perjantai 7. heinäkuuta 2017

Sadepäivän pelihetki

Tällä hetkellä uutisoidaan paljon siitä, että köyhät perheet eivät voi kesällä tehdä yhtään mitään. Eivät voi edes jäätelökioskilla käydä. Paljon annetaan myös vinkkejä siitä, mitä kaikkea tekemistä kaupungit tarjoaa ilmaiseksi. Useasti keskustelu menee siihen, että osa sanoo, ettei ole varaa mennä niihin ilmaisiin tapahtumiin. Ymmärrän, että rahat on tiukilla ja on hankala järjestää asioita niin, että voi lasten kanssa mennä vaikka uimaan rannalle. Sekin kun oli ihan liian kallista osan mielestä. En juurikaan empatiakyvyttömiä keskusteluissa ole nähnyt, on itsestään selvää, että monet peilaa asioita omaan elämään. Näin teen minäkin.
Tupakasta jauhetaan aika paljon näissä keskusteluissa ja osa on sitä mieltä, että tupakointi kannattaa unohtaa samantien, jos rahaa ei ole mennä julkisilla uimarannalle. Osa taas sitä mieltä, että köyhän pitää voida saada nauttia edes jostain. Ymmärrän molemmat kannat, mutta. Tupakoinnin lopettaminen jättää ison raha määrän käyttöön ja sillä rahalla saa uusia nautintoja, kuten esimerkiksi ne Lintsi liput.
On hyvä, että asiasta puhutaan, annetaan vinkkejä ja ideoita. Mahtavaa, että ihmiset antavat lahjoituksia eri paikkoihin, yritykset kustantaa perheille lomia yms. Olisi kuitenkin hirmu mukavaa, jos keskusteluissa ei nimiteltäisi ketään, ei edes sitä, joka on antanut haastattelunsa lehteen tai on kertonut elämästään. Vaikka vinkkejä on helppo jakaa (niin kuin minä täällä blogissa teen) eivät kaikki siltikään kykene osallistumaan näihin asioihin. Taustoja on monia ja raha ei aina ole se suurin syy vaan syyt ovat moninaiset. Annetaan armoa itselle ja toisille.

Ei ole neljään vuoteen tullut ostettua yhtään astiaa uutena. Olen aika ylpeä löydöistämme.

Täällä on ollut aika kurjat kelit ja kovin suuria muutoksia ei ole näköpiirissä. Se hiukan madaltaa tätä seikkailumieltä mitä tässä kesäkuussa oli kovastikkin, siitäkin huolimatta, että vettä sataa lähes päivittäin ja saa melkein toppatakki päällä kulkea. Meillä useasti sadepäivinä on pelipäivä ja minulla tietenkin myös ompelupäivä. Molempia on hyvä tehdä hyvässä suhteessa. Sadepäivälle yleensä tehdään myös kaikenlaista herkkua, että tulee kivempi olo. Minua kun aina harmittaa olla sisällä kun voisi olla seikkailemassa ulkona.
Ostin viime vuonna Kierrätyskeskuksesta golf-lautapelin, joka maksoi vaivaiset 4€, siksipä oli aika ottaa peli esiin ja alkaa tutustua siihen. Peliä onkin tullut pelattua ahkerasti. Super upea vaikkakin hyvin vaikea ja monimutkainen peli. Härdelli tykkää pelata siitä huolimatta peliä ja tuntuu osaavan pelata sitä paremmin kuin minä ja mieheni.
Tuleekin todella kiva, retki fiilis kun sade ropisee parvekkeen ikkunia vasten ja me nautiskelemme olostamme parvekkeen suojassa. Näin menee monta tuntia hienosti pelaten ja syöden. Mieluiten niitä helppoja ja herkullisia ruokia. Laittaa ruoka kauniisti esiin ja sen jälkeen pelata taas uusi erä golfia. Ei ole kiire minnekkään.


Makaronisalaatti

makaronia
kurkkua
kevärsipulin varret
paprikaa
herneitä
omena
kalkkunasuikaleita (tai porosuikaleita)

Keitä makaronit ohjeen mukaan. Pilko kasvikset pieneksi, sekoita joukkoon kalkkunasuikaleet (tai porosuikaleet). Sekoita lopuksi myös pehmeä makaroni.

Tämä kannu ja mukit ovat olleet SaunaKatti löytöjä. Tykkään todella paljon. 


Nautinnollista viikonloppua

-Nelli-

12 kommenttia:

 1. Olipa hyvin kirjoitettu :) Tuo on kyllä niin totta, että taustoja on monia ja raha ei aina ole se suurin syy, vaan syyt on moninaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Osa köyhistä elää erittäin rikasta elämää ja joillakin on paljon ongelmia. Samaa voi sanoa varakkaistakin ihmisistä.

   Poista
 2. Näyttääpä kauniilta tuo golf-peli! Pitäisi pysähtyä useammin ja pelata yhdessä ihan oikeita pelejä. Nökötämme liikaa omien ruutujemme ääressä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella kauniin näköinen peli. Oli ihan uusi, ei koskaan avattu, oli siis muoveissa vielä kun tämän ostin. Pelilaudat on tuommoista korkin tyyppistä ja laatikko on puuta. Nuo pelimerkit on painavia, en tosin tiedä mitä materiaalia mutta ei ne muovia voi olla kun painavat noin paljon.

   Poista
 3. Hyvin kirjoitettu postaus. Onpa mielenkiintoisen näköinen peli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella hyvä peli, keskittymistä vaativa mutta aivan loistavaa ajanvietettä monin tavoin. Tämän kanssa on kyllä pidetty hauskaa :)

   Poista
 4. Ihana tuulahdus kesästä! Lautapelit on mukavaa ajanvietettä 😊

  VastaaPoista
 5. Siis aivan mahtavan näköinen tuo lautapeli! Meillä rakastetaan lautapelejä, ja niitä onkin kirppiksiltä kertynyt kivasti olkkarin arkkupöydän uumeniin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tosi löytö. Yksi parhaimpia mitä olen tehnyt.

   Poista
 6. Ihanan kesäinen tunnelma näissä kuvissa! Tulisipa kesä taas pian! Hauskan näköinen tuo golf-peli :)

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!