perjantai 26. toukokuuta 2017

Upea Helsinki helatorstainaHelatorstaina oli yhden presidenttimme hautajaiset. Monet lähtivät kunnioittamaan Koiviston viimeistä matkaa. Minulle väen paljous on kauhea kokemus, vaikka karnevaaleilla aina pyörinkin mutta me päätimme mennä katsomaan miten upea tämä Helsinki on ja miten se on alkanut herätä jälleen eloon. Ilman kuolemaa, ei ole elämää. Näin olen kuullut sanottavan. Ja tottahan se on ja luonnosta sen näkee, miten syksyllä puut tiputtaa lehtensä ja ravitsee näin kasvumaataan, talven yli uinutaan ja keväällä herätään jälleen eloon, upeaan loistoon.
Tällä reissulla tapasimme myös Urpo Martikaisen, joka kertoi missä tapasi Koiviston ja tietenkin kertoi myös Kekkosesta. Martikainen liikkuu paljon asuinalueellamme ja tykkää jutustella mieheni kanssa uskon asioista ja joskus saattavat höpistä sen verran innokkaasti, että meillä muilla alkaa vähän hermot kiristyä.
Oli hienoa kuulla hänen kokemuksiaan ja tarinoita Koivistosta, Härdelli oli vähän surullinen kun kuuli, että minä ja Martikainen ollaan tavattu Niinistö, hän kun haluaisi nähdä hänet myöskin. Tykkää niin kovasti meidän nykyisestä presidentistä. Tällä kertaa ei siis uskon asiat olleet esillä vaan presidenttimme hautajaiset, minulla on Koivistosta hyviä muistoja, tosin olin siinä vaiheessa sen ikäinen, että tuo politiikan seuraaminen ei ollut vahvin lajini, tylsää ja kuivaa puuhaa.

Ja upea Helsinki onkin, ei tarvitse pitkää matkaa kävellä kun luonto tulee vastaan. Lähdimme siis kulkemaan keskuspuistoa kohti, matka sinne menee joutuisasti pellon viertä pitkin, toisella puolella solisee puro. Upeasti kukat ovat antaneet meille loistoaan ja puiden lehdet ovat avautuneet nupuistaan. Ihana nähdä miten luonto herää eloon jälleen. Linnut laulaa, tekevät pesiään. Tähän aamuun kun herää ei malta millään olla kotona vaan juoksee kovaa vauhtia kokemaan kaiken sen mitä ympärillä tapahtuu.

Ennen sitä kuitenkin syödään hyvä aamupala, ommellaan läjä projektista hiukan jämiä pois ja näin on taas uutta kivaa päälle ja jotakin kivaa pientä myös kunnon tarpeeseen. Retken jälkeen on ihana tehdä ruokaa ja rauhassa nauttien syödä vaikka porkkanasosekeittoa. Tämän jälkeen on kyllä aika täydellinen olo, ei osaa kaivata yhtään mitään lisää tähän. Elämä on hyvin.

Voiko elämä olla oikeasti joka päivä kivaa ja ihanaa? Kyllä voi, siitäkin huolimatta, että rahahuolet painaa, on todella väsynyt, stressaantunut, on sairautta ja mikään ei meinaa tuntua miltään. Kun laittaa ruuan kivasti esiin, pysähtyy hetkeksi katselemaan ympärilleen, menee luontoon, kuvaa kaiken minkä ympärillään näkee. Elämä muuttuu, alkaa nauttia pienistä asioista, pienistä hetkistä ja silloin arki ei enää tunnu niin ylivoimaiselle.

Ja nyt tietenkin saatte ison määrän kuvia!


Mies teki todella ihanan aamupalan meille. Yksinkertainen
mutta erittäin maukas ja maistuva.
Minä olen tehnyt lisää paperikukkia ja
laitoin ne vanhaan pulloon
kukonsulkien  kanssa, tuli hauska boheemi asetelma.Härdelli teki itselleen aamulla spinnerin legoista. Hyvä vaihtoehto jos ei heti saa sitä oikeaa spinneriä


Kännykkäkoteloita ei voi olla koskaan liikaa ja tietenkin tähän laitetaan farkuista irroitettuja osiaKännykkäkotelo sai suloisen korun 


Leikkaa topin helma irti, leikkaa kauluspaidan helma myös irti.
Yhdistä kauluspaidan helma topin yläosaan.Leikkaa
topin helmasta sopiva suiro, jonka hapsutat, ompele hapsu topin etuosaan
ja kiinnitä koristenauha. Hauska tunika on näin valmis.

Tämä on minun Helsinkini

Poikani vanhat lenkkarit olen aikanaan tuunannut kukkasin ja päähän tietenkin
Kierrätyskeskuksesta löytynyt virkattu kesähattu


Porkkanasosekeitto on halpa ja nopea valmistaa ja tietenkin se on myös erittäin herkullista

Hiukan kukkia mukaan piristämään kotia ja vanhat kengät toimivat hyvin kukkaruukkuina

Ihanaa viikonloppua

-Nelli-

4 kommenttia:

 1. Kesä-Helsinki on valloittava. Itsekin eilisen pyörin metsässä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa <3 Jaksaa taas hyvin kun käy vähän kuuntelemassa linnun laulua ja katsomassa miten nopeasti kukat alkaa kukkia.

   Poista
 2. Kiva nähdä Helsingistä tällaisia puolia ja kuvia. Itse kun näkee aina vaan keskustaa, kun täältä kaukaa harvemmin pääkaupunkiin pääsee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useasti kun Helsinkiin tulee niin se on sitä keskustaa ja ei tarvitse mennä edes keskustan ulkopuolelle kun löytyy jo ihania vihreitä keitaita. Keskustakin on valtavan kaunista aluetta. Tämä on tosin keskustan ulkopuolella, yritänkin paljon tuoda Helsinkiä esiin ja esitellä hiukan erillaista Helsinkiä välillä. Kuten nyt. Ja lisää tulossa.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!