Translate

lauantai 24. kesäkuuta 2017

Yötön yö



Nyt on todella vaikea valita mistä aloittaa tänne blogiin. Laitanko ihanat tuunaukset vai laitanko ensin herkullisia reseptejä ja hävikin säästämis vinkit. On ehkä järkevintä tehdä ihan järjestyksessä vain. Meidän juhannus poikkesi aikaisemmista vuosista niin, että isommat lapset eivät olleet kotona. Tai esikoinen nyt pitkään onkin viettänyt juhannusta muualla mutta tuo kakkonen oli nyt pois kuvioista myös. Mutta eipä hätää, saimme hoidettavaksi muutaman lisälapsen kun naapurin rouva tuli kipeäksi ja lapset syötettiin ja juotettiin meillä. Keskimmäinen lapsi tuli yöksi myös. Ei siis emnyyt meilläkään juhannus ihan niin kuin suunniteltiin.

Meillä juhannus alkoi niin, että haettiin raparperia ja omenoita, joista oli tarkoitus tehdä omena-raparperi tuoremehua. Kahteen pullolliseen menee omenia 3kg ja raparperia 2kg, ihan näin isoja määriä ei aina tarvitse tehdä mutta juhannusmehua pitää olla pöydässä. Mäskiä, kuitu, jota jää mehun puristamisesta ei kannata heittää pois vaan siitä saa tehtyä vaikka mitä. Itse leivoin mäskistä kaksi leipää, jotka melkein jo syötiinkin, lapset söivät ja loppu mäskiin laitoin ison annoksen sokeria ja tein makean piirakan, mäski muuttui sokerin avulla hiukan siirapin makuiseksi ja toimi erittäin hyvin tuossa minun piirakassani. Myös omenan kuoret voi säästää, kerron myöhemmin mitä omenan kuorista voi tehdä.




Ihana ilma tehdä hommat parvekkeella






Raparperit kannattaa leikata mahdollisimman pieneksi.  Helpottuu mehustus parhaiten.

Mehu kannattaa siivilöidä muutamaan otteeseen, että saa sakkaa mahdollisimman paljon pois.
Me siivilöitiin kolme kertaa eri lävikköjen läpi.

Lopuksi pullotus

Mehun maistelu 

Hyvää on

Mukavaa juhannuksen jatkoa

-Nelli-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia ihan estottomasti vain!