perjantai 9. kesäkuuta 2017

Kukkakaali-kesäkurpitsakeitto

Minä olen hamsteri, säästän ihan kaiken mahdollisen ja tungen pakkaseen. Jos näyttää sille, että jokin elintarvike ei ihan heti menekkään kaupaksi, paloittelen sen ja laitan pakastimeen tai sitten voin säästää keittoveden myöhempää varten. Keittovedestä saa hyvin lientä keittoihin ja yrteistä voi tehdä maustekuutioita. Myös kuoria voi hyötykäyttää mutta itse en vielä ole saanut markkinoitua sitä meidän muulle perheelle. Mutta suunta on kuitenkin jo valittu.

Meillä alkoi uutena vuotena pakastimen tyhjennyt operaatio, että saamme sen sulatettua, homma kuitenkin keskeytyi ja nyt olemme aloittaneet homman uudelleen. Tällä kertaa todella tarkkaan tullaan käyttämään ihan kaikki mitä sinne ensimmäisestä yrityksestä jäi. 

Olin pakastanut aika ison määrän kesäkurpitsaa ja jääkaapissa oli pikkuinen kukkakaali ja tietenkin halusin pelastaa kukkakaalin roskikselta niin ei muuta kuin keitinvesi porisemaan kattilaan ja kukkakkali ja kesäkurpitsan palaset mukaan kiehumaan. Tässä vaiheessa en mausta keitinvettä mitenkään vaan annan porista omissa liemissään. Kun kukkakaali oli kypsää kaadoin keitinveden siivilän läpi kulhoon. Tämän jälkeen murskasin sauvasekoittimella kukkakaalin ja kesäkurpitsan tasaiseksi soseeksi, nyt lisään myös merisuolaa ja yrttejä, juuri muuta ei tarvita. Tämän jälkeen kaadan kermaa (tai kerman korvaavaa) pikku hiljaa murskan joukkoon ja sekoittelen hiljalleen sauvalla. Kermaa menee noin 2dl keittoon. Seuraavaksi vaihdan sauvan kauhaan ja sekoitan varovasti pieniä määriä keitinvettä joukkoon. Keitto saa olla hyvin löysää, tämä ei ole sosekeittoa vaan ihan keittoa. Kannattaa maistella aina välillä, että maku on hyvä. Helppo, halpa ja nopea tehdä.

Itse pidän todella paljon kaikenlaisista keitoista ja sehän on näkynyt hyvin blogissa. Näiden keittojen ansiosta ei niin haittaa vaikka kasvikset käyvät pakkasessa ja makua voi muuttaa vaikka juustoin, jos niitä sattuu löytymään jääkaapista, esimerkiksi todella hyvä lisä on maustetut sulatejuustot, ne antaa hauskan makusäväyksen keitolle. Voi kokeilla niin sosekeittoihin, lohikeittoon tai vaikka tähän jämäkeittoon. 

Ja tietenkin, silmille pitää antaa myös ruokaa eli kattaus on tärkeä, minulle ainakin. Aina ei tarvita suuria upeuksia vaan välillä riittää ihan pikku jutut esille, parantaa todellakin oloa paljon kun ruoka on nätisti esillä. Yksinkertaista ja suloista, se riittää.

Oikein ihanaa päivää

-Nelli-

4 kommenttia:

 1. Nam,hyvät ainekset keitossa., Täällä kuitenkin niin kuuma,etten voi ajatellakaan kuin kylmiä keittoja... Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuskin edes hellaa viitsii laittaa päälle siellä.

   Poista
 2. Ihania kuvia! Mä sain eilen sulatettua pakastimen ja pian saadaan toinen pakastin pois päältä. Syytä onkin tyhjentää pakastimet, kuten tiedät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Meillä Vielä vaikka mitä pakkasessa. Elän kuitenkin toivossa, että se tulee kuitenkin tämän kuukauden aikana tyhjäksi.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!