maanantai 17. huhtikuuta 2017

Nyhtölampaasta punaviinipata ja mannapuurosta pannukakku

Minulle hävikkiruoka on nykyään aika pyhä asia, enkä todellakaan voi ymmärtää miten jotkut ihmiset eivät halua käyttää eilistä ruokaa mihinkään tai eivät kehtaa tarjota vieraille sellaista ruokaa. Hävikkiruoasta kun saa aivan älyttömän hyviä juttuja, eikä kukaan välttämättä saa tietää sen olevan hävikkiä, jos et itse sitä kerro heille. Minun pieni pää ei tosiaan ymmärrä ruuan pois heittämistä, varsinkin jos se on vielä käyttökelpoista.

Meillä jäi lamburgereista kipollinen nyhtölammasta liemineen ja punaviinipullon pohjalle oli jäänyt liru punaviiniä, kaapissa oli myös perunaa, porkkanaa, kevätsipulia sekä paprikaa. Pakkasesta kaivoin kourallisen kesäkurpitsaa. ja näistä aineksista saimme loihdittua mielettömän herkullisen lammaspadan. Uusia mausteita ei kannata laittaa, sillä nyhtölampaan liemi on jo aika mausteista ja punaviini tuo oman pistoksensa myös. Uunissa ollessa kannattaa katsella miten lientä häipyy ja lisätä vettä varovasti lisää, ettei liemi kokonaan katoa. Paista pataa 200 asteisessa uunissa, keskitasolla, sen verran, että vihannekset kypsyvät.

Jälkiruoka onkin ihan tavallinen Ahvenanmaan pannukakku ja reseptiin pääsee klikkaamalla linkkiä. En siis itse viitsi nyt alkaa reseptejä tämän enempää tekemään. Omaan pannukakkuun en laittanut kardemummaa mutta muuten suurinpiirtein tein ohjeen mukaan. Näitä kyllä tarjoilisin ystävillenikin ja kehtaisin hyvin sanoa sen mistä on valmistettu. Varmasti kaverit söisivät hyvällä mielellä.

Vielä muutama hauska resepti olisi tulossa ja sitten voidaan taas palata tuunausaiheisiin päivityksiin.
Tämä tosin on ollut tosi hauskaa vaihtelua kun en ole sanaut oikein aikaiseksi kuvata mitään ompelujuttuja.
Mukavaa päivää kaikille

-Nelli-

2 kommenttia:

  1. Hyvä, Nelli! Itsekin käytän kaikki tähteet aina jatkoksi uusiin ruokiin, joskus tulee tehtyä uusia huippumakuelämyksiä, joita tosin harvoin onnistuu sitten toisaalta toistamaan... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin totta, että aina ei välttämättä pääse enää samoihin makuelämyksiin toiste. Mutta onneksi useasti kun tekee saa erilaisia makuelämyksiä vaikka tekisi samaa ruokaa :)

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!