maanantai 10. huhtikuuta 2017

Punaiset kengät kopisee Silja Serenaden käytävillä ja Burdan paita hulmuaa kannen tuulessa

Kaksi viikkoa sitten päätettiin, että meidän perhe tarvitsee pienen irtioton arjesta. Unohtaa opiskelut, työt, harrastukset. Ihan kaikki ja käydä katselemassa mitä tukholmaan kuuluu. Itse olen nuorena tyttönä käynyt paljonkin naapurissa, en vain Tukholmassa vaan myös muualla Ruotsissa. Mutta Tukholmakin on tuttu minulle. Lapset eivät ole koskaan käyneet Tukholmassa, joten nyt oli aika parantaa yleissivistystä senkin osalta.

Meidän perheestä ainoastaan minä olen joskus kauan sitten matkustanut Serenadella ja olikin hauska nähdä miten paljon muut tykkäsi laivasta. Laivalla ei kyllä aika tule pitkäksi vaikkei meidän Härdelli lopultaan ollut kuin viisitoista minuuttia leikkihuoneessa tutustumassa. Nähtävää ja koettavaa oli niin valtavasti ja moni asia jäi kokemattakin. Niin kuin viimeksi, oli meillä menomatkalla buffa ja paluumatkalla söimme illallisen ravintolassa. 
Laivamatkat lasten kanssa on kyllä ihan parhaita juttuja. Hytissä meitä odotti herkullinen hedelmäkori, Härdellille suloinen pehmolelu, meille isommille kuoharia, suklaata ja jääkaapista sai pojat limpparia. Mikä mahtava tapa aloittaa risteily. Menomatkalla meitä viihdytti Mother Africa sirkus show, joka esiintyy toukokuun loppuun asti. Pojat tykkäsi todella paljon, oli erillainen show mihin ollaan totuttu. Tämän jälkeen oli kiva vetäytyä Grande buffetin vittelyyn. Ja oli kyllä hyvää ruokaa. Monipuolinen ja hyvä ruoka. Valitettavasti jälkiruokapuolella ei sitten löytynyt minulle varmuudella sellaista missä ei olisi ollut mitään sikaperäistä ja kokki toi minulle sitten toisesta ravintolasta jälkiruokaa. Se maistui todella hyvin minulle. Eli tässä puolessa olisi parannettavaa, eli olisi hyvö jos olisi myös meille, jotka eivät syö sianlihaa tai sikaperäisiä tuotteita, joitain muitakin vaihtoehtoja kuin yksi broileri ja nauta vaihtoehto. Onhan lohta kiva syödä mutta kaipaa vähän sitä lämmintäkin siihen kylkeen. Siitä huolimatta söin hyvällä ruokahalulla.

Psss. Jos meidän Visbyn reissu kiinnostaa, niin klikkaa tästä. Visby on kaunis kaupunki ja sielläkin olisi nähtävää vaikka kuinka paljon. Maissa olo aika vaan on niin valtavan lyhyt aina tällaisille nuuskioille kuin me viisi olemme. Mutta nautitaan nyt olostamme Serenaden syleilyssä.

Matkalle tein uuden paidan, jonka kaavan nappasin Burda style 1/2014 lehdestä, vähän muokkasin hihoja. Kaavassa on pitkät hihat, joten tein lyhyet hihat ja ompelin suloiset volangit. Sopii hyvin minulle. Kangas on vuosia sitten ostettu ja pitkään muhinut hyllyssä. Nyt oli kankaan aika muuttua vaatteeksi ja tulikin sitten yksi lemppareita. Valitettavasti mainostamistani punaisista kengistä en koko matkalla muistanut ottaa kuvia kun, niin kuin sanoin, oli laivalla niin paljon nähtävää ja koettavaa, että vaatteiden kuvaaminen vähän unohtui. 

Ja tämä sotku pitäisi selvittää ennen lähtöä


Ei sitä sotkua selväksi saa, antaa olla

Nyt ollaan jo taksissa ja Härdelliä jännittää


Herkut ihanat, kyllä nyt kelpaa

Hyvää matkaa 
Ehdittiin pelata poikien kanssa Unoakin 

Mother Africa monipuolinen showYö on laskeutunut merelle.

"Joko ollaan perillä? Missä me ollaan? Onko tuo Tukholma? Ollaanko jo Ruotsissa?"
Mikä ihana innokas poika pikkuinen.

Vielä hetki niin ollaan kiinni satamassa.

Aamiaisella ei lihavaihtoehtoja minulle sitten suotu kuin kylmäsavulohta sekä kalkkunaa. Vähän harmitti kyllä.

Nämä ihanan täydellisen punaiset popot löytyivät ennen reissua Kierrätyskeskuksesta ja todellakin kaunistivat minun täysin mustaa asuani paluumatkan illallisella.

Oikein mahtavaa iltaa kaikille

-Nelli-

6 kommenttia:

 1. Tuollaiset irtiotot on ihan parhaita! Meilläkin lapset tykkää olla laivalla ihan hirveesti ja aina sillointällöin kyselee milloin mennään taas ja muistatko äiti kun laivalla oli sitä ja tätä :) Siitä tietää, että reissu on ollut onnistunut!

  Minäkin voisin sanoa pari sanaa buffan erityisruokavalioiden huomioimisesta, mutta ehkä jätän nyt väliin :P :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on kyllä aika väsy ja laivalta suoraan töihin. Nukun varmaan koko pääsiäisen :) Mutta kivaa oli ja se on tärkeintä.

   Poista
 2. Hieno tuulessa kauniisti hulmuava paita! Mulla on noita samoja vetskareita paikkaansa odottamassa, mikä on sinun paitasi selässä :)

  VastaaPoista
 3. Oikeassa olet, paita sopii sulle hyvin! Laivareissuilla on aina kiva katsella juuri tuollaisia upeita rakennuksia joita rannoilla näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsonki on lopultaan aika kaunis kaupunki kun katsoo kokonaisuutta. En ihan aina ymmärrä miksi sanotaan, että täällä on vain ja ainoastaan kivitaloja ympärillä. Täällä kun on niin paljon muutakin ja niitä kauniita rakennuksia myös.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!