torstai 13. heinäkuuta 2017

Seikkailua Itä-Helsingissä

Koska kaksin oltiin, niin päätettiin lähteä myös kunnon pyöräretkelle Itä-Helsinkiin päin. Tarkkaa kohdetta ei ollut mutta päätettiin aloittaa matka Viikin Hakalanniemen ulkoilualueelta ja jatkaa siitä Herttoniemen läpi Laajasaloon. Hakalanniemi jo pelkästään on upeaa aluetta ja kannattaa tehdä patikkaretki sinne. Olemme joskus siellä kierrelleetkin ja tännekkin olen jotain siitä kirjoittanut. Nyt tosin ei jääty sitten sinne vaan jatkettiin matkaa eteen päin. Tällä kertaa näin kyllä Hakalanniemen ihan toisenlaisena kuin ennen, tehtiin ekalla kerralla niin pieni lenkki, että sen upeutta ei juuri tajunnut. Nyt näin ja varmasti tullaan uudelleen vaeltelemaan sinne.

Laajasalo on täysin tuntematonta aluetta meille, ihan ekaa kertaa siellä päin ja kyllä vain on upeaa luontoa ympärillä. Päädyimme upealle Tullisaaren puistolle, joka oli mielettömän kaunista aluetta. Upeaa olisi, jos Aino Ackté'n huvila laitettaisiin kuntoon ja avattaisiin vaikka kahviona. Vaikka keli oli ihana niin paljoa ihmisiä siellä ei ollut. Hyvin hiljaista ja rauhallista. Oli mahtavaa löytää näinkin rauhallinen paikka Helsingistä. Tänne kyllä tullaan uudelleen. Ihan varmasti.

Koska lähdettiin reissulle niin nopeasti ja matkalla tajuttiin, ettei oltu syöty yhtään mitään ja kello tikitti jo kolmea, niin oli ihan pakko suunnistaa ensimmäiselle mahdolliselle ruokailupaikalle mikä alueelta löytyi. Ei auttanut kuin polkasta Tullisaarea lähellä olevalle pursiseuralle ja istahtaa Ravintola Pyysaaren merelliseen maisemaan. Suosittelen paikkaa ihan jokaiselle. Ruoka maistui ja oli ihanan rauhallista. Ruokailijat puhuivat ruotsia ja suomea ja olo oli kuin olisi jossakin matkoilla olisi ollut. Täytyy myöntää, että en ole kyllä kaivannut ulkomaille tänä kesänä vaikka ikävä Krakovaan onkin kova. Helsinki on yllätyksiä täynnä ja upea kaupunki.
Tällä alueella on valtavasti vielä nähtävää ja koettavaa, joten palaamme vielä Laajasaloon tutkimaan mitä salaisuuksia se piiloittelee. Meidän matkalle tuli pituutta 30 km ja matka tauttui todella kauniissa vaihtuvassa ympäristössä. Paljon luontoa, merta, rantaa ja mielenkiintoisia asuinalueita. Ollaan tehty hieno valinta lähteä tutustumaan Itä-Helsinkiin.
Tällaisen retken pystyy helposti tekemään myös ilmaiseksi, ottaa vain kunnon eväät mukaan ja valitsee rauhallisen puiston, jossa nautiskelee olostaan. Tullisaari on siihen aika sopiva paikka. Ihan kaikki retket voidaan tehdä kalliisti tai halvalla tai ilmaiseksi. Vaatii vain vähän tekemistä se homma.

Olen muuten niitä ihmisiä, että minulle ei paljoa kannata tulla sanomaan, ettei Helsingissä ole muuta kuin betonitaloja ja kiireisiä ihmisiä. Pois sieltä ihan keskustasta, vaikka rantaviivaa pitkin niin löytää upeita huviloita ja puistoja, kyllä ihan keskustassa. Helsinki on paljon muutakin kuin makkaratalo.

Kun onnistuin polttamaan itseäni "Island hopping"- retkellä niin päälleni sujautin ihanan viileän hupullisen tunikan, loistava juuri tälle reissulle ja jalkaan mikroshortsit, jotka on erittäin helppo tehdä omien leggareita apuna käyttäen. Tunikan kaavan löytää Moda 3/11 lehdestä. Kangas on ihanan ohutta ja viileää materiaalia. Täydelliset vetimet tälle reissulle. Mukana keikkui myös virkattu pyöräkassi, jonka tein jo viime vuonna.Piti ottaa teille hauska varjokuva mutta tämä ei mennyt niin kuin Strömsössä
Seikkailuntäyteistä päivää kaikille!

-Nelli-

10 kommenttia:

 1. Te ootte kyl ihanan aktiivinen ja seikkaileva perhe. Kiitos vaan taas vinkeistä! P.S. eiks sun mies ikinä kyllästy tai ärsyynny noista kuvien ottamisista? Meillä kyl tulee noottia, jos räpsin koko ajan kuvia tai jos liian usein yhteisillä reissuilla pitää ottaa blogikuvia... 😬

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaankin oltu pari päivää kotosalla kun tuo nuorin tuli kotiin kauhea paukama jalassa, eikä oikein kivuiltaan pysty liikkumaan ( hyttynen kävi syömässä).
   Mies hermostuu ainoastaan jos sillä on super kova nälkä. Muutoin kuvaa enemmän kuin minä. Ollaan molemmat kasvettu perheissä missä kamera oli aina joka paikassa mukana ja koko ajan kuului räps räps :) Meillä on mukana aina kaksi eri puhelinta vähintään, joilla kuvataaan, sen lisäksi tuo minun pikkuinen järkkäri ja välillä mukana myös miehen oma valtava järkkärivempainhärvelihirvitys :D

   Poista
 2. Ihania kuvia! Toivottavasti retki oli mukava, meilläkin olisi pari toimivaa jopoa. Niillä voisi hyvin ruisailla lyhyitäkin matkoja jätskille tai syömään ja terassille ihan huvikseen, jos ei muutenkaan. Pitäisi koittaa saada oma mies innostettua omalle jopo-retkelle vielä kesällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Pyöräily on valtavan kivaa puuhaa, varsinkin kun ottaa homman rennosti niin siitä saa paljon irti. Terassillekkin voi mennä eri teitä pitkin, aina ei tarvitse samaa reittiä kulkea. Uutta näkymää ja seikkailua ja lupaan, että nälkä kasvaa syödessä ;)

   Poista
 3. Ihana retki teillä taas,ja kivan kesäisiä kuvia. Laajasalo on tuttu lapsuudestani,jolloin äitini vei meitä lapsia sinne rannalle ,koska oli itse lapsena käynyt siellä uimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun onkin hyvä kysellä sinulta sitten mitä kannattaa nähdä Laajasalossa :)

   Poista
 4. Onkin ollut ihana retki, kauniit maisemat ja sää.

  VastaaPoista
 5. Toi sun laukku on niin inspiroiva.. meinasin jo sännätä etsimään puikkoja. Oon vähän vihreä teidän Parisuhdeajalle, mutta kylläsitten kun nuo meidän tyttöset tuosta kasvaa.

  Hyvä että maltoit nauttia viikolopusta, pitäisi varmaan ottaa pidempi irtiotto blogista ja puhelimesta. Mut sateella ei viitsi ;) ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merikarvialla oli niin ihanat kelit, ettei blogi käynyt edes mielessä. Nautittiin niin täysillä olostamme.
   Tuota yhteistä aikaa vähän tulee väkisinkin kun meillä on lapset jo niin isoja, että niillä on paljon omia menoja. Tää tosin oli ihan uutta, että nuorin lähti noin vaan kaverin kanssa mökkeilemään.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!