sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Kesä saapui kera ampiaistenEilen luontoäiti armahti suomalaisia ja tarjoili meille herkullista mahlaa, eikä siitä saa tarpeekseen, tämä ihanuus saisi jatkua vaikka läpi vuoden. Niin ihanaa tämä lämmön hyväily on. Tietenkin käytin hyväkseni tämän upean päivän ja hyppäsin pyörän selkään ja lähdin mieheni kanssa katsomaan onko se Helsinki niin harmaa ja kolkko mitä sanotaan. Meidän joka kesäinen retki kohdistuu aina Haltialaan ja koska pojat eivät olleet mukana, pitää sinne mennä toisenkin kerran poikien kanssa. Meiltä on aika helppo singahtaa Haltialan kotieläintilalle, varsinkin jos haluaa tehdä lyhyen mutta mielettyvän reissun. Tämän retken voi suunnitella joko maksulliseksi tai ilmaistoiminnaksi. Eläimiä pääsee katsomaan ilmaiseksi, sekä voit grillata omia eväitä tai levittää peiton nurmikolle ja nautiskella maalaismaisemasta. Vanha Pehtoori taas tarjoilee ruokaa ja juomaa, jos tahtoo laittaa rahaa retkeen. Leikkikentällä viihtyy hiukan isommatkin lapset puuhastellen.

Ennen reissua kun Härdelli lähti natsakokeseen, oli minulla hyvä hetki ommella, läjä projektin tiimoilta keräilin läjän vanhoja trikoopaitoja, mekkoja sekä muutamia tilkun palasia. Tästä kasasta on kuulkaas iloa pitkäksi aikaa. Nimittäin tämä kuvissa näkyvä mekkotunikahärpäke ei ole ainoa mikä on tästä kasasta tehty. Härpäkkeen yläosaan on käytetty Burda 5/98 mekon kaavaa, alaosa on kyhätty miten nyt on paitojen malli ollut. Osa trikoopaidoista on läjä projektista ja osa taas kaivettu muista läjä laatikoista. Tässä asussa on siis monta yhdessä.

Koska kesä on ihana tai ainakin tämä kevät on ihana saatte valtavan määrän kuvia, sillä en osaa päättää mitä kuvia laittaisin kun kuvat vaan näyttää niin suloisille. Näette myös hyvin miten harmaa ja kolkko Helsinki on. Lupaan, Helsinki on todella harmaa betonikaupunki.


Luonto herää eloonKuvaustilanteet eivät aina mene ihan putkeen. Sain taistella ampiaisten kanssa ja tietenkin olin jäämässä alakynteen. Ennen kuin alkavat pistää, kannattaa juosta kiireesti pakoon.


Eväinä oli mansikoita


Aika kylmää oli vesi vielä mutta jaloille teki hyvää vilpoinen vesi
Aika karua on vielä Helsingissä, betonia ei kyllä tällä kertaa näyÄiti tuli kotiin


Olen suuri mahtava susi, suojelen äitiä...
Älkää tulko meidän parvekkeen alle

Itse tehtyä limonadia
Minäkin haluan herkkupalaa

Isi antaa herkkupalan, ihan varmasti antaa. 

Ei kesää ilman jäätelöä

Ihanan aurinkoista päivää

-Nelli-

8 kommenttia:

 1. Kertakaikkiaan ihana iloinen kesäinen kuvasarja :)

  VastaaPoista
 2. Osaat kyllä tehdä ihania vaatteita. 😊

  VastaaPoista
 3. Onpas kiva tunika, oon ettinny mallia johonkin
  samantyyliseen, oisko sulla kuvia tekovaiheista??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, kun työvaiheissa saattaa tulla useasti muutoksia. Mutta tuohon yläosaan on kaava ja alaosan saa helposti tehtyä leikkaamalla trikoopaidoista A-linjaisia.

   Poista
 4. Hienoja asusteita kierrätys on oikea..
  Onko sinulla oikein tila huone ja koneet vahvat millä tikkaat..näytä hieman myös työpajaasi koneitasi joilla väännät kaikki...hienoa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, mulla on pieni ompelunurkka olohuoneessa ja ihan tavalliset peruskoneet.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!