maanantai 22. toukokuuta 2017

Neuleen lörppö pääntie, helppo DIY pelastaa paidan

Joskus harmittaa todella kun neuleet ovat henkareilla ja venyvät joskus niin pahasti, että pesu ei niitä palauta kuosiin. Näin kävi yhdelle aivan ihanalle puuvillaneuleelle, jonka ostin jo vuosi sitten Kierrätyskeskuksesta. Puuvillaneuleet ovat venuvaista sorttia mutta useimmiten myös palautuvat hyvin pesussa, mutta niin ei käynyt tällä kertaa vaan pääntie jäi repsottamaan ja niin pahasti, että paita jäi kaappiin pitkäksi aikaa.
Ongelma on nopeasti pelastettu laittamalla satiininauha pääntielle. Jos haluaa voi myös tehdä napinlävet tai lyödä sirkat reunaan. Nauhaksi kelpaa lähes mikä tahansa nauha, itselläni oli nyt vain satiininauhaa. Nauha voi olla täysin paidan väreistä poikkeavakin halutessasi. Itse laitoin satiininauhan iso silmäiseen neulaan ja pujotin varovasti pääntien reunan läpi. Nauha pitää pääntien hyvin kuosissa ja näyttää myös hyvälle. Vai mitä sanotte?

Minishortseihin riittää omat lempi shortsit kaavoiksi. Eli jos voit, avaa shortsit ja tee kaavat tai sitten piirrät shorteja taittelemalla uudet kaavat. Samalla kaavalla voi tehdä monen monet shortsit, ihan paras kesävaate. Ihan näinkin vanhalle mummelille kuin minä olen. Selluliittiakaan ei tarvitse hävetä, meillä kaikilla sitä kuitenkin jossakin vaiheessa aina on.


Lämpimällä ilmalla ei oikein ruoka maistu mutta jotain on syötävä silti. Mies teki aivan ihanan herkullisen omeletin ja sen kanssa nautittiin kalkkunapekonia ja appelssiinimehua. Jaksoi taas temmeltää ihanan sunnuntain.


Ihanaa alkanutta viikkoa

-Nelli-

2 kommenttia:

 1. Kiitos - paitadiy lähtee kokeiluun, sillä noita venyneitä kaula-aukkoja kyllä löytyy tämän ladyn vaatekaapista! Shortsit jätän kyllä suosiolla muille - paitsi mökillä ja farmilla;)
  Hyvää uutta viikkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua harmitti niin paljon, kun tuo paita olikin kunnolla venahtanut. Nyt ei kyllä harmita enää yhtään.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!