sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Nyhtölammasta ja sitruunatorttua

Arki, tuo kiireinen arki. Se kadottaa välillä ihmisen syövereihinsä ja kun pidempi vapaa tulee niin herää siihen, että ei ole aikoihin pitänyt kehenkään mitään yhteyttä. Ja kun sama kiire on kaikilla ympärillä olevilla tärkeillä ihmisillä. Sitä tosin ei aina edes huomaa, ettei yhteyttä ole tullut pidettyä vaan siinä kohtaa kun vieras saapuu katettuun ruokapöytään sen tajuaa. Niin paljon juttua riittää, että yksi ilta ei oikein siihen höpinään tahdo riittää.
Pitkäperjantai oli meillä juuri tällainen päivä, keskityttiin tekemään herkullista ruokaa tärkeälle vieraalle. Härdellin kummitäti oli tulossa illalliselle meille ja haluttiin tehdä jotakin uutta ja modernia. Meillä kaikilla on ollut niin kiireinen kevät, että ei olla juuri nähty tai juteltu ja nyt oli kiva istahtaa pitkästä aikaa saman pöydän äärelle syömään kiireettömästi. Minä nautin tarjoilla hyvää ruokaa ystäville, oli ne sitten meidän aikuisten ystäviä tai lasten. Aina halutaan laittaa pöytä koreaksi heitä varten. He ovat tärkeitä kaikki.

Mieheni suunnitteli ja toteutti tällä kertaa meidän illallisen, myös kattaus on hänen kädenjälkeään. Itse kun ompelin itselleni samaan aikaan illallisasun, jonka näette myöhemmin. Blogiin ilmestyy nyt aika monta hyvää reseptiä muutamana päivänä, ennen kuin saatte taas ompelu juttuja.
Mies valmisti nyhtölammasta ja tietenkin se tarjoiltiin hampurilaissämpylöiden välissä ja ranskalaisia kylkeen. Sämpylöiden resepti sekä myös ranskalaisten saa napattua täältä. Lamburger ei ole meille mikään uusi juttu vaan ollaan aikaisemminkin tehty meidän pääsiäiseksi lammasburgerit. On muuten todella herkullinen vaihtoehto. Viimeksi tosin teimme burgerin jauhetusta lihasta, reseptin voi napata täältä. Tämä versio on todella hyvä myöskin.
Sitruunatorttu on myös monesti täällä esitelty ja resepti jaettu. Mutta jaetaan se nyt vielä kerran. Ensi kerralla saa ihan vaan linkin. Sitruunatorttu on ihanan raikas ruokailun lopetus. Helppo tehdä ja toteuttaa ja sopii todella hyvin pääsiäiseen. Raskaan ruoan jälkeen on kiva nauttia jostain raikkaasta.

Ainoa asia mikä minua tässä pääsiäisessä harmittaa on se, että tällä kertaa emme parveketta voineet laittaa ja syödä kesän ekaa ateriaa siellä. Lunta tulee ja pakkanen paukkuu, tosin vain -1 astetta mutta ei partsilla viihdy vaikka olisi miten lasit suojaamassa. Myös kesän ensimmäinen pyöräretki joudutaan siirtämään toiseen ajankohtaan. Nämä asiat hiukan harmittaa mutta saanpahan ommella sieluni kyllyydestä. Läjä projekti siis sen kuin jatkuu.

Kuvissa on ihana nähdä se, miten paljon kaunista ja ihanaa kirpputoreilta löytyy. Nimittäin lähes kaikki molemmissa kattauksissa olevat astiat ovat Kierrätyskeskuksesta tai jostain muusta kirpputorilta. Osa on perintöäni mutta iso osa on Kiertiksestä ja ilmaisosastonkin juttuja löytyy pöydästä. Servettipidikkeet löytyy täältä, helppo tehdä ja jossakin kohtaa teen myös ohjeen näihin.


Nautinnollista päivää kaikille

-Nelli-

2 kommenttia:

Kommenttia ihan estottomasti vain!