torstai 25. toukokuuta 2017

Kesäheinä kirmailee metsässä


Miltä kuulostaisi mekko, joka on tehty paitojen jämistä? Kaikenlaisia palasia mitä muista tuunauksista on jäänyt jäljelle? Pienin tilkku oli 15cm palanen, jonka upotin tähän härpäkkeeseen. Suurin osa mekon materiaalista on paitojen hihoja tai etukappaleita, joukossa myös yksi kesäinen naisten jakku. Näin syntyi tämä tilkkumekkoni. Tilkku vaatteet ovat tulleet elämääni jäädäkseen. Niin ihania ne ovat. Kaavana on käytetty tuttua Burda 5/13. Vaikka käyttää samaa kaavaa useasti niin jokainen työ on aina erilainen. Vaaleiden vaatteiden pino alkaa huveta mutta vielä on niitäkin aika paljon, joten lisää on tulossa. Näistä samoista vaatteista tämä ja tämä

Olen todellakin sitä mieltä, että tänä kesänä minulla on monta kesävaatetta, joista on tullut minun lempivaatteita. Toki samat lempparit kulkee aina mukana, jotka olen esitellyt teille jo esimerkiksi voimavaate -postauksessa. Mutta uusia voimavaatteita on alkanut nyt tulla hyvään tahtiin. Tämä palamekko on yksi niistä. On ihana huomata, että kaapissa on enemmänkin voimavaatteita kuin vain ne muutamat. 

Kuvissa näkyvä kummallinen ponchon tyyppinen härpäke on aikaa sitten neulottu langan jämistä mutta nyt tämä härpäke pääsee tuunaus pöydälle, sillä sain ajatuksen mikä on pakko toteuttaa. Härpäke hiukan muuttuu tuosta tai oikeammin sa jotakin lisää. Olen joskus aikanaan käyttänyt tuota ponchoa paljon mutta nyt se on jäänyt vähemmälle huomiolle mutta lupaan ettei enää jää nurkkaan kun olen sen tuuannut.

Tämä laatikko pieneni hyvin mutta pakko tunnustaa, että laitoin läjä projektin muutaman valkoisen kauluspaidan tänne odottamaan myöhempää ideaa. 

Jostain topista säästin lähes kaikki osat ja osa näistä osista löysi tiensä tähän mekkoon. Olkanauhat, sekä takakappaleen nyöritykset ovat suoraan kyseisestä topista. Topin etu ja takakappaleet löytyvät mekosta. Mutta koristeet, jotka purin pois on vielä laatikossa odottamassa parempaa paikkaa.
Eli kaikki kannattaa säästää ja hyödyntää kun lähtee tuunailemaan vaatteita.


Tilkku vaatteisiin voi piiloittaa ihan kaikki jämät mitä löytyy, pikkuiset pätkät pitsejä ja koristenauhoja. Kaikki käy, yhdistele ja sommittele tai sitten vain laitat ilman sen suurempaa miettimistä. Hyödynnä vanhojen vaatteiden koristeita,
taskuja, nappeja ja vetoketjuja. 

Ooooooo, kesän lapsi mä oooooooonnnn,
poissa huoleni ooooooonnnn
Mikään ei ole niin ihanaa, kuin työpäivän jälkeen heittäytyä
parvekkeelle pötkölleen, kahvi kourassa. Mikä ihana fiilis.

Aurinkoista helatorstaita

-Nelli-

16 kommenttia:

 1. Miten sulla riittää koko ajan mahtavia ideoita:)

  VastaaPoista
 2. Tässä mekossa on jotain kiehtovaa vanhan ajan tunnelmaa <3 Tosi ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä kyllä tykkään tästä mekosta paljon.

   Poista
 3. Kiva on tuo mekko:) Ihastelen tuota sun silmää nähdä, mitä mistäkin tilkkujämistä syntyy! Se on varmaan taito, joka aikojen saatossa on oikein hioutunut sulla. Tuo neuleesi kiinnosti myös. Siinä oleva lanka on samannäköistä, kuin joskus kirppislangoista tekemässäni neuletakisssa, jonka tein ihan vain suorista paloista. Lanka taisi olla nimeltään Flax, joku ikivanha merkki kaiketi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemällä muokkautuu mutta koska tuo materiaali on aika rajallinen niin pitää uskaltautua yhdistelemään sellaistakin mitä ei ihan ensimmäiseksi yhdistäisi.

   Poista
 4. Nämä tilkkuhommat ovat sitten kivoja, tässäkin niin kivat ruudut ja raidat ihanasti sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pieni haikeus kyllä tässä tulee kun koko ajan tekee ihania juttuja mutta kasat sitten pienenee ja kohta ei voi tehdä näitä ihania juttuja enää :)

   Poista
 5. Upea idea! Olet kyllä melkonen velho tekemään kaikkea kivaa kierrätetystä materiaalista. Olen joskus tehnyt tilkkupeittoja ja se oli tosi terapeuttista myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on tullut ihan mun elämäntapa :)

   Poista
 6. Kierrätys kunniaan :) Ihana idea. Ja näyttää tosi kivalle tuo sinun mekko :)

  VastaaPoista
 7. Hieno idea käyttää vanhoja paitoja mekon teossa. Lopputulos oli erittäin kaunis. Olet tosiaan käsistäsi taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuosta paitaläjästä onkin tullut monenmonta erilaista vaatetta.

   Poista
 8. Mahtava lopputulos! Niin ihana kesäinen tunnelma näissä kuvissa! Näytät nätiltä :)

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!