maanantai 28. elokuuta 2017

Toukokuussa 2017

Työ jota teen on mahtavaa, sillä voin ohjata vaikka mitä kivoja juttuja lasten kanssa. Voin hyvin ottaa mukaan kierrätyksen ja kertoa lapsille miksi kierrätys on tärkeää ja mitä kaikkea vanhoista vaatteista voi vielä tehdä kun niitä ei enää tarvita tai käytetä. Lapset ovat hyvin kiinnostuneita näistä asioista ja keskustelua riittää todella pitkäksi aikaa. Hienointa tässä on se, että lapset ymmärtävät kierrätyksen tarpeen melkein paremmin kuin aikuiset. 

Viime keväänä pidin töissä lapsille kierrätysaiheisen projektin, projektiin kuului myös hauska diy äitinepäivälahjaksi. Tämä oli lapsista super kivaa puuhaa ja tämän voi toteuttaa alakoulusta ylöspäin, minkä ikäisillä tahansa. Teimme siis t-paidasta kassin ilman ompelua ja näitä ohjeita löytyy YouTubesta monen monta. Itse tykkään paljon tästä tuunauksesta ja tein kaksi kassia itselleni ja näitä on tullut käytettyä paljon. Tehtävänä oli ensin etsiä isän vanha t-paita, jota ei enää käytetty ja tuoda se kouluun. Sen jälkeen alettiin askarrella niistä ihania kauppakasseja äideille. Ja kyllä vaan tuli iso pino mahtavia pussukoita kaikilla. Näitä kasseja on kiva tehdä!

Lapsilla on ollut hauska olla mukana minun maailmassa, sillä heitä kiinnostaa aina vaatteeni ja niiden alkuperä. Useasti ihmettelevät miten voi kirpparilta ostaa kaikki vaatteet tai miten teen vanhoista vaatteista uusia. Siitä on mahtavaa jutella lasten kanssa ja kenkäni aiheuttaa myös keskustelua, varsinkin jos ovat tuunaamiani kenkiä. On ihana nähdä miten lapset tajuavat, että itse tekemällä voi tehdä asoita mitä kaupasta ei saa.
Mukavaa alkanutta viikkoa!

-Nelli-

12 kommenttia:

 1. Lapset ottaa asiat paljon luonnollisemmin usein kuin aikuiset, heillä ei ole vielä ennakkokäsityksiä eivätkä ajattele miten vaikeaa joku on tai miksi se olisi yleensä mikään ongelma. Silloin kun tuon uteliaisuuden ja energian saa ohjattua johonkin hyvään niin maailma on taas vähän parempi paikka. Väitän, että tällä hetkellä lapsuuttaan eläville kierrätys on isompi osa elämää kuin esim. meille on ollut. Vai onko se vain se oma kupla jossa elää? Meillä nimittäin lapset kantaa mulla pienet vanhat paitansa ja pyytää niistä pikkareita ihan sujuvasti. :D

  T-paita-idea on ihan mahtava! Käyttöön. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lapset pysähtyy miettimään syy ja seuraus... He tosiaan miettii mitä hyötyä kierrätyksestä on ja he vielä löytää ilman apua siihen myös hienosti vastaukset. Kyllä tenavat ovat mahtavia pakkauksia :)

   Poista
 2. Huippuidea!Meillä lapset tuunaa vaatteita paljon ja kirpparilla käydään niin usein kuin mahdollista ja on niiiiin totta että lapset omaksuvat tämän asian paljon paremmin!Omassa lapsuudessa tosin kirpparit oli tosi nolo juttu ja siihen aikaan ne olikin aika nuhruisia paikkoja.Nykyisin on niin mahtavaa,kun on kirppari- ja rompetapahtumia ja vaatteetkin on hyvässä kunnossa.Pienenä tuunasin kierrätyshenkisiä barbienvaatteita sun muuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kauan sitten ne kirppikset olivat kyllä aika kamalia paikkkoja. Ainakin täällä Suomessa. Kirppiskulttuuri on aina ollut muualla ihan toista mitä täällä. Mutta nykyään ei ole enää noloa tai kamalaa vaan se on enemmänkin se juttu.

   Poista
 3. Ihan mahtavaa uusiokäyttöä. On tärkeätä opettaa jo lapsille kierrättämisen ja uusiokäytön mahdollisuudet. Upeita juttuja saa aikaiseksi, kuten tämäkin osoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri. Ja tämän tyyppinen ohjaaminen on ihan huippua.

   Poista
 4. Ihan huippuhauskoja kasseja! <3 Loistoidis tehdä lasten kanssa itse lahjoja vanhoista vaatteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tällaisia voi tehdä ihan kotonakin lasten kanssa. Tässä hommassa oppii paljon muutakin kuin kierrätyksen tärkeyden. Nimittäin saksien käyttöä ja sorminäppäryyttä.

   Poista
 5. Lapset ovat niin ennakkoluulottomia,ja innokkaita oppimaan. Ihanaa että opetat kierrättämistä lapsille,ja toivottavasti siitä jää jotain heidän mieleensäkin:) Kivat kassit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Helppo opettaa asioita mikä kiinnostaa itseäänkin. Sanotaan, että sydämen kyllyydestä suu puhuu.

   Poista
 6. Aika mainio kassi:) Kuvasta päättelin, että leikataan ja solmitaan vain. Voisi olla hauska kokeilla itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin tehdään tämä kassi. Ommella ei tarvitse ollenkaan.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!