keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Itse tehdyt sipsit

Blogini kommentointi on aika hyvin siirtynyt Facebookin puolelle. Siellä on aika helppo kommentoida ja reagoida mitä blogissa tapahtuu. Huono puoli aisalla on se, että ne mielenkiintoiset ja hyvät keskustelut katoaa Facebookin uumeniin, eikä kukaan välttämättä tiedä mitä ollaan juteltu blogin aiheesta. Kommentti on aina ihana saada, se piristää ja antaa iloa jatkaa blogin parissa.
Sain muutamia päiviä sitten, aivan ihanan kommentin, josta tuli todella hyvä mieli ja heti aloin miettiä mitä kivaa voisi tänne laittaa ajatellen juuri henkilön mielenkiinnon kohdetta.


Meillä on useasti tapana säästää juuresten kuoria, joista saa mahdottoman hyviä sipsejä. Lähes kaikki juuresten kuoret kelpaa tähän hommaan ja aina voi kokeilla uusia makuja. Mausteetkin voi tehdä oman maun mukaan ja nämä ovat parempi vaihtoehtokin mitä kaupasta ostetut sipsit. Nämä on myös helppo ja nopea tehdä itse. Sipsit voi tarjoilla vaikka napostelu herkukkuna kun istutaan iltaa ja nautiskellaan vaikka viiniä, tai alkupalana kun odotellaan ruokaa nenun eteen tai sitten vain muuten vain naposteluun. 
Minulla on kuvissa kahta erilaista sipsiä, ensimmäisessä on perunaa, porkkanaa ja bataattia, maustettu tulisella chilillä ja toisessa pelkkää perunaa, maustettuna merisuolalla ja tuoreella tillillä, ihanan kesäinen maku. Erilaisia dippejä voi myös tehdä halutessaan. Turkkilainen jougurtti sopii hyvin dipin pohjaksi ja mausteet taas kokeilevan keittiön mukaan. Taivas on rajana. Sipsit kannattaa säilyttää suljetussa paperipussissa kuivakaapissa. 

KUORI SIPSIT

bataatin kuoret
porkkanan kuoret
perunan kuoret
1 rkl oliiviöljyä (riippuu kuorien määrästä)
merisuolaa ja hot chilimaustetta

TAI

perunan kuoria
1rkl oliiviöljyä
merisuolaa ja tuoretta tilliä

* Pese kuoret hyvin juuresharjalla, kuori juurekset, kerää kuoret lävikköön. Huuhtele oikein hyvin ja varovasti. Kuivata kuoret talouspaperiin tai pyyhkeeseen.
* Laita kuoret kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy sekä mausteet.
* Levitä kuoret uunipelille vieri viereen.
* Paista kuoria 140-150 asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia. Riippuu uunista niin aste kuin aikakin. Kannattaa siis seurata.
* Sipsit ovat valmiit kun ne ovat rapsakoita. Maista ja mausta lisää jos tarve.


Makoisaa keskiviikkoa kaikille!

-Nelli-

4 kommenttia:

 1. Kuorista sipsejä. Eip ois tullut mieleen. Kiitti vinkistä! Varmasti ovat hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tehnyt aikoihin näitä ja nyt päätin tehdä ja mies hinku eilen lisää mutta eri mausteella. Tein useasti näitä kun nuorena opiskelin ja rahaa oli todella todella vähän. Niiden vuosien jälkeen on pahasti jäänyt muistista pois mutta nyt tämän hävikkiruoka innostuksen kautta taas löysin tieni näihin. En usko, että meillä enää juurikaan tarjoillaan kaupan sipsejä enää, sen verran hyvää palautetta nämä saivat.

   Poista
 2. Tämä vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta ohjeelta, vaikka en noin yleensä ruokajutuista olekaan niin innostunut. Meillä joskus nuoriso yritteli tehdä itse sipsejä, mutta niistä ei ihan toivottu ollut tulos. Taidanpa näyttää tämän ohjeen heille ja kenties kokeilen itsekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipsien kanssa pitää olla niin tarkkana ja tehdä mahdollisimman ohuita siivuja. Mutta nää onnistuu paljon helpommin kyllä tai minun mielestäni on helpompi tehdä kuin ne ihan perus sipsit.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!