maanantai 24. huhtikuuta 2017

Tekstiilijätteestä vaatteeksi


Aika hurjaa ajatella, että vielä tekstiilijätteestäkin voisi saada jotakin tosi hienoa ja hauskaa päälleen. Tämän projektin toteutin myös läjä projektin jämistä ja mitä enemmän teen, sen enemmän tulen kitsaaksi laittaa silppua pois. Kun mielestäni pienimmätkin jämät voi hyvin yhdistää toisiinsa ja tehdä vaikka tilkkuvaatteita. jonkin sortin hulluus se on tämäkin, kieltämättä. Mutta on myös ollut mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea kivaa näistä jämistä ja roskista on oikein saanut aikaan. Tähän työhön keräsin paidan jämiä sekä yöpuvunjämiä ja paita projektista ylijäänyttä tilkkua, näiden yhdistelmien kanssa lähdin liikkeelle ja parasta oli, että läjästä löytyi reikäinen t-paita, jonka ympärille rakensin tämän hauskan tunikan.

Koska osat oli lähinnä paitojen hihoja sekä helmaa niin mitään kaavaa ei tarvita, malli rakentuu suoraan näistä kappaleista, kuin vahingossa. Ainoastaan yhden kappaleen leikkasin hieman viistoon. Helman rypytyskaitaleen rakensin tilkkujen eri osista yhdistämällä. Näin esimerkiksi yöpuvun housujen jämästä ei jäänyt mitään jäljelle vaan koko housu on nyt käytetty. Housut löytyy mekosta sekä tästä tunikasta. Kuminauha käytetään vielä, kun teen joko housut tai hameen.

Mukavaa alkanutta viikkoa

-Nelli-

8 kommenttia:

 1. Tulipa hieno paita tuosta. Varsinkin helman "epätasaisuus" miellyttää silmää. Mahtavaa ekologisuutta myös. Blogisi inspiroi minuakin kierrätysvaatteiden yms tekemiseen. Omaa ompelukonetta täytyy vain vielä hetki odotella. Sitten pääsee todella vauhtiin. Sitä ennen käyn kurkkimassa sinun saavutuksiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa muuten selvittää voiko asuin kaupungissasi lainata kirjastosta ompelukonetta. Kirjastot kun lainaavat nykyään paljon muutakin kuin kirjoja ja äänitteitä. Pitäisi kirjaston sivuilta löytyä. Pääsisit alkuun ainakin :)

   Poista
 2. Tosi hieno ja upeat kuvat ♡ Oletko sä ikinä miettinyt, että tekisit vaatteita myyntiin? Sä olet taitava tekijä ja sun tyyli on ihanan persoonallinen ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olen tilaustöitä tehnyt. Tätä samaa kyseltiin muualta myös :) En ole oikein ajatellut asiaa, joskus kun vielä vaatetusala oli mun unelma niin olisi ollutk iva tuoda ulos oma mallisto.

   Poista
 3. Ihanat kuvat! Ja hieno tuo T-paita idea! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, tästä tuli hauska. Ja kiva pitää päällä.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!