maanantai 8. toukokuuta 2017

Tuoreita munkkeja vielä viikkoja vapun jälkeen

Useasti tulee vapuksi paistettua iso määrä munkkeja. Niitä ei tietenkään jaksa, eikä tarvitse jaksaa syödä satoja vapun aikana. Hyvä vinkki onkin laittaa annospusseihin ylimääräiset munkit ja laittaa pakkaseen. Kun munkkia tekee mieli, ottaa pakkasesta pussillisen, antaa sulaa, jonka jälkeen laittaa hetkeksi uuniin max.100 astetta ja vain sen verran, että lämpenevät. Tämän jälkeen sokerointi ja nautinto. Ei sula sokerit näin ja tuntuu kuin olisi tuoretta munkkia vapun jälkeenkin. Munkit muuten sulaa todella nopeasti ja on hyvä vierasvarakin. 

Toki monet tietää tämän niksin, mutta siitä on myös hyvä muistuttaa aika ajoin. Toinen vinkkini on, että mansikkalaatikoita voi käyttää myös kattauksessa halutessaan. Mansikkalaatikot ovat muutoinkin hyvin monikäyttöisiä. Maalilla saa eri näköistä, mikä sopii hyvin myös sisustukseen. Itselläni on mansikkalaatikoita yrttitarhana sekä kattauksessa. 

Kuvissa mukana myös ihanat värikkäät mukit, jotka löytyivät jonkin aika sitten Kierrätyskeskuksesta. Seuraavaksi onkin tarkoitus tyhjentää kaapit sellaisista tavaroista mitä ei meillä käytetä ollenkaan, näin saadaan tilaa näille ihanuuksille, joita ollaan nyt löydetty Kierrätyksestä. Seuraava kotoa pois muuttava onkin jo varannut aika monta kivaa juttua omaan kotiinsa. Näin helppoa se kierrättäminen on. Siirtää "ongelman" seuraavalle.


Mukavaa alkanutta viikkoa

-Nelli- 

2 kommenttia:

  1. Tosi nätit munkit:) Munkkeja oli tänään suomalaisessa kirjastossa kun vietimme ensimmäistä kertaa uudessa paikassa,kirjastohoitaja Anun(Juudean Jupinat) luona,ja hän oli paistanut suuren kasan munkkirinkeleitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo, teillä oli avajaiset. Mahtavaa :) Munkit on niin mahdottoman hyviä.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!