähän vuodenaikaan ja tuntuu, että kaikki harmittaa eikä mitään haluaisi tehdä. Kaikki ärsyttää. Johtuu pitkälti siitä, että kesä ei ollut minulle riittävä. Ei lämpöä eikä tarpeeksi aurinkoa. Minä kun herään eloon vasta kun mittari näyttää +30 astetta. Mutta koitetaan kahlata tämä syksy ja talvi läpi ja katsotaan mitä kevät ja kesä meille taas antaa.

Esittelen siis viimeisen kesäasuni, joka on toteutettu vanhoista pitsimekoista, frillamekoista ja muista jämistä mitä on sattunut läjä projektin tiimoilta löytymään. Mekosta puuttuu vielä alushame, joka valmistuu ehkä ensi kesäksi. Mekko on A-linjainen ja helppo toteuttaa ilman kaavaakin omaa toppia apuna käyttäen. Muistaa vain jälleen lisäillä saumanvaroja reilusti...Helpompi ottaa pois kuin laittaa lisää. Anna mielikuvituksen lentää. Itse tykkään kovasti tästä ajatuksesta ja toteutuksesta. Eri materiaaleja kun käyttää, niin mekosta tulee erilainen.Lempi tossut


Ihanaa päivää!

-Nelli-

6 kommenttia:

 1. Kiva! Harmi että sen käyttö jää nyt ensi kesään, mutta keväällähän se on kiva ottaa esiin:) Minäkin yritän syksyisin pitää siitä kesästä kiinni ja yritän lykätä syksyisempien vaatteiden käyttöönottoa. Sitten käykin monesti niin, että talvi tulee yhdellä rytinällä ja ihmettelen sitä, kuinka vähiin jäi välikausi. Olen muinakin syksyinä huomannut, että rupean usein näihin aikoihin jotain kesävaatetta värkkäämään. Niin nytkin. Yksi pusero tekeillä ihan kaavalla ja muutama päivä sitten yksi jämäpalaprojekti, joka on yhä kesken, oli tekeillä. Vielä en tiedä jääkö se hameeksi vai tuleeko siitä mekko, tai käytetäänkö osat sittenkin johonkin muuhun. Mutta tuo jämäpalaprojekti on varmaankin sun innoittamaa, koska muistan kuinka kivoja juttuja sinä niistä olet tehnyt. Mukavaa lauantaita sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mahtavalle. Pitää parantaa tätä blogien lukemista ja tulla seurailemaan mitä kaikkea saat aikaan :)

   Poista
 2. Ihana mekko <3 ja noi tennarit on ihan huiput <3 kivaa syyskuun alkua :)

  VastaaPoista
 3. Oi miten hieno mekko ja tossutkin niin makeet😍 Kyllähän tämä kesä oli ihan surkea ja tosiaan jäi sellainen odottava fiilis...kohta se kesä alkaa:)) Ensi kesä on sitten toooooosi kuuma!! siihen uskotaan:) Mukavaa alkanutta syyskuuta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Tossut on mun ihan suosikit ja käytän lähes päivittäin niitä. Kesä ei ollut kyllä mitenkään paras mahdollinen tänä vuonna, ilmojen kannalta. Toivotaan, että ensi vuonna on tilanne ihan toinen.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!