perjantai 21. huhtikuuta 2017

Vaatevallankumous on jälleen täällä


"Kevään 2017 Vaatevallankumous tehdään tänä vuonna 24.–30. huhtikuuta - tule mukaan! Kampanja järjestetään joka kevät bangladeshilaisen Rana Plazan vaatetehtaan romahduksen vuosipäivän yhteydessä. Vaatevallankumouksessa ihmiset eri puolilla maailma näyttävät, että me haluamme vaateteollisuudelta vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. 

Osallistu kampanjaan pukemalla jokin vaate päällesi nurinpäin, ota itsestäsi ja vaatemerkistä kuva ja jaa se sosiaalisessa mediassa. Merkkaa vaatebrändi postaukseesi ja kysy #whomademyclothes. Liitä mukaan hashtag #vaatevallankumous.

Vaatevallankumouksen Hukkavaate-installaatio levittäytyy 22.4.-2.5. Designmuseon sisä- ja ulkotiloihin. Installaatio ottaa kantaa vaateteollisuuden halpatuotannon huonoon laatuun ja nopeuteen, vaateteollisuuden ympäristövaikutuksiin ja länsimaisiin kulutustottumuksiin. 

Lukuisat eri puolilla Suomea järjestettävät kampanjaviikon tapahtumat löytyvät tapahtumakalenteristamme: http://fashionrevolution.org/events/
"
Tapahtuma löytyy Facebookista. Tule mukaan!


Kyllä vain, nyt voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että minä teen vaatteeni, teen ne vanhoista vaatteista, erittäin harkiten ostan uutena ja sellaisia mitä tarvitsen lähinnä työssäni. Kuten vaelluskengät. Muistelen useastikkin tätä omaa matkaani refashionistaksi ja voisi olla kyllä nytkin paikallaan katsella hiukan menneeseen ja suunnitella tulevaa. 
Kaikkein upeinta on ollut huomata miten tähän asiaan on herätty myös eri ompeluryhmissä ja eettisestä pukeutumisesta puhutaan paljon myös kyseisissä ryhmissä. Myös eri tyyli- ja muotiryhmät ovat alkaneet myös kiinnostua asiasta ja puhuvat avoimesti siitä mikä on eettistä kuluttamista ja mistä kannattaa hankkia vaatteet ja mikä on hyvä määrä mitäkin, miten kauan yhden vaatteen kuuluisi kestää kulutusta ja käyttöä. Hienoa, että kuluttajat ovat alkaneet herämään näihin asioihin. 
Mitä sitten kuuluu minun "Vuosi ilman uusia vaatteita"-haasteeseen? Samalla linjalla jatketaan, pyrin siihen etten hanki mitään uutena, paitsi alusvaatteet ja sukat. Valitettavasti joudun hankkimaan vaelluskengät itselleni uutena kun nuo minun vanhat ovat menneet ihan rikki. Käytän niitä tosin edelleen töissä. Minun tammikuun mietteitä voi käydä lukemassa täältä. Tällä hetkellä pyrin tekemään asioita lumppulaatikon materiaaleista. Lumppulaatikon sisältö koostuu erilaisista jämistä, joita jää ompelusta, niitä isompia palasia. Kaikenlaisia vaatteita, joista ei oikein ole keksitty heti mitään ja tilkun palasia. Näistä onkin saatu jo vaikka mitä kivaa kesäksi.
Minulla ei ole enää mitään tarvetta ostella uusia vaatteita, vaan mieluiten teen ja tuunaan. Tämä tulee jatkumaan tästä eteen päin niin pitkään kuin henki pihisee.


Blogiini kuuluu myös erillaisten ilmaistapahtumien esittely niin Vaatevallankumouksen tiimoilta haluan jo etukäteen vähän mainostaa ilmaistapahtumaa, joka järjestetään Designmuseossa huomisesta alkaen. Tapahtumassa mukana Trashion/ Remade ompelutyöpaja. Lisätietoja täältä.

Tulkaa mukaan!

Mukavaa viikonloppua

-Nelli-

2 kommenttia:

  1. Olen niin huono käsityöihminen. Vimeaikoina, kun kaupoista ei löydy sellaisia ahaa-elämyksiä, olen alkanut miettimään josko opettelisin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa opetella. Helpointa on lähteä hommaan juuri niin, että fiksaa vanhoista vaatteistaan uusia. Kun se pienikin juttu riittää, vaihda napit jakkuun, lisää koristenauhaa tai muuta mekon helmaa. Siitä pikku hiljaa vaikeampiin ja kaavoihin :)

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!