tiistai 11. heinäkuuta 2017

Island hopping - saarihyppely

Kesällä ei mitään tekemistä? Valitse silloin Island hopping, 8€/ kolme saarta ja koko päivä aikaa seikkailla. Valitse reittisi ja hyppää vesibussiin. Nauti historiasta ja näkymistä. Mahtava idea.
Tässä reissussa oli kolme asiaa, joita en ole koskaan nähnyt: Lonna-Vallisaari- Suomenlinnan kuninkaanportti ja tietenkin tällainen reitti kiinnosti erittäin paljon. Oli kyllä kokemuksen arvoinen ja mahtava päivä. Aurinko paistoi, oli lämmin, tosin välillä tuuli oli aika kylmä, merellä kun ollaan. Opin paljon, näin paljon ja paljon jäi vielä näkemättä. Meidän porukka kun haluaa kokea ja nähdä niin paljon, että Vallisaaresta ja Kuninkaanportista jäi paljon nähtävää.

Lonna ei oikein sävättänyt, oli sen verran kesken vielä, ettei siellä ollut mitään. Toivoin enemmän historiaa mutta Lonna oli pitkälti rakennettu ravintoloiden ympärille. Eli se on enemmän aikuisten juhlintapaikka kuin kiinnostava historiallinen kohde. Mutta niin kuin sanoin, saaren kunnostus oli vielä pahasti kesken, saaren kiersi hitaasti puolessa tunnissa. Kaunis saari siitä huolimatta ja aamiaiselle hieno kohde. Meille tuo puolituntia olisi tosin riittänyt hyvin. Mutta täällä oli tarpeeksi rauhallista ottaa eväät esiin ja nautiskella näkymästä ja eväistä.

Vallisaari oli aivan mieletön paikka ja nähtävää riitti vaikka kuinka. Meillä jäi yksi osa kokonaan näkemättä kun piti ehtiä vesibussiin, eli oltaisiin voitu Lonnasta lähteä jo paljon aikaisemmin mitä nyt oli aikaa laitettu kiertelyyn siellä, sen ajan olisimme mielellään laittaneet Vallisaaren näkemiseen. Myös Vallisaari on kesken, mutta nähtävää oli siltikin valtavasti, historian humina kaikuu tuulessa. Alueelle on mahdollista saada myös opas, saa enemmän tietää historiasta mitä tauluista saa. Osa jota ei nähty kierretään erikseen vielä tämän kesän aikana. Siitä tulee erillinen postaus jossakin kohtaa.

Suomenlinnan kuninkaanportti oli hulpea paikka. Kuin olisi ollut ulkomailla. Myös täällä aika loppui kesken ja jäi paljon näkemättä, eli tänne myös tullaan joskus uudelleen. Täällä se varsinainen seikkailu alkoi kun Härdelli seikkaili linnoituksen sisällä, seikkailusta ei ollut tulla loppua. Koko ajan keksi uutta tarinaa leikin ympärille. Täällä oli myös hyvä hetki kerätä voimia ja syödä.

Tämä retki voi olla halpa tai se voi olla kallis, itse päättää miten reissun tekee. Meillä oli eväät+ravintola ruokailu, näin meidän reissu ei ihan halvin mahdollinen ollut. Mutta jos ottaa kunnon eväät mukaan niin pärjää reissun oikein hyvin lastenkin kanssa ja esimerkiksi Vallisaaressa on mahdollista ostaa piknik- kori, alueella on iso määrä myös retkialueita, joissa istua ja nauttia korin herkuista. Jokaisessa saaressa on myös myös erilaisia ravintoloita ja street food idealla toimivia kojuja (Vallisaaressa). Piknik-kori oli kyllä mahtava idea, jos ei halua itse raahata isoa määrää sapuskaa mukanaan. MUISTA! Roskat kuuluu roskiin, ei luontoon. Valitettavasti tätä näki, että ihmiset jättivät roskiaan pitkin poikin. Koitetaan pitää yhdessä huolta näistä saarista myös, että kaikilla olisi miellyttävä kulkea siellä ja nautinto olisi taattu. Roskiksiin kun oli satsattu hyvin, varsinkin Vallisaaren osalta. 

Mutta vaikka retkessä oli hyvät ja huonot puolet niin suosittelen tätä vaihtoehtoa ihan kaikille. Mahtava tapa viettää päivää ja tuntuu kuin olisi tehnyt isonkin reissun. Ja onhan se lopultaan aika kiva juttu, että jää asioita näkemättä niin voi tulla uudelleen katsomaan mitä jäi. Saatiin hyvä mieli, oli valtavan kivaa, muutuin punaiseksi kuin keitetty rapu (vaikka pyrin suojaamaan itseni), unohdin kuitenkin hatun kotiin...Mälsää! 

*      *      *      * 

Ja tietenkin päälläni oli lakanasta tehty tunika, mikroshortsit, farkkukassi ja virkattu jakku. Virkattu jakku on ilmaisosaston löytöjä ja sopii tyyliini täydellisesti. Jakun solmimisnauhat olivat poikki, joten poistin ne kokonaan ja kiinnitin jakun rintarossilla. Farkkukassi on tehty vanhojen farkkujen paloista. Löysin nimittäin korillisen valmiiksi leikattuja tilkkuja ja niistä sain tehtyä vaikka mitä, josta myöhemmin lisää. Mikroshortsit on helppo tehdä ilman kaavaa. Tee kaava vanhoista shortseistasi. Ja tunika, lakanasta. Tunikaan on käytetty tuttua kaavaa Moda 3/06. Kengät on joskus ostettu Tallinnasta. Kyseistä kenkäkauppaa ei valitettavasti enää ole olemassa.

*      *      *      * 

LonnaVallisaari

KuninkaanporttiIhanaa päivää kaikille

-Nelli-

14 kommenttia:

 1. Olispa kiva tehdä tuollainen saarihyppely,kiitos esittelystä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että tää on tullut jäädäkseen. On aika suosittu juttu, eli seuraavan kerran kun tulet Suomeen niin ei muuta kuin vesibussiin :)

   Poista
 2. Helsinki on kyllä niin kiva reissukohde, kun siellä on niin paljon kaikenlaista! Kiitos tourneesta :)

  VastaaPoista
 3. Lähettiin kanssa yks päivä island hopping reissulle, mutta Vallisaari jäi näkemättä kun oltiin niin pitkään Suomenlinnassa. Lonnaan olin kanssa ite vähän pettynyt, siinä ei juuri näkemistä ollut. Täytyy ehdottomasti varata oma päivä Vallisaaressa vierailuun! :)

  Sara V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lonnalla on mielenkiintoinen historia ja se saisi kyllä myös näkyä hiukan enemmän. Lonna on pitkälti ravintola-aluetta ja yleinen sauna- alue. Erittäin hyvä idea mutta yleisö kyllä varmasti haluaa hiukan muutakin...

   Poista
 4. Mahtava idea tuo saarihyppely. Mutta täällä Etelä-Savon korvessa, sitä ei voi toteuttaa. Ihana kassi ja upeat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin lomailemaan Helsinkiin niin pääset kokemaan tämän.

   Poista
 5. Tosi hauska idea, tämä menikin omalle to do -listalle! :-)

  http://pisteitaruudulla.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kiva idea. Ensi vuonna ollaan päätetty mennä vain Kuninkaan portille sekä Vallisaareen. Jäi niin paljon näkemättä molemmista, että pakko palata vanhimman pojan kanssa.

   Poista
 6. Visti, miten hyvä idea tuo saarihyppely! En ole aikaisemmin tajunnut, että saarilla vierailu on noin helppoa! Tätä pitää ehkä ensi kesänä testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella näin helppoa ja noita hyppelyitä on erilaisia ja voi valita oman reitin. Helsingissä on kyllä niin paljon nähtävää ja koettavaa, että meinaa ihan sekaisin mennä.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!