lauantai 8. huhtikuuta 2017

Vanha t-paita peplum-paidaksi

Läjä projekti jatkuu ja yksi erittäin helppo tuunaus on tehdä isosta t-paidasta peplum- tyylinen paita. Tämän työn voi toteuttaa myös ihan aloittelija. Montaa työvaihetta ei ole ja kaikki työvaiheet voi toteuttaa myös tavallisella koneella. Itsekkin olin niin laiska, että ompelin tämän ihan vain tavallisen koneen suoralla ompeleella, tiheällä tikillä tosin, se antaa periksi sen verran, ettei lanka katkea joustavassa kankaassa.

Helman voi myös halutessaan muotoilla mutta siinä tarvitaan jo hiukan kaavoituspuolen taitoja ja osaamista. Tämä on yksinkertaisempi ja helpompi toteuttaa. Näitä paitoja voi käyttää lähes miten tahansa. Minulla on töissä farkkujen kanssa ja ohuen neuletakin. Aivan täydellisen ihana käyttää. Varsinkin jos asettaa helman alkavaksi juuri ylävatsan kohdalle niin ei haittaa vaikka söisi hiukan enemmän kun massu menee nätisti piiloon.

Valitse aina vähintään kaksi numeroa liian iso t-paita, jota lähdet muokkaamaan peplum-tyyliseksi paidaksi. Silloin saat enemmän materiaalia helman luomiseksi. Toinen vaihtoehto on lisätä helma jostakin toisesta materiaalista, kuten pitsistä tai viskoosista. Silloin paita muuttuu toisenlaiseksi mutta ei suinkaan huonompaan suuntaan. Aina kannattaa kokeilla ja uskaltaa yhdistellä eri materiaaleja toisiinsa.Hyvää ja nautinnollista viikonloppua

-Nelli-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia ihan estottomasti vain!