torstai 15. kesäkuuta 2017

Hameesta housut

Vuosi sitten kesällä kaivoin hameen Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, kuosi oli kiva ja halusin hameesta ehdottomasti housut. Teinkin housut nopealla tahdilla mutta kuvat jäivät ottamatta, sillä kuvattavaa oli viime vuonna valtavasti. Tässä vuoden touhuissa on käynyt myös niin, että alkuperäinen kuva hameesta on kadonnut jonnekkin, uusi asia tämä ei ole sillä lähes kaikkien vanhojen tuunausten alkuperäiset kuvat ovat kadonneet. Olen jemmannut ne jemma nimiseen paikkaan.

Housut ovat rennot ja löysät, etukappaleessa on ns. siivekkeet, jotka kiinnitetään vyötärölle niin, että eteen tulee laskos. Laskos olisi saanut olla hivenen pidempi mutta hame antoi omat haasteensa ja sellainen on lopputulos mitä materiaali antaa myöden. Varmasti teen toisetkin, kunhan vain materiaalia löytyy.

Kuvassa on myös verjoista tehty kassi ja toppi on Kierrätyskeskuksesta ja farkkutakki ilmaisosastolta. Kyseinen farkkutakki on nykyään paljon käytössä, loistavan mallinen ja pituinen. Ihan perustakki, joka on helppo yhdistää ihan kaiken kanssa. Valokuvat on otettu jo toukokuussa. Miten maa olikin vielä silloin ihan ruskea ja kukat piilossa.


Mukavaa päivää

-Nelli-

6 kommenttia:

 1. Nätti kuosi,ja tosi kivat kesähousut sait tehtyä hameesta:)

  VastaaPoista
 2. Mulle onkin uusi asia noin päin, että hameesta tehdään housut. Toisinpäin kyllä olen muutamia tehnyt. Oliko sulla joku kaava kun noita teit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikeestaan, voit käyttää lähes mitä kaavoja tahansa tai leikata summissa. Käännät vain hameen ylöalaisin eli hameen helmasta tulee housujen vyötärö ja hameen vyötäröstä housujen lahkeet.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!