maanantai 29. toukokuuta 2017

Herra KesäHessu ja rannan siivoaminenMiltä tuntuu juosta rannalla ilman, että pitää varoa muita ihmisiä? Miltä tuntuu loiskutella vettä niin paljon kuin sielu sietää? Miltä tuntuu kuin omistaisi oman pienen rannan? Voin vakuuttaa, että se tuntuu todella hyvälle. Varsinkin kun meidän porukka päätti lähteä eilen siivoamaan Vantaanjoen yhtä rantakaistaletta. Sitä niin toivoo, että ihmiset ymmärtäisivät laittaa ne roskat roskikseen, niin kaikilla olisi paljon enemmän nauttimisen aihetta. On se vaan ihanaa upottaa jalkansa puhtaaseen hiekkaan, eikä tarvitse pelätä mihin jalkansa laittaa. Tämä ranta ei ole se meidän ranta, jossa vietämme kesäisin aikaa ja uidaan, mutta haluttiin tuoda hyvää mieltä ja käydä siivoamassa se muita varten. Ranta oli aivan tyhjä ja tietenkin otettiin kaikki irti siitäkin reissusta ja juoksenneltiin pitkin rantaa minkä kintuista päästiin.
Ja tämä on hauska vinkki koko perheelle. Kun lähtee vaikka kävelylle, niin ottaa mukaan pussin, johon kerää koko matkalta roskia mukaan ja laittaa lopuksi ne roskat oikeaan osoitteeseen, eli roskikseen. Tulee muuten ihan mahottoman hyvä fiilis tästä hommasta.

Ennen reissua huomattiin, että meidän herra Härdelli Bärdelli on kasvanut ulos lähes kaikista kesävaatteistaan, eikä auttanut muu kuin sukeltaa läjä projektin uumeniin ja kaivaa sieltä vanha pellavapaita ja pätkä ohutta farkkukangasta. Näistä materiaaleista sainkin väsättyä Härdelille ihanan rennot KesäHessu pöksyt, kaava löytyi Allt om handarbete sömnadsmagasin lehdestä. Näin helposti on Herra Kesäheinä valmis ottamaan kesäloman vastaan...Hups, ei kun viikko vielä ja sitten kirmataan kovassa laukassa kesälaitumille.Ihanan lämmintä hiekkaa


Heitetään hattua kun ei ole leluja mukana


Voisko jo mennä uimaan? Vähän on vielä kylmää vettä...


Minun ihana mekko on Kierrätyskeskus löytö.

Ja kyllä siivottiin myös. Ei pelkästään juoksenneltu.
Isi, anna mun rusinat takasin...Et saa yhtään...ÄITI!!! Isi varastaa mun rusinat!!Mahtavaa viikkoa kaikille

-Nelli-

12 kommenttia:

 1. Samaa ajattelen, kun näen roskia tien laidassa. Miksei niitä laiteta pussiin...
  Kivoja kesäkuvia meille vilussa värjöttäville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roskis voi olla ihan vieressäkin ja ei voida siihen asti mennä, että roska tiputetaan sinne. Luulisi, että olisi itselläkin kivempi liikkua kun näkee kukkia eikä roskakasoja.

   Poista
 2. Hih! Näyttää hauskalta! Tosi kivat materiaalit noissa pöksyissä. Minäkin haluan tuommoiset. Pitää nostaa kuviteltua hattua roskienkeräykselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kaveri niin tykkää tollasista kesä lötköpöksyistä. Joka vuosi on ollut ainakin yhdet sellaiset :)

   Poista
 3. Arvokasta siivoustyötä luonnon eteen. Minua pistää aina vihaksi roskaaminen. Sitä kun tekevät niin aikuiset kuin lapsetkin. Pelkkä ajatuskin saa verenpaineen nousemaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kans ärsyttää, varsinkin silloin jos roskis on ihan vieressä. Ihan kun ei voisi ottaa paria askelta roskiksen suuntaan...

   Poista
 4. Ihanat kesähessu-housut. Ei uskoisi kierrätetystä materiaalista tehdyiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poika ihastui heti näihin. Niin väljät ja rennot sekä vilpoiset.

   Poista
 5. Ihanat kesäiset kuvat.
  Meillä ei puiden silmut ole auenneet, koska on niin kamalan kylmää ja tuulista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kevät tulee vauhdilla nyt kun kelit ovat parantuneet, ei meinaa enää itse ehtiä mukaan tähän ollenkaan.

   Poista
 6. Rennot ja mukavat kesäshortsit! Nyt voisi sanoa, että puhut vähän, mutta asiaa. Hyvä muistutus meille kaikille roskien keruusta. Liityin lukijaksikin, näköjään en ole vielä ollutkaan, vaikka olen usein täällä vieraillut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ympäristön siisteys on iso osa hyvinvointia, ei vain minun vaan myös sinun. Ei ole iso homma laittaa roskia roskiin tai jos riskista ei ole siinä heti hollilla niin kerätä roskat pussiin tai taskuun ja tiputtaa seuraavan nälkäisen roskiksen suuhun :) Tulee oikeasti hyvä fiilis siitä. Mukavaa, että liityit, tervetuloa :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!