keskiviikko 2. elokuuta 2017

Palasista tunikaEi ollut kovin mieltä lentävää herätä aamulla vesisateeseen. Tavallaan nyt on hyvä hetki toimittaa asioita, jotka on jäänyt hoitamatta mutta iso harmi tämä on kun voisi nauttia viimeisistä päivistä toisin, monta suunnitelmaa oli, jotka meidän piti tehdä tämän viikon aikana. Nyt on kyllä myös hyvä hetki siivota vaatekaapit ja kerätä jälleen Hopeen erillaista tavaraa. Ehkä voisi vaikka ommella töihin uusia hupsuja vaatteita.

Läjä projekti on edennyt siihen pisteeseen, että ensimmäinen lumppulaatikko on nyt tyhjä. Tässä laatikossa oli valkoisia/vaaleita vaatteita, joista olen tehnyt vaikka mitä kivoja juttuja. Nyt leikkasin kaikki loput paitojen, hameiden ja muiden tilkkujen palat neliöiksi ja ompelin niistä tunikan. Sovitus vaiheessa lisäsin vielä palan pitsiverhoa, sillä välillä haluaa olla vähän säädyllisempi. Tilkkuja jäi kyllä jonkin verran yli mutta ne siirtyivät toiseen lumppulaatikkoon, jossa on tummia tilkkuja. Näistä tuleekin jotakin muuta myöhemmin. Tuntuu aika hienolta saada ensimmäinen laatikko tyhjäksi.
Samaisista tilkuista olen tehnyt jo jumppapussin ja mekon. Tunikan kaavana on käytetty Burda 8/08. Tuttu ja turvallinen kaava. Yksi lemppareistani. Tämän kaavan tuotokset olen suunnitellut esittäväni täällä ihan erikseen niin näette miten vaivattomasti pienillä muutoksilla eri vaate muuttuu vaikka olisi sama kaava.

Eilen kierrettiin muutama kirpputori ja tehtiin ihania löytöjä. Ei pelkästään minulle, vaan myös miehelle sekä Härdellille. Niistä tosin ei ole kuvia tässä nyt ja minunkin löytöni on vain pinossa. Sairaala päivänä on kiva kiertää eri kirppiksiä tai sitten singahtaa Kierrätyskeskukseen. Tällä kertaa siis matka vei Tikkurilaan sekä Tammistoon. Kierros täyttyi siis Kontista, Patinasta ja Uff, jokaisesta paikasta löytyi jotakin pientä. Patina tosin oli täynnä ihania vaatteita mutta valitsin tarkasti ja suurin osa jäi sinne. Eli pieniä täsmäostoksia tuli tehtyä ja töihin sain kivan määrän uusia vaatteita. Ennen sairaalaa oli kiva käydä myös syömässä.

Laukku: Kierrätyskeskus, ilmaisosasto
Kengät: TallinnaAurinkoista päivää sateesta huolimatta!

-Nelli-

6 kommenttia:

 1. Ihana <3 kaunis <3 upea<3 me käytiin eilen myös sushilla<3

  VastaaPoista
 2. Jestas miten upea tilkkutunika ♥
  Meillä pitäisi myös päivittää vaatekaappeja syksyyn ja ihan ensin tarkoituksena on koluta lähikirput :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vaatekaappien tyhjennys ja päivitys on kyllä kivaa puuhaa. Saa käyttämättömät pois ja tarpeelliset käyttöön :)

   Poista
 3. Todella kaunis tämä! Tuo on mainio idea muutenkin, siihen saa käytettyä pienetkit palat. Saisinpa itsekin aikaiseksi jotain tuohon viittaavaa. Nuo kuvat on muuten otettu jännässä ympäristössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat on otettu Tikkurilassa ihan Keravanjoen vieressä. Kiva kohta, hauska ympäristö. Tikkurilasta on tulossa ihan kivaa aluetta nyt kun sitä kovasti laitellaan.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!